Δευτέρα, 14 Απριλίου, 2025
14.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Πρόστιμο €3.000 σε μεγάλο κρεοπωλείο από την Περιφέρεια Αττικής για παραπλάνηση των πελατών

ΑρχικήΝέαΕπιχειρήσεις / ΟικονομίαΠρόστιμο €3.000 σε μεγάλο κρεοπωλείο από την Περιφέρεια Αττικής για παραπλάνηση των πελατών
spot_img

Νέο πρόστιμο σε κρεοπωλείο γιατί πουλούσε εισαγόμενο κρέας ως ελληνικό

Πρόστιμο 3.000 ευρώ σε μεγάλο κρεοπωλείο ανακοίνωσε η Περιφέρεια Αττικής. Μετά από επιτόπιο έλεγχο στο στην επιχείρηση με έδρα τους Αγίους Αποστόλους Καλάμου οι επιθεωρητές διαπίστωσαν ότι ενώ στην πινακίδα πώλησης του είδους «Συκώτι νωπό» αναγράφεται ως χώρα προέλευσης «Ελλάς», στα Δελτία Αποστολής αναγράφεται ως χώρα προέλευσης του εν λόγω προϊόντος (Συκώτι μόσχου γάλακτος Νωπό ΕΕ) η «Ισπανία».

- Advertisement -

Ενδεικτικά υπενθυμίζεται ότι ανάλογο πρόστιμο είχε επιβληθεί και σε κρεοπωλείο στο Ίλιον, όταν μετά από αγορανομικό έλεγχο, οι επιθεωρητές διαπίστωσαν ότι στην πινακίδα ανάρτησης του προϊόντος «Ελιά Μόσχου» δηλωνόταν ως χώρα προέλευσης η Ελλάδα ενώ χώρα προέλευσης του κρέατος είναι η Ιταλία, όπως και σε κρεοπωλείο στο Αιγάλεω που πουλούσε μπιφτέκι ως κεμπάπ και νωπό μοσχάρι Ισπανίας ως μοσχάρι ελιά Γαλλίας.

Πρόκειται για παράβαση του άρθρου 19 των κανόνων ΔΙΕΠΠΥ, σύμφωνα με το οποίο, “Για αναγραφή ανακριβών-παραπλανητικών ενδείξεων όσον αφορά την καταγωγή – προέλευση του κρέατος, επιβάλλεται πρόστιμο τρεις χιλιάδες ευρώ (3.000€) ανά κωδικό προϊόντος”. Ακολουθεί η περίληψη επιβολής προστίμου όπως δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο της Περιφέρειας Αττικής.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Εκτεθήκαμε διεθνώς: Ελληνικό σκεύος ευθύνεται για δηλητηρίαση Γάλλου από μόλυβδο

Η Γαλλία ενημέρωσε το Ευρωπαϊκό RASFF για σοβαρό κίνδυνο από ελληνικό σκεύος

Ποια είναι η καλύτερη μαρινάδα για το κρέας σας – Τι αποκαλύπτει η επιστήμη για το μαρινάρισμα του κρέατος με οξέα

Μια σειρά πειραμάτων καταρρίπτει μύθους και επιβεβαιώνει ότι η επιλογή του σωστού οξέος μπορεί να κάνει τη διαφορά στην υφή, τη γεύση και τη ζουμερότητα του κρέατος.

Το φθηνό ψάρι στο “στόχαστρο” Οργανώσεων – Γιατί και ποιοι εξέδωσαν οδηγία να μην το τρώμε – Αντιδρά η ευρωπαϊκή Αλιεία

Η αλιευτική βιομηχανία της ΕΕ καταγγέλλει τη συμβουλή των ΜΚΟ προς τους καταναλωτές να σταματήσουν να αγοράζουν το ψάρι που αλιεύει ο στόλος της ΕΕ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα