Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
15.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Κοριοί σε ελληνικά ξενοδοχεία: Εκπαιδευτικό σεμινάριο εξ αποστάσεως για την πρόληψη και αντιμετώπιση

ΑρχικήΝέαΕστίαση / ΤουρισμόςΚοριοί σε ελληνικά ξενοδοχεία: Εκπαιδευτικό σεμινάριο εξ αποστάσεως για την πρόληψη και αντιμετώπιση
spot_img

Πρόγραμμα επιμόρφωσης με μεικτή εκπαίδευση από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Το Κέντρο Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης (ΚΕΔΙΒΙΜ) του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΓΠΑ) σας καλωσορίζει στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα  με τίτλο “Κοριοί σε καταλύματα: έγκαιρη διάγνωση-τρόποι αντιμετώπισης” διάρκειας 32 διδακτικών ωρών το οποίο διεξάγεται εξ αποστάσεως (Σύγχρονη και Ασύγχρονη εκπαίδευση) μέσω της πλατφόρμας τηλεκπαίδευσης E-class ΚΕΔΙΒΙΜ και Δια Ζώσης στους χώρους του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών (απαιτείται η φυσική παρουσία των συμμετεχόντων).

Επιστημονικός Υπεύθυνος του προγράμματος είναι ο Δρ. Ηλίας Κιούλος μέλος Ε.ΔΙ.Π. Εργ. Γεωργικής Φαρμακολογίας, Τμήματος Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Σκοπός

Σκοπός του προγράμματος επιμόρφωσης είναι να παρέχει στους συμμετέχοντες τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες για την έγκαιρη διάγνωση των προσβολών από κοριούς σε ένα κατάλυμα. Να τους καταστήσει ικανούς να μπορούν να ενεργοποιήσουν συγκεκριμένες διαδικασίες ώστε να περιορίσουν την πιθανή εξάπλωση της προσβολής σε παρακείμενους χώρους. Να προβαίνουν άμεσα σε ενέργειες που θα εξασφαλίζουν τη γρήγορη αντιμετώπιση των κοριών χωρίς να βάλλεται η φήμη του καταλύματος.

Αναγκαιότητα προγράμματος

Τα τελευταία χρόνια η παρουσία των κοριών έχει γίνει μείζον θέμα για όλων των ειδών τα καταλύματα και δεν περιορίζεται μόνο εκεί. Φαινόμενα προσβολής από κοριούς καταγράφονται σχεδόν καθημερινά εκτός των ξενοδοχείων και σε μέσα μαζικής μεταφοράς (αεροπλάνα, πλοία, τρένα), θέατρα, σινεμά, εστιατόρια. Πάρα πολύ συχνό επίσης φαινόμενο είναι η παρουσία τους σε δομές φιλοξενίας μεταναστών – προσφύγων, νοσοκομεία, γηροκομεία.

Ο έγκαιρος εντοπισμός της παρουσίας κοριών σε ένα δωμάτιο μπορεί να περιορίσει την εξάπλωσή του σε παρακείμενα δωμάτια του καταλύματος και τα μειώσει δραστικά το κόστος που απαιτείται για την τελική καταπολέμησή τους (από συνεργείο επαγγελματιών απεντομώσεων).

Οι αυξημένες αφίξεις επισκεπτών στη χώρα μας τα τελευταία έτη δημιούργησαν την ανάγκη για περισσότερο εργατικό προσωπικό στον τομέα του τουρισμού. Η πρόβλεψη για αύξηση των αφίξεων για τα επόμενα έτη έχουν δημιουργήσει μεγάλη ζήτηση εργατικού δυναμικού για απασχόληση στην τουριστική βιομηχανία. Ανάλογη είναι και η ανάγκη για κατάλληλα καταρτισμένο προσωπικό που θα μπορεί να ανταπεξέλθει στις σύγχρονες προκλήσεις του τουρισμού.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε:

  • Ιδιοκτήτες ξενοδοχείων/καταλυμάτων,
  • Εργαζόμενους σε καταλύματα/ξενοδοχεία (τμηματάρχες ξενοδοχείων, συντηρητές μηχανικοί και τεχνικοί κτηρίων),
  • Υπεύθυνους καθαρισμού,
  • House keepers,
  • Καμαριέρες,
  • Εταιρίες καθαρισμού,
  • Υπηρεσίες συντήρησης δωματίων ξενοδοχείων,
  • Εταιρείες διαχείρισης καταλυμάτων βραχυχρόνιας μίσθωσης (Airbnb),
  • Υπεύθυνους γηροκομείων, στρατοπέδων, δομών αστέγων, κέντρων φιλοξενίας μεταναστών-προσφύγων κ.α.,
  • Όλους όσους ενδιαφέρονται για το συγκεκριμένο αντικείμενο

Εκπαιδευτικοί – μαθησιακοί στόχοι προγράμματος:

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος, οι επιμορφούμενοι θα είναι σε θέση:

Α. Γνώσεις

  • να κατανοήσουν της αναγκαιότητας λήψης και εφαρμογής συγκεκριμένων διαδιακασιών (πρωτόκολλο)
  • να κατανοήσουν τρόπους ασφαλούς χρήσης βιοκτόνων σε κατοικημένους χώρους

Β. Δεξιότητες

  • να διακρίνουν τα διαφορετικά μορφολογικά στάδια των κοριών.
  • να διαχωρίζουν την προσβολή από κοριούς από προσβολές από άλλα έντομα.

Γ. Ικανότητες

  • Χρήση μέσων ατομικής προστασίας (ΜΑΠ)
  • Κατάρτιση πλάνου διαχείρισης
  • Αξιολόγηση αποτελεσματικότητας ληφθέντων μέτρων
  • Αξιολόγηση παραπόνων πελατών

Για εγγραφές πατήστε ΕΔΩ.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο