Δευτέρα, 4 Νοεμβρίου, 2024
17.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

ΙΟΝ: Μείωση περιβαλλοντικού αποτυπώματος για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά

ΑρχικήΝέαΠεριβάλλον / ΒιωσιμότηταΙΟΝ: Μείωση περιβαλλοντικού αποτυπώματος για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά
spot_img

Μείωση 40% από το 2017 οπότε ξεκίνησε να μετρά το ανθρακικό αποτύπωμα

Μείωση στην εκπομπή αερίων του θερμοκηπίου εκφρασμένα ως tCO2eq πέτυχε η ΙΟΝ ΑΕ για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά

   Συγκεκριμένα, για το 2021 πέτυχε μείωση 5,6% συγκριτικά με το 2020 και 15,6% συγκριτικά με το 2019, ενώ από το 2017 οπότε και ξεκίνησε να μετρά το ανθρακικό αποτύπωμα έχει πετύχει μείωση 40%.

   Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι μελέτες μέτρησης του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος αφορούν το σύνολο των δραστηριοτήτων της για τα πεδία αναφοράς 1 (άμεσες εκπομπές) και 2 (έμμεσες εκπομπές), τα οποία περιλαμβάνουν τις καταναλώσεις σε φυσικό αέριο, άλλα καύσιμα, καύσιμα από μεταφορές με εταιρικά αυτοκίνητα,ηλεκτρική ενέργεια κ.α. Παράλληλα, έχει εστιάσει και στο πεδίο 3 (έμμεσες εκπομπές) μετρώντας στοιχεία όπως οι μεταφορές των εργαζομένων, η κατανάλωση χαρτιού, τα αεροπορικά ταξίδια και οι μεταφορές με μέσα τρίτων, προκειμένου να εξασφαλίσει μία πιο ολοκληρωμένη διαχείριση των κινδύνων και των ευκαιριών που σχετίζονται με την καταγραφή της εκπομπής των αερίων του θερμοκηπίου.

   Σκοπός της εταιρείας είναι, αφού μετρήσει και μελετήσει τις επιπτώσεις από τις δραστηριότητές της στο περιβάλλον, να θέσει στόχο με συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα για τη μείωση του αποτυπώματός της. Στο πλαίσιο δημιουργίας συστήματος διαχείρισης ενέργειας με προοπτική το ISO 50001, η εταιρεία έχει προχωρήσει στη διενέργεια δεύτερου ενεργειακού ελέγχου για τις βιομηχανικές εγκαταστάσεις του Νέου Φαλήρου, του Μαρκόπουλου και της ‘Αρτας, που αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του 2022.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

7 νεκροί από την μαγιά στο ψωμί – Συνεχιζόμενη μόλυνση της γραμμής παραγωγής

Έκρηξη λιστερίωσης που σχετίζεται με προϊόντα μαγιάς Baker's, στην Ελβετία.

Ενθουσιασμός και χαρά στην τελετή απονομής των βραβείων FEA 2024

Με μεγάλη επιτυχία και πλήθους κόσμου, ολοκληρώθηκε η τελετή βράβευσης των βραβείων Food Experts’ Awards 2024 στο πλαίσιο της έκθεσης τροφίμων Food&Drink της ΔΕΘ HELEXPO.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο