Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου, 2023
13.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα: η θέση της Ελλάδας

ΑρχικήΝέαΓενετικά τροποποιημένα τρόφιμα: η θέση της Ελλάδας
spot_img

cibum team

   Σε καμιά περίπτωση δεν έγινε λόγος για καλλιέργεια γενετικά τροποποιημένων οργανισμών στη χώρα μας κατά τη διάρκεια του Συμβουλίου των Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας της Ε.Ε. Αυτό διευκρινίζεται κατηγορηματικά από την πλευρά του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννη Οικονόμου ο οποίος τοποθετήθηκε στη μελέτη που παρουσίασε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με την ανάγκη επικαιροποίησης της νομοθεσίας σε σχέση με το φυτικό αναπαραγωγικό υλικό αλλά και τις νέες γονιδιοματικές τεχνικές. 

Λαμβάνοντας υπόψη τις πρόσφατες τεχνικές εξελίξεις αλλά και τις νέες απαιτήσεις αναφορικά με το περιβάλλον, το κλίμα και την επισιτιστική ασφάλεια, ο Έλληνας υφυπουργός υπογράμμισε  την ανάγκη επικαιροποίησης του  νομοθετικού πλαισίου ιδιαιτέρα δε σε ό,τι άφορα προϊόντα τα οποία δεν είναι εφικτό εργαστηριακά να αποδειχθεί εάν είναι προϊόν τεχνητής ή φυσικής μετάλλαξης. 

Ακρογωνιαίος λίθος των πολιτικών που σχεδιάζει, προκρίνει και υλοποιεί το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είναι η θωράκιση της υγείας των καταναλωτών και η αποτελεσματική προστασία του περιβάλλοντος.

Η διαδικασία για την ενδεχόμενη επικαιροποίηση της εν λόγω νομοθεσίας που θα γίνει σε ευρωπαϊκό επίπεδο θα είναι μια μακρόσυρτη διαδικασία την οποία η χώρα μας θα παρακολουθήσει και θα συμμετάσχει ως οφείλει ως μέλος της Ευρωπαϊκής  Ένωσης.

Στο πλαίσιο αυτό θεωρούμε απαραίτητη την έγκαιρη και έγκριτη ενημέρωση των πολιτών στη βάση επιστημονικών δεδομένων.


Δείτε: Nοθεία φέτας: Ο πρόεδρος της ΔΟΦ Ιωάννης Βιτάλης ξεκαθαρίζει τη θέση του  

Δείτε: Διαδικτυακό σεμινάριο της EFSA για ένζυμα, αρωματικές ύλες και πρόσθετα τροφίμων 

Δείτε: Η Ελληνική Chipita περνάει στα χέρια της Mondelēz International. Ολοκληρώθηκε η εξαγορά 

Δείτε: Σύγκρουση ρόλων: αρτοβιομηχανίες στρέφονται στον καφέ και αλυσίδες καφέ στις τυρόπιτες!  

Δείτε: O ρόλος της EFSA και η επιτροπή ΒΙΟΗΑΖ που έχει χρώμα ελληνικό   

Δείτε: Αρχίζουν τα… όργανα στην εστίαση. Μουσική στις 28- 29 Μαΐου ως συμβολική κίνηση διαμαρτυρίας  

Δείτε: Μεγάλη απάτη τροφίμων στην Ιταλία. 6 εντάλματα σύλληψης για παραπλανητική ετικέτα 

Δείτε: Η σωστή συμπεριφορά στο τραπέζι γιατί… τα πιρούνια δεν είναι φτυάρια, το ανοιχτό στόμα αξιοθέατο και το φαγητό μόνο δικό μας! 

Δείτε: ΣΕΒΕ κατά του Nutriscore  

Δείτε: TripAdvisor: 4 ελληνικά ξενοδοχεία στη λίστα με τα 25 καλύτερα στον κόσμο 

Δείτε: 4 πράγματα που πρέπει να έχει το ψωμί σας 

Δείτε: Νέα δεδομένα: Η συχνή κατανάλωση γάλακτος δεν αυξάνει τη χοληστερίνη 

Δείτε: Ξενοδοχεία: λύθηκε το πρόβλημα του μπουφέ 

Δείτε: Εθνική επιτυχία: Προϊόντα ΠΓΕ ούζο, τσίπουρο και τσικουδιά!  

Δείτε: Οι αλλαγές στον κανονισμό για τη φέτα και όλα τα προϊόντα ΠΟΠ –ΠΓΕ 

Δείτε:Παιδική διατροφή: ο εφιάλτης της μπάμιας και του μπρόκολου 

Ακολουθήστε μας στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Βιολογικά προϊόντα: Μόνο με πιστοποίηση οι εξαγωγές στις ΗΠΑ – Διευκρινήσεις από την  TÜV AUSTRIA Hellas

Η Μ. Αγαπητού της TÜV AUSTRIA Hellas, παραθέτει βήμα βήμα τις νέες προϋποθέσεις και διαδικασίες που απαιτούνται για τις εξαγωγές βιολογικών προϊόντων στις ΗΠΑ.

Σοκ: 30% αυξήθηκε το κόστος παρασκευής πίτσας Μαργαρίτα στην Ιταλία

Σύμφωνα με τον μηνιαίο δείκτη Pizza Margherita Index του Bloomberg.

EFSA: Μεγάλη μείωση της ανώτερης ανεκτής ημερήσιας πρόσληψης σεληνίου – Προκαλεί τριχόπτωση!

Από 300 μg/ημέρα πάει στα 255 μg/ημέρα - H αλωπεκία επιλέχθηκε από την ομάδα της EFSA ως το κρίσιμο τελικό σημείο στο οποίο βασίζεται ένα UL για το σελήνιο.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα