Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
19.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

“More than Food”: Εκστρατεία της ΕΕ για την προώθηση προϊόντων στις ΗΠΑ

ΑρχικήΝέαΕξαγωγές"More than Food": Εκστρατεία της ΕΕ για την προώθηση προϊόντων στις ΗΠΑ
spot_img

Σειρά εκδηλώσεων, προωθήσεων και ψηφιακών ενεργοποιήσεων που υπογραμμίζουν την ασφάλεια, την ποιότητα, την αυθεντικότητα και τη βιωσιμότητα των προϊόντων F&B της ΕΕ.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) εγκαινιάζει πρωτοβουλία για την προώθηση της αριστείας των ευρωπαϊκών γεωργικών προϊόντων διατροφής και ποτών στις ΗΠΑ.  Η εκστρατεία θα παρουσιάσει μερικά από τα καλύτερα προϊόντα της ΕΕ για να ενημερώσει και να εμπνεύσει τους Αμερικανούς καταναλωτές και επαγγελματίες. Η ΕΕ είναι ο τρίτος μεγαλύτερος προμηθευτής γεωργικών και αγροδιατροφικών προϊόντων στις ΗΠΑ (15%) μετά το Μεξικό (20,2%) και τον Καναδά (18,7%). Αυτή η εκστρατεία είναι ένα βήμα προς την ενίσχυση αυτής της συμμαχίας με την αύξηση της ευαισθητοποίησης σχετικά με τα γεωργικά προϊόντα και τα ποτά της.

Τα γεωργικά προϊόντα από την Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι απλώς τρόφιμα και ποτά, είναι κοινές ιστορίες, κληρονομιά που μεταδίδεται από γενεές. Είναι συλλογές γεύσεων, γεμάτες με χαρακτήρα που μπορεί να εντοπιστεί μέσα από την ιστορία που απηχεί την προέλευση. Οι κατηγορίες προϊόντων που προωθούνται στην εκστρατεία θα περιλαμβάνουν ποιοτικά τυριά, ελαιόλαδο, φρούτα και λαχανικά, σοκολάτα και προϊόντα ζαχαροπλαστικής, ζυμαρικά και προϊόντα αρτοποιίας, κρασί, μπύρα και οινοπνευματώδη ποτά.

Αλληλεπίδραση με τους επαγγελματίες του F&B στα Industry Events

Η εκστρατεία θα ξεκινήσει με την παρουσία της ΕΕ κατά τη διάρκεια του Winter Fancy Food Show 2024, προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία Τροφίμων & Ποτών στους δημοσιογράφους καθώς και στα φεστιβάλ Aspen Food and Wine και Charleston Food + Wines, προσφέροντας δειγματοληψία, επιδείξεις μαγειρικής και πληροφορίες στους καταναλωτές. Η εκστρατεία θα αναπτύξει συνεργασίες λιανικής και ηλεκτρονικού εμπορίου με το Wine.com με διαδραστική παρουσίαση αλκοολούχων ποτών και εικονικών γευσιγνωσιών της ΕΕ και με την DiBruno Brothers, για πρωτοβουλίες προώθησης ως Πρέσβης των ευρωπαϊκών προϊόντων .

Οι ευρωπαϊκές αξίες στο τρόφιμο

Και τα 27 κράτη μέλη της ΕΕ μοιράζονται πρότυπα για τα τρόφιμα και τη γεωργία, τα οποία ενισχύονται από ισχυρούς κανονισμούς για την ασφάλεια των τροφίμων, που εγγυώνται αυθεντικά, υψηλής ποιότητας, ποικίλα και ασφαλή προϊόντα. Αιώνες παράδοσης και τεχνογνωσίας, που μεταδίδονται από γενιά σε γενιά, δίνουν στα ευρωπαϊκά τρόφιμα τη δική τους αυθεντική γεύση. Αυτές οι γεύσεις μπορούν να εντοπιστούν στη μεγάλη ποικιλία εδαφών, κλίματος και πολιτισμών στην Ευρώπη. Τα καθημερινά προϊόντα συνδέονται με αυτές τις προελεύσεις και δεν μπορούν να αναπαραχθούν αλλού. Η ΕΕ δημιούργησε διάφορα συστήματα ποιότητας (συμπεριλαμβανομένης της Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης, της Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης) για την προστασία των ονομάτων συγκεκριμένων προϊόντων και την προώθηση των μοναδικών χαρακτηριστικών τους καθώς και της παραδοσιακής τεχνογνωσίας που εμπλέκεται στην κατασκευή τους.  

Ασφάλεια

Τα ποιοτικά προϊόντα είναι κάτι περισσότερο από γεύση. Στην Ευρώπη , υπάρχουν αυστηρά πρότυπα υγείας και ασφάλειας σε όλη την αλυσίδα εφοδιασμού – από το χωράφι μέχρι τον καταναλωτή – που εξετάζουν τα πάντα, από φυτοφάρμακα έως συσκευασία, πρόληψη ασθενειών έως μέτρα υγιεινής. Οι ετικέτες υποδεικνύουν ξεκάθαρα το περιεχόμενο όλων των προϊόντων τροφίμων και ποτών.

Βιωσιμότητα

Η στρατηγική της ΕΕ Farm to Fork στοχεύει να κάνει τα συστήματα τροφίμων δίκαια, υγιεινά και φιλικά προς το περιβάλλον. Τα προϊόντα της ΕΕ που παράγονται με αειφόρο τρόπο είναι το προϊόν βιώσιμων γεωργικών πρακτικών και κορυφαίων καινοτομιών στη γεωργία και την επιστήμη των τροφίμων. Βοηθούν στη διατήρηση των οικοσυστημάτων και ως εκ τούτου αποτελούν ένα βήμα προς τα εμπρός για τη διασφάλιση της υγείας του πλανήτη για όλους μας. Η στρατηγική Farm to Fork περιλαμβάνει πολλούς βασικούς στόχους, όπως η μείωση της χρήσης λιπασμάτων, φυτοφαρμάκων, η αντιμετώπιση της μικροβιακής αντοχής και η μετατροπή του 25% της γεωργικής γης της ΕΕ σε βιολογική γεωργία έως το 2023. Για την επίτευξη αυτών των στόχων, η ΕΕ υποστηρίζει ιδιαίτερα την έρευνα και την καινοτομία για τον εκσυγχρονισμό της γεωργίας μέσω της ενίσχυσης και ανταλλαγή γνώσεων με την ψηφιοποίηση και τις νέες τεχνολογίες.

Συστήματα ποιότητας της ΕΕ, η αριστεία της ευρωπαϊκής παραγωγής γεωργικών τροφίμων.

Η πολιτική ποιότητας της ΕΕ αποσκοπεί στην προστασία των ονομάτων συγκεκριμένων προϊόντων για την προώθηση των μοναδικών χαρακτηριστικών τους, που συνδέονται με τη γεωγραφική τους προέλευση καθώς και με την παραδοσιακή τεχνογνωσία.

  • Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης (ΠΟΠ)

Οι ονομασίες προϊόντων που έχουν καταχωριστεί ως ΠΟΠ είναι εκείνες που έχουν τους ισχυρότερους δεσμούς με τον τόπο παραγωγής τους. Κάθε μέρος της διαδικασίας παραγωγής, μεταποίησης και προετοιμασίας πρέπει να πραγματοποιείται στη συγκεκριμένη περιοχή. Για τα κρασιά, αυτό σημαίνει ότι τα σταφύλια πρέπει να προέρχονται αποκλειστικά από τη γεωγραφική περιοχή όπου παράγεται το κρασί.

  • Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη (ΠΓΕ)

Η ΠΓΕ δίνει έμφαση στη σχέση μεταξύ της συγκεκριμένης γεωγραφικής περιοχής και της ονομασίας του προϊόντος, όπου μια συγκεκριμένη ποιότητα, φήμη ή άλλο χαρακτηριστικό αποδίδεται ουσιαστικά στη γεωγραφική προέλευσή του: Για τα περισσότερα προϊόντα, απαιτείται τουλάχιστον ένα από τα στάδια παραγωγής, μεταποίησης ή προετοιμασίας θέση στην περιοχή. Στην περίπτωση του κρασιού, αυτό σημαίνει ότι τουλάχιστον το 85% των σταφυλιών πρέπει να προέρχονται αποκλειστικά από τη γεωγραφική περιοχή όπου όντως παρασκευάζεται το κρασί.

  • Ετικέτα βιολογικών προϊόντων ΕΕ

Εγγυάται ότι τα γεωργικά προϊόντα και τα τρόφιμα έχουν παραχθεί όσο το δυνατόν πιο φυσικά, ελαχιστοποιώντας παράλληλα τις επιπτώσεις στο περιβάλλον. Εγγυάται επίσης ένα υψηλό επίπεδο καλής διαβίωσης των ζώων.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Αξίζει να ακολουθήσει κάποιος το επάγγελμα του διαιτολόγου; Του Νίκου Ζορζοβίλη*

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του να είσαι διαιτολόγος.

“ΟΧΙ” της EFSA σε ισχυρισμό υγείας για το συμπλήρωμα κρεατίνης

Απορρίφθηκε από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων ο ισχυρισμός υγείας «Η καθημερινή λήψη συμπληρωμάτων κρεατίνης μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της γνωστικής λειτουργίας».

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο