Ελληνικό σουβλατζίδικο «πάτωσε» σε βαθμολογία για την υγιεινή και την ασφάλεια – Τι διαπίστωσαν οι ελεγκτές.
Το Suv-Laki στο Bicester, μια πόλη του βορειοανατολικού Oxfordshire στη νοτιοκεντρική Αγγλία, είναι ένα εστιατόριο takeaway που λειτουργεί μέσω των UberEats, Just Eat και Deliveroo.
Κέρδισε το κοινό από Νοέμβριο του 2024 που άνοιξε στην περιοχή, ως franchise της εταιρείας που έχει άλλα επτά εστιατόρια του είδους στη χώρα, δεν κέρδισε όμως τους Ελεγκτές Δημόσιας Υγείας που το άφησαν «μετεξεταστέο» με βαθμολογία 1 στα 5 κατά τη διάρκεια επιθεώρησης.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο του Οργανισμού Προτύπων Τροφίμων θεωρείται απαραίτητη η «σημαντική» βελτίωση όσον αφορά τη διαχείριση της ασφάλειας των τροφίμων και τον χειρισμό των τροφίμων.
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Προσοχή! Ανακαλείται δημοφιλής μπαταρία κουζίνας (βρύση) – Απελευθερώνει επικίνδυνη ποσότητα μολύβδου
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Τι θα πάθω εάν φάω “πράσινη” πατάτα ή πατατάκια
Ο Νικ, ένας από τους αρχικούς εταίρους του οποίου το επώνυμο δεν αποκαλύφθηκε, είπε ότι η ομάδα “εξετάζει την κατάσταση” και ότι κατανοεί ότι η βαθμολογία δόθηκε επειδή δεν πληρούνταν οι απαιτήσεις για την υγεία και την ασφάλεια σχετικά με τον χώρο καθισμάτων που επιβιβάστηκε. «Αντιμετωπίζουμε την κατάσταση, θα διορθωθεί το συντομότερο δυνατόν διαφορετικά η κουζίνα δεν κλείσει», συμπλήρωσε.
Όσον αφορά την καθαριότητα και κατάσταση των εγκαταστάσεων και του κτιρίου (συμπεριλαμβανομένης της κατάλληλης διάταξης, εξαερισμού, εγκαταστάσεων πλυσίματος χεριών και καταπολέμησης παρασίτων) για την καλή υγιεινή των τροφίμων κρίθηκε ικανοποιητικά αλλά όχι αρκετή για να ανεβάσει την βαθμολογία.
Το takeaway λειτουργεί από την ίδια κουζίνα με το The Finest Catch Fish Bar, το οποίο επί του παρόντος έχει βαθμολογία υγιεινής τροφίμων 4.
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Πώς να διορθώσω το φαγητό στο οποίο έπεσε πολύ αλάτι;