Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
18.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Έρευνα: Αλλαγές στις καταναλωτικές συνήθειες μετά την πανδημία

ΑρχικήΝέαΈρευνα: Αλλαγές στις καταναλωτικές συνήθειες μετά την πανδημία
spot_img

cibum team


  Ώθηση στη χρήση των online καναλιών πώλησης των σούπερ μάρκετ στην Ελλάδα έδωσε η πανδημία του κορονοϊού, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας που διεξήγαγε η Focus Bari.

Αναλυτικότερα, ποσοστό 36% των καταναλωτών δηλώνουν ότι έχουν δοκιμάσει την εμπειρία της αγοράς ειδών σούπερ μάρκετ μέσω internet, με ένα επιπλέον ποσοστό 30% να εξετάζει την πιθανότητα να τη δοκιμάσει στο μέλλον. Ποσοστό 4% δηλώνει ότι έχει κάνει αγορές στο παρελθόν, αλλά δεν σκοπεύει να συνεχίσει ενώ ποσοστό 30% δηλώνει ότι δεν έχει κάνει ποτέ αγορές σούπερ μάρκετ online και δεν σκέφτεται/σκοπεύει να κάνει.

Το κοινό που αγοράζει είδη σούπερ μάρκετ online είναι κατά βάση millennials (25-34 ετών), ενώ και οι millennials που δεν έχουν ακόμη κάνει αγορές online φαίνεται να είναι οι πιο θετικοί λαμβάνοντας υπόψη την αναλογία όσων θα εξέταζαν έναντι όσων δεν θα εξέταζαν. Σύμφωνα με την έρευνα, οι κάτοικοι Αττικής & Θεσσαλονίκης έχουν μεγαλύτερη εμπειρία με τα online σούπερ μάρκετ λόγω και των περισσότερων διαθέσιμων επιλογών

Κατά την περίοδο της πανδημίας το 13% έκανε τις αγορές του σούπερ μάρκετ κυρίως online. Με την πάροδο της πανδημίας το 9% θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί κυρίως τα online σούπερ μάρκετ έναντι των φυσικών καταστημάτων.

Περισσότεροι από 9 στους 10 έχουν κάνει τις αγορές τους απευθείας από τα site των σούπερ μάρκετ. Συνολικά κάτι λιγότερο από 1 στους 3 έχουν κάνει τουλάχιστον μία παραγγελία και μέσω των app delivery φαγητού (τύπου e-food, Wolt κτλ.). Σημειώνεται ότι 1 στους 2 μεταξύ των ηλικιών 18-34 έχουν δοκιμάσει την παραγγελία μέσω των app.

Κατά την περίοδο της πανδημίας περισσότεροι από 1 στους 3 Έλληνες καταναλωτές φαίνεται να έχουν αυξήσει την αγορά φρέσκων φρούτων & λαχανικών, καθώς και προϊόντων καθαρισμού. Αντιθέτως, κατακόρυφη είναι η μείωση της κατανάλωσης προμαγειρεμένων γευμάτων και έτοιμου φαγητού, καθώς και του αλκοόλ.


Δείτε: Nοθεία φέτας: Ο πρόεδρος της ΔΟΦ Ιωάννης Βιτάλης ξεκαθαρίζει τη θέση του  

Δείτε: Διαδικτυακό σεμινάριο της EFSA για ένζυμα, αρωματικές ύλες και πρόσθετα τροφίμων 

Δείτε: Η Ελληνική Chipita περνάει στα χέρια της Mondelēz International. Ολοκληρώθηκε η εξαγορά 

Δείτε: Σύγκρουση ρόλων: αρτοβιομηχανίες στρέφονται στον καφέ και αλυσίδες καφέ στις τυρόπιτες!  

Δείτε: O ρόλος της EFSA και η επιτροπή ΒΙΟΗΑΖ που έχει χρώμα ελληνικό   

Δείτε: Αρχίζουν τα… όργανα στην εστίαση. Μουσική στις 28- 29 Μαΐου ως συμβολική κίνηση διαμαρτυρίας  

Δείτε: Μεγάλη απάτη τροφίμων στην Ιταλία. 6 εντάλματα σύλληψης για παραπλανητική ετικέτα 

Δείτε: Η σωστή συμπεριφορά στο τραπέζι γιατί… τα πιρούνια δεν είναι φτυάρια, το ανοιχτό στόμα αξιοθέατο και το φαγητό μόνο δικό μας! 

Δείτε: ΣΕΒΕ κατά του Nutriscore  

Δείτε: TripAdvisor: 4 ελληνικά ξενοδοχεία στη λίστα με τα 25 καλύτερα στον κόσμο 

Δείτε: 4 πράγματα που πρέπει να έχει το ψωμί σας 

Δείτε: Νέα δεδομένα: Η συχνή κατανάλωση γάλακτος δεν αυξάνει τη χοληστερίνη 

Δείτε: Ξενοδοχεία: λύθηκε το πρόβλημα του μπουφέ 

Δείτε: Εθνική επιτυχία: Προϊόντα ΠΓΕ ούζο, τσίπουρο και τσικουδιά!  

Δείτε: Οι αλλαγές στον κανονισμό για τη φέτα και όλα τα προϊόντα ΠΟΠ –ΠΓΕ 

Δείτε:Παιδική διατροφή: ο εφιάλτης της μπάμιας και του μπρόκολου 

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

spot_img

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πλαστικά καλαμάκια: Ποιος κοροϊδεύει ποιον; – Της Άννας Λεκατσά*

Επέμβαση διάσωσης του πλανήτη ξεκινώντας από τα πλαστικά καλάμια: "Η εγχείρηση πέτυχε αλλά ο ασθενής πέθανε..."

Ο κίνδυνος για την υγεία των καταναλωτών από απάτη τροφίμων – Περίπτωση χρήσης θειωδών στο κρέας

Διαχείριση κινδύνου παράνομης χρήσης θειωδών αλάτων σε παρασκευάσματα κρέατος.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα