Τρίτη, 13 Μαΐου, 2025
19 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Οι ελληνικές ποικιλίες κρασιού γίνονται ολοένα πιο δημοφιλείς στις μεγάλες αγορές της Ευρώπης και της Αμερικής

ΑρχικήΝέαΕξαγωγέςΟι ελληνικές ποικιλίες κρασιού γίνονται ολοένα πιο δημοφιλείς στις μεγάλες αγορές της Ευρώπης και της Αμερικής
spot_img

100 οινοποιεία και αποσταγματοποιεία στη μεγαλύτερη έκθεση οίνων και ποτών στον κόσμο, Prowein 2024.

«Εντυπωσίασε η ελληνική συμμετοχή στη μεγαλύτερη έκθεση οίνων και ποτών στον κόσμο, Prowein 2024» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (Enterprise Greece) με αφορμή την ανταπόκριση που είχε η ελληνική συμμετοχή στην έκθεση στο Ντίσελντορφ, που πραγματοποιήθηκε 10 – 12 Μαρτίου.

- Advertisement -

   Η Ελλάδα αντιπροσωπεύθηκε από σχεδόν 100 οινοποιεία και αποσταγματοποιεία, ενώ προσέλκυσε 5.400 οινοποιούς από 65 χώρες και 47.000 εμπορικούς επισκέπτες από 135 χώρες.

   Το εθνικό περίπτερο, που οργάνωσε η Enterprise Greece, φιλοξένησε 84 οινοποιούς και παραγωγούς αποσταγμάτων που συμμετείχαν αυτόνομα ή με την στήριξη των Περιφερειών Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Αττικής, Δυτικής Ελλάδας, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Κρήτης, Πελοποννήσου και Στερεάς Ελλάδος.

   Με στόχο την αρτιότερη προβολή του ελληνικού κρασιού, η Enterprise Greece σε συνεργασία με τον σομελιέ, Γρηγόρη Μιχαΐλο, οργάνωσε και λειτούργησε χώρο ελεύθερης γευσιγνωσίας με 100 ετικέτες κρασιού και χώρο σεμιναρίων όπου δύο Masters of Wine, η Γερμανίδα Κάρο Μάουρο και ο Βρετανός Ντιμίτρι Ουόλτερς, παρουσίασαν κατά τη διάρκεια των τριών ημερών μια επιλεγμένη θεματολογία για το ελληνικό κρασί. Επιπλέον, η ελληνική συμμετοχή προβλήθηκε σε όλη την έκθεση μέσω διαφημιστικής εκστρατείας και πολλοί ξένοι επισκέπτες επισκέφθηκαν το εθνικό περίπτερο και να δοκιμάσουν την ποικιλία κρασιών.

   O διευθύνων σύμβουλος της Enterprise Greece Μαρίνος Γιαννόπουλος δήλωσε: «Οι Έλληνες εκθέτες εντυπωσίασαν με την παρουσία τους και στάθηκαν επάξια δίπλα σε μεγάλες οινικές δυνάμεις, όπως η Ισπανία και η Πορτογαλία. Οι ελληνικές ποικιλίες με σταθερά βήματα γίνονται ολοένα και πιο δημοφιλείς σε μεγάλες αγορές της Ευρώπης και της Αμερικής. Η Enterprise Greece, σε συνεργασία με όλους τους φορείς του κλάδου, θα συνεχίσει να υποστηρίζει τους παραγωγούς οίνων και αποσταγμάτων, όπως πράττει χρόνια τώρα, με εξειδικευμένες δράσεις προβολής που στοχεύουν στην ανάδειξη της υψηλής ποιότητας των οίνων και αποσταγμάτων μας, της τεχνογνωσίας των παραγωγών μας, αλλά και των μοναδικών χαρακτηριστικών των ελληνικών ποικιλιών».

ΑΠΕ

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η νέα γνωμοδότηση της EFSA για τους κινδύνους από την παρουσία υπερχλωρικού στα τρόφιμα

Η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων επανεξετάζει τους κινδύνους από την παρουσία υπερχλωρικού άλατος

Σεμινάριο cibumLEARNING: Προληπτική Επισήμανση Αλλεργιογόνων στα τρόφιμα Precautionary Allergens Labelling in food PAL Advanced Training Course

To cibum σας παρουσιάζει τo πρώτο σεμινάριο στην Ελλάδα με θέμα Προληπτική Επισήμανση Αλλεργιογόνων στα τρόφιμα / Precautionary Allergens Labelling in food

Και άλλο δημοφιλές ψάρι με υψηλά επίπεδα τοξικού υδραργύρου (και δεν είναι τόνος)

Συναγερμός για άλλο ένα ψάρι με υδράργυρο πάνω από τα όρια
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα