Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου, 2025
9.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Νέα πρόστιμα σε σουβλατζίδικο στον Κορυδαλλό και σε φούρνο στην Αθήνα από την Περιφέρεια Αττικής

ΑρχικήΝέαΕστίαση / ΤουρισμόςΝέα πρόστιμα σε σουβλατζίδικο στον Κορυδαλλό και σε φούρνο στην Αθήνα από την Περιφέρεια Αττικής
spot_img

Η Περιφέρεια Αττικής ανακοίνωσε νέα πρόστιμα για παραβάσεις του αγορανομικού κώδικα,  σε σουβλατζίδικο στον Κορυδαλλό και σε αρτοποιείο-ζαχαροπλαστείο στην Αθήνα.

Στο αρτοποιείο επιβλήθηκε πρόστιμο 1.500 ευρώ καθώς μετά από έλεγχο στις 20 Ιανουαρίου διαπιστώθηκε έλλειψη ένδειξης “κατεψυγμένο” για το προϊόν “πρασόπιτα” και έλλειψη ένδειξης τιμής στα ψωμιά σε προθήκη εντός  του καταστήματος.

- Advertisement -

Στο σουβλατζίδικο στον Κορυδαλλό ο έλεγχος που έγιεν στις 24 Ιανουαρίου έδειξε ότι στον τιμοκατάλογο της επιχείρησης δεν αναγραφόταν η ένδειξη «κατεψυγμένο» για το είδος «κολοκυθοκεφτέδες», παρά το γεγονός ότι κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για προϊόν βαθιάς κατάψυξης. Το πρόστιμο ήταν 500 ευρώ. Σύμφωνα με τον σχετικά κανόνα ΔΙΕΠΠΥ «Στους τιμοκαταλόγους αναγράφονται απαραίτητα οι ακόλουθες ενδείξεις είτε μεμονωμένα, είτε κατά ομάδες φαγητών γλυκών ποτών, με τρόπο που να γίνεται αντιληπτή η διάκριση αυτή στον καταναλωτή:

Α. Το είδος των ελαίων και η χρήση τους.

Β. «Κατεψυγμένο» κατά περίπτωση.

Γ. «Προμαγειρευμένο» ή «Προτηγανισμένο», κατά περίπτωση.

Οι ανακοινώσεις επιβολής προστίμου όπως δημοσιεύτηκαν στον ιστότοπο της Περιφέρειας Αττικής.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Τηγάνισμα κρέατος: Υπάρχει κίνδυνος εάν το λάδι υπερβεί τους 180 °C; Τι απαντά επιστημονική επιτροπή

Οι κίνδυνοι και τα όρια θερμοκρασίας του λαδιού που χρησιμοποιείται για τηγάνισμα/τσιγάρισμα κρέατος.

Σουβλατζίδικα: Ο κίνδυνος τροφικής δηλητηρίασης από τις κομμένες ντομάτες και κρεμμύδια – Προσομοιώσεις ανάπτυξης παθογόνων

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι χειριστές που εργάζονται σε σουβλατζίδικα, σχετικά με τη συντήρηση τοματών και κρεμμυδιών κομμένων σε φέτες, για την αποτροπή τροφικής δηλητηρίασης των πελατών τους.

Συμπληρώματα πρωτεΐνης: Αυξημένα επίπεδα βαρέων μετάλλων και τοξινών στα μισά εργαστηριακά δείγματα

Νέα μελέτη αποκαλύπτει αυξημένα επίπεδα βαρέων μετάλλων και τοξινών σε δημοφιλή συμπληρώματα πρωτεΐνης.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο