Παρασκευή, 9 Μαΐου, 2025
25.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Έρευνα: Η επικονίαση με μέλισσες βελτιώνει τη διάρκεια ζωής της φράουλας

ΑρχικήΝέαΑγρότεςΈρευνα: Η επικονίαση με μέλισσες βελτιώνει τη διάρκεια ζωής της φράουλας
spot_img

Eκτός από τη βελτίωση σε απόδοση και ποιότητα η επικονίαση αυξάνει και τη διάρκεια χωής της φράουλας.

Τα οφέλη της επικονίασης με μέλισσες των καλλιεργειών φράουλας είναι γνωστά όσον αφορά τις βελτιώσεις στην απόδοση και την ποιότητά τους, αλλά η έρευνα της Biobest καταδεικνύει επίσης πλεονεκτήματα για τη διάρκεια ζωής του φρούτου.

- Advertisement -

«Οι μέλισσες χρησιμοποιούν μια μοναδική μέθοδο επικονίασης, την επικονίαση «βουητό», εξήγησε ο ειδικός IPM και επικονίασης της Biobest, Δρ Liam Harvey. «Δονώντας τους μύες των φτερών τους σε συχνότητα 200-400 Hz, το βουητό κάνει τους ανθήρες να δονούνται, απελευθερώνοντας μεγάλες ποσότητες γύρης στη μέλισσα».

Οι μέλισσες βοηθούν στην καρπόδεση, παρέχοντας περισσότερες φράουλες ανά φυτό και υψηλότερη απόδοση για τους καλλιεργητές. Βελτιώνουν επίσης τη συνολική ποιότητα, με αποτέλεσμα μεγαλύτερα, πιο ομοιόμορφα φρούτα, καθώς και βελτιωμένη υφή και γεύση.

Παράλληλα με αυτές τις βελτιώσεις, ο Δρ Χάρβεϊ λέει ότι η επικονίαση από μέλισσες μπορεί να έχει σημαντικό αντίκτυπο στη διάρκεια ζωής των φρούτων.  

«Η διάρκεια ζωής των φραουλών καθορίζεται κυρίως από παράγοντες όπως η ωριμότητα των φρούτων, οι πρακτικές χειρισμού και αποθήκευσης και οι περιβαλλοντικές συνθήκες», λέει. «Ωστόσο, η έρευνα έχει δείξει ότι η επικονίαση με μέλισσες μπορεί να οδηγήσει σε βελτιωμένη διάρκεια ζωής – μέσω αυξημένης ερυθρότητας, μειωμένης αναλογίας σακχάρου προς οξύ και βελτιώσεων στη σφριγηλότητα».

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ορυκτέλαια στα τρόφιμα: Οι πιέσεις της βιομηχανίας καθυστερούν την προστασία των καταναλωτών – Αποκαλυπτικά έγγραφα της ΕΕ

Στο φως διαφωνίες, επιρροές και γραφειοκρατικές περιπλοκές γύρω από τον νέο κανονισμό για τους επικίνδυνους ρυπαντές τροφίμων

Η απάτη και ο κίνδυνος των “βιολογικών” οικιακών σκευών – Ανησυχία για την ασφάλεια της μελαμίνης

Η μελαμίνη εξακολουθεί να υπάρχει ευρέως σε είδη που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα (FCA) και δηλώνονται ως κατασκευασμένα από μπαμπού

Γιατί η Manchester United ψάχνει υπεύθυνο ασφάλειας τροφίμων; Το σωστό παράδειγμα ενός τεράστιου συλλόγου

Η σημασία της διατροφικής ασφάλειας στον επαγγελματικό αθλητισμό και ένα πρόσφατο περιστατικό που το επιβεβαιώνει
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα