Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου, 2022
1.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Εστίαση: Γιατί η ραγδαία αύξηση των τιμών στα τρόφιμα μπορεί να δώσει στα εστιατόρια ένα πλεονέκτημα

ΑρχικήΝέαΕστίαση / ΤουρισμόςΕστίαση: Γιατί η ραγδαία αύξηση των τιμών στα τρόφιμα μπορεί να δώσει στα εστιατόρια ένα πλεονέκτημα
spot_img

Οι τιμές των τροφίμων εκτινάσσονται στα ύψη, ασκώντας πίεση τόσο στα εστιατόρια όσο και στους αγοραστές των σουπερμάρκετ.

Αλλά το κόστος του φαγητού στο σπίτι αυξάνεται ταχύτερα από τους λογαριασμούς για φαγητό εκτός σπιτιού, κάτι που θα μπορούσε να βοηθήσει τα εστιατόρια να ανακτήσουν το μερίδιο της πίτας που έχασαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Καθώς ο κλάδος των εστιατορίων προσπαθεί να ανακάμψει από την κρίση, τα εστιατόρια ανταγωνίζονται όχι μόνο το ένα το άλλο, αλλά και τα παντοπωλεία και τις υπηρεσίες έτοιμων γευμάτων για τα χρήματα των καταναλωτών. Το 2020, το 51,9% των δαπανών των Αμερικανών καταναλωτών για τρόφιμα αφορούσε στο σπίτι, σηματοδοτώντας την πρώτη φορά από το 2008 που οι καταναλωτές επέλεξαν να διαθέσουν λιγότερο από το ήμισυ του προϋπολογισμού τους για φαγητό σε φαγητό εκτός σπιτιού.

Τα εστιατόρια έχουν δει τις δραστηριότητές τους να ανακάμπτουν από τότε, αλλά ο κλάδος δεν έχει ακόμη ανακάμψει πλήρως. Η τελευταία έκρηξη νέων κρουσμάτων Covid-19 που προέρχονται από την παραλλαγή όμικρον θα μπορούσε να αποτελέσει άλλο ένα εμπόδιο για τα εστιατόρια. Τα στοιχεία του Black Box Intelligence δείχνουν ότι η αύξηση των πωλήσεων εστιατορίων την εβδομάδα που έληξε στις 2 Ιανουαρίου ήταν μειωμένη σε σύγκριση με το πρώτο εξάμηνο του Δεκεμβρίου, υποδηλώνοντας ότι ορισμένοι προσεκτικοί καταναλωτές μπορεί να αποφεύγουν να τρώνε στα εστιατόρια.

Ωστόσο, η αναλύτρια της Bank of America Securities, Sara Senatore, έγραψε σε σημείωμα την Τρίτη ότι το χάσμα μεταξύ του πληθωρισμού για φαγητό στο σπίτι και φαγητό εκτός σπιτιού ενισχύει την πρόταση αξίας των εστιατορίων, κάνοντας το φαγητό έξω πιο ελκυστικό για τους καταναλωτές. Αυτό θα μπορούσε να δώσει ώθηση στα εστιατόρια κατά το πρώτο εξάμηνο του 2022, αν και αναμένει ότι αυτοί οι ουραίοι άνεμοι θα εξασθενήσουν το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Σύμφωνα με έκθεση του Υπουργείου εργασίας των ΗΠΑ που δημοσιεύτηκε χθες, οι τιμές των τροφίμων στο σπίτι αυξήθηκαν κατά 6,5% τους τελευταίους 12 μήνες. Τα κρέατα, τα πουλερικά, τα ψάρια και τα αυγά σημείωσαν τις υψηλότερες αυξήσεις τιμών. Το κόστος του φαγητού εκτός σπιτιού αυξήθηκε κατά 6% τον περασμένο χρόνο, το υψηλότερο άλμα από τον Ιανουάριο του 1982.

Όπως και οι αγοραστές των παντοπωλείων, τα εστιατόρια παλεύουν επίσης με υψηλότερο κόστος τροφίμων, αλλά έχουν περισσότερους μοχλούς να τραβήξουν για να διατηρήσουν τις τιμές χαμηλές για τους πελάτες. Για παράδειγμα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Domino’s Pizza, Ritch Allison, δήλωσε την Τρίτη στο εικονικό συνέδριο ICR ότι η αλυσίδα πίτσας προβλέπει ότι το κόστος της θα αυξηθεί κατά 8-10% το 2022, τρεις έως τέσσερις φορές τον ρυθμό για ένα τυπικό έτος. Η εταιρεία σχεδιάζει να προσαρμόσει τις προσφορές της για τους καταναλωτές για να αποφύγει το σοκ και να διατηρήσει τα περιθώρια κέρδους.

Οι περισσότερες αλυσίδες εστιατορίων δεν κατάφεραν να αποφύγουν την αύξηση των τιμών του μενού. Η διευθύνουσα σύμβουλος της Checkers & Rally, Frances Allen, δήλωσε σε συνέντευξή της ότι οι αλυσίδες drive-thru αύξησαν τις τιμές κατά 6% αυτό το καλοκαίρι και τις αύξησαν επιπλέον 6% στην αρχή του νέου έτους. Τα σχέδια της Checkers & Rally θα προσελκύσουν τους καταναλωτές με συστατικά υψηλότερης ποιότητας.

«Θα χρεώσουμε τους ανθρώπους περισσότερα χρήματα, αλλά παίρνουν ένα προϊόν καλύτερης ποιότητας», είπε.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
spot_img

Must read

Εξέλιξη: Βρώσιμη συσκευασία για φρούτα και λαχανικά!

Επιστήμονες ανακάλυψαν βρώσιμη επίστρωση κυτταρίνης για φρέσκα προϊόντα που παράγονται από φυσικό υπόλειμμα που προέρχεται από φρούτα, λαχανικά ή φυτά

Νοθευμένη η βανίλια στη Γαλλία – Απίστευτες πρακτικές εξαπάτησης

Πολλά τα "μαργαριτάρια" που βρήκαν στο δρόμο τους οι Γαλλικές Αρχές, σε μια έρευνα που διήρκησε 3 χρόνια.

Διεθνή: Βρήκε σκουριασμένο καρφί μέσα σε σφολιάτα!

Το ξένο σώμα σε τρόφιμα είναι μία εν δυνάμει απειλή για τη βιομηχανία τροφίμων
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα