Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
17.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Καφεκοπτεία Λουμίδη – Coffee Brew Bar: Όταν η παράδοση συναντά το σύγχρονο πάθος για τον καφέ

ΑρχικήPicksNews LineΚαφεκοπτεία Λουμίδη - Coffee Brew Bar: Όταν η παράδοση συναντά το σύγχρονο πάθος για τον καφέ
spot_img

Νέος αέρας και νέες δυνατότητες στο εμβληματικό Brand με την δυναμική είσοδο στην αγορά του σερβιριζόμενου καφέ

Ρεπορτάζ Βιργινία Κιμπουρόπουλου

Η εμπειρία και το πάθος για τον καφέ περνάνε σε άλλη διάσταση. Tα Καφεκοπτεία Λουμίδη με 102 χρόνια εμπειρία στον χώρο του καφέ, παρουσιάζουν το νέο τους Project στο flagship store της Ομόνοιας μέσα από το Coffee Brew Bar που δημιουργεί την απόλυτη 360ο εμπειρία απόλαυσης για κάθε πελάτη.

Η τρίτη γενιά των Καφεκοπτείων Λουμίδη έπειτα από προσεκτικό σχεδιασμό εξελίσσεται και δημιουργεί το Coffee Brew Bar στο πιο πολυσύχναστο σημείο της Αθήνας, την Ομόνοια όπου βρέθηκε και το Cibum για να σας “συστήσει” το νέο εγχείρημα της οικογένειας Λουμίδη. Με έμφαση στον espresso και με εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας, η εταιρεία εισέρχεται δυναμικά στην αγορά του σερβιριζόμενου καφέ.

Το ιδιαίτερο στυλ

Το design του χώρου συνδυάζει τόσο την παράδοση, με στοιχεία της υπάρχουσας ταυτότητας των Καφεκοπτείων Λουμίδη, όπως το χαρακτηριστικό μπλε χρώμα, αλλά και  τις τάσεις ενός συγχρόνου σημείου πώλησης καφέ. Έτσι καταφέρνει να προσεγγίσει και τους νοσταλγούς του παρελθόντος και ταυτόχρονα να απευθυνθεί σε πιο νεανικό κοινό. Τόσο η αρχιτεκτονική όσο και ο σχεδιασμός περιλαμβάνουν νέα σχήματα, χρώματα και υφές κρατώντας την premium αισθητική του brand και δίνοντας μία καινούργια, φρέσκια οπτική στο κατάστημα.

Νικόλας Λουμίδης, Βασίλης Λουμίδης, Αναστασία Μανιατοπούλου – Ιάσων Λουμίδης

Μεγάλη ποικιλία σε καφέ και όχι μόνο

Και επειδή ο καφές αποτελεί ένα πρωινό, και όχι μόνο, τελετουργικό χρειάζεται αφοσίωση και φροντίδα σε κάθε στάδιο. Η εξειδικευμένη ομάδα παραγωγής των Καφεκοπτείων Λουμίδη επέλεξε προσεκτικά ποικιλίες καφέ από όλο τον κόσμο και, δημιούργησε μοναδικούς συνδυασμούς, δίνοντας έμφαση στην τελειοποίηση του espresso.

Πρωταγωνιστής είναι το μοναδικό 100% Arabica Blend. Ο espresso δεν είναι η μόνη ποικιλία που μπορεί κανείς να απολαύσει εκεί, καθώς διατίθενται και μοναδικοί single origin καφέδες φίλτρου. Φυσικά, δεν θα μπορούσε να απουσιάζει και ο παραδοσιακός, πολυαγαπημένος ελληνικός καφές στη χόβολη και σε διάφορες παραλλαγές του και να δοκιμάσει τον «ελληνικό καφέ αλλιώς», αλλά και πολλά άλλα σνακ και ροφήματα για κάθε ώρα της μέρας. Το προσωπικό, βέβαια,  είναι άριστα εκπαιδευμένο στις τεχνικές που απαιτούνται για να απογειώσει την εμπειρία του καφέ σας και να κάνει τη μέρα σας ακόμα καλύτερη.

Κατά την παρουσίαση, ο κ. Ιάσων Λουμίδης, Εμπορικός Διευθυντής Καφεκοπτείων Λουμίδης, μίλησε για το πρώτο Coffee Brew Bar της επωνυμίας, εκφράζοντας τη χαρά του για το νέο αυτό εγχείρημα του ιστορικού καταστήματος στη γωνιά της Πανεπιστημίου, το οποίο δημιουργήθηκε με «πολύ μεράκι, οργάνωση και δουλειά». « Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να καινοτομούμε στο χώρο μέσα από τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας αναβαθμίζοντας διαρκώς την εμπειρία πελατών και συνεργατών. Θέλουμε πάντα ο πελάτης μας να «ζει» την αυθεντική εμπειρία του καφέ, και τώρα με το Coffee Brew Bar  μπορεί να ζήσει την απόλυτη 360  εμπειρία». Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε πως το να φτιαχτεί αυτή η νέα γωνιά καφέ ήταν για καιρό στα σχέδια της εταιρείας, αλλά οι συνθήκες που επέφερε η πανδημία το καθυστέρησε.

Oι εκπρόσωποι της εταιρείας δε δίστασαν να αναφερθούν και στους δύσκολους καιρούς που διανύουν αυτή την περίοδο όλες οι επιχειρήσεις στον κλάδο του καφέ, με τις ανατιμήσεις τόσο στην ενέργεια όσο και στις πρώτες ύλες, ωστόσο όπως δήλωσαν θα απορροφήσουν τις αυξήσεις με τρόπο όσο το δυνατόν πιο συμφέροντα για τον πελάτη και την επιχείρηση.

Ωστόσο, ακόμα και κάτω από τη δυσχέρεια των συνθηκών τα τελευταία 2 έτη, οι πωλήσεις τους έκλεισαν θετικά, ειδικά στο κομμάτι του eshop, γεγονός που καλλιεργεί αισιοδοξία για την μετέπειτα πορεία. Το νούμερο ένα προϊόν, στις πωλήσεις τους, είναι, δικαίως, ο ελληνικός καφές, τον οποίο προτιμούν οι καταναλωτές εξαιτίας της γεύσης και της τεράστιας ιστορίας και παράδοσης, αποτελώντας περίπου το 70% των πωλήσεων των Καφεκοπτείων Λουμίδης. 

Ποιο είναι το μέλλον του Coffee Brew Bar; Παρόλου που είναι αρκετά νωρίς ακόμα για σίγουρες προβλέψεις, η εταιρεία έχει στόχο μελλοντικά να επεκτείνει την ιδέα. Σύντομα, σκοπεύουν να εξυπηρετήσουν τον κόσμο της ευρύτερης περιοχής, με συνεργασίες για ντελίβερι μέσω της Wolt και της efood.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Άρχισαν οι εγγραφές στα FEA 2024, τον θεσμό επιβράβευσης της αριστείας στον κλάδο των τροφίμων

Διάκριση, προβολή και σημαντικά έπαθλα που προσφέρουν οι χορηγοί των FΕΑ 2024 στους νικητές.

Απογοητευτικά τα αποτελέσματα της παγκόσμιας έρευνας του Campden BRI για την εκπαίδευση ασφάλειας τροφίμων στη Βιομηχανία

Αυτή είναι η 8η παγκόσμια έρευνα κατάρτισης για την ασφάλεια τροφίμων που διοργανώθηκε με την Intertek Alchemy σε συνεργασία με τις BRCGS, BSI, Intertek, SGS, SQF, TSI.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα