Δευτέρα, 25 Νοεμβρίου, 2024
6.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

ΣΑΑΠΠ: Καταγγέλλουν τις επικείμενες αυξήσεις στις τιμές του αλευριού

ΑρχικήΝέαΕπιχειρήσεις / ΟικονομίαΣΑΑΠΠ: Καταγγέλλουν τις επικείμενες αυξήσεις στις τιμές του αλευριού
spot_img

Με επιστολή της στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκο Παπαθανάση, η ΣΑΑΠΠ εκφράζει τις έντονες ανησυχίες της για τις φημολογούμενες αυξήσεις στις τιμές του αλευριού.

Αποτροπή μιας δυνητικής αύξησης στις τιμές του αλευριού και άμεση συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκο Παπαθανάση, αιτείται μέσα από επιστολή η Συντεχνία Αρτοποιών Αθηνών Προαστίων Περιχώρων.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό μέσο CNN, που παραθέτει την επιστολή, η ΣΑΑΠΠ καταγγέλλει τις φημολογούμενες αυξήσεις στις τιμές των αλεύρων, για τις οποίες πληροφορήθηκαν από την αγορά της αλευροβιομηχανίας. “Στην παρούσα φάση, αύξηση τιμών στις πρώτες ύλες ισοδυναμεί με θανατική καταδίκη των αρτοποιών”, φέρεται να λέει η επιστολή.

“Από την αρχή του πολέμου στην Ουκρανία, είμαστε αντιμέτωποι με καταδικαστικές για το μέλλον μας, αυξήσεις στις τιμές των αλεύρων και παρόλα αυτά, προσπαθούμε με όλες μας τις δυνάμεις να απορροφήσουμε το αυξημένο κόστος έτσι ώστε να μην επιβαρυνθεί, ή να επιβαρυνθεί στο ελάχιστο δυνατό, ο τελικός καταναλωτής. Μια ενδεχόμενη αύξηση αυτή την στιγμή, εκτός από περίπτωση καθαρής αισχροκέρδειας πλέον, θα αποτελέσει το τέλος των αρτοποιείων μας”, συνεχίζει η επιστολή, σύμφωνα με το CNN.

Eπιπλέον, η ΣΑΑΠΠ επισημαίνει το ουσιαστικό ενδιαφέρον της και για τον πρωτογενή τομέα παραγωγής εν γένει, κάνοντας ειδική μνεία στην συνεργασία της με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών αναφορικά με την συμβολαιακή γεωργία και τα εγχώρια, μαλακά σιτηρά (απεξάρτηση από τα Ρώσικα και Ουκρανικά στάρια, βάζουμε πλάτη στην εθνική οικονομία).

Η ΣΑΑΠΠ καλεί τον κ. Παπαθανάση:

  1. Να πράξει οτιδήποτε απαιτείται προκειμένου να αποτρέψει τις καταστροφικές συνέπειες για τον κλάδο.
  2. Να προβεί άμεσα σε διενέργεια ελέγχων σε αποθήκες προμηθευτών αλεύρων, έτσι ώστε να διαπιστώσει την επάρκεια ή μη των πρώτων υλών, προκειμένου να ξεκαθαρίσει το τοπίο αναφορικά με την αισχροκέρδεια και την χειραγώγηση τιμών και αγοράς που λαμβάνει χώρα στην παρούσα φάση.

Σε κίνδυνο λουκέτου τα ελληνικά αρτοποιεία

Παράλληλα, ρεπορτάζ του CNN επιβεβαιώνει τον κίνδυνο στον οποίο βρίσκονται αυτή την περίοδο τα ελληνικά αρτοποιεία, τα οποία δυσκολεύονται να αντεπεξέλθουν στα αυξημένα κόστη.

“Δεν έχουμε περιθώρια να προχωρήσουμε σε άλλες αυξήσεις στα προϊόντα μας προς τους καταναλωτές. Οι τελευταίες στο ψωμί έγιναν πέρσι τον Μάρτιο και έκτοτε έχουμε συγκρατήσει τις τιμές. Τα λουκέτα σε αρτοποιεία της χώρας, για οικονομικούς λόγους, που ξεκίνησαν μετά την ενεργειακή κρίση συνεχίζονται. Όσο το κόστος παραμένει υψηλό, εκτίμησή μου είναι πως τα επόμενα 2-3 χρόνια πάνω από το 30% των αρτοποιείων θα βάλει λουκέτο” σημειώνει χαρακτηριστικά στο CNN Greece o πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδος, Μιχάλης Μούσιος.

Πηγή: CNN

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η “μυστική” και απλή μέθοδος να τρώτε ζυμαρικά και να αδυνατίζετε…

Πολλές μελέτες δικαιώνουν τα ζυμαρικά ως τροφή απώλειας βάρους, μείωσης σακχάρου και προστασίας του εντέρου, υπό μία πολύ απλή και βολική προϋπόθεση.

Ανάκληση 150.000 εμφιαλωμένων νερών: Το  «τεράστιο λάθος» των αρχών

Τον γύρο του κόσμου έκανε μία λανθασμένη ανακοίνωση προκαλώντας την αντίδραση της εταιρείας.

Εμπειρίες επιθεωρητών ασφάλειας τροφίμων: Η πιο συχνή και κοινή παράβαση

Ποιες είναι οι προτάσεις των ερευνητών για την συμμόρφωση των επιχειρήσεων στον τομέα της ασφάλειας τροφίμων.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο