Μετάβαση στο περιεχόμενο
Δευτέρα, 17 Μαρτίου, 2025
17.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Παράνομα τραπεζοκαθίσματα: Αύξηση των ελέγχων του δήμου Αθηναίων 

ΑρχικήΝέαΕστίαση / ΤουρισμόςΠαράνομα τραπεζοκαθίσματα: Αύξηση των ελέγχων του δήμου Αθηναίων 
spot_img

Οι έλεγχοι για την κατάληψη κοινοχρήστου χώρου αυξήθηκαν κατά 7,25%, με 3.949 ελέγχους το 2024 από 3.682 το 2023.

Αύξηση εμφανίζουν το 2024 οι έλεγχοι σε καταστήματα και κοινόχρηστους χώρους από τη Δημοτική Αστυνομία του δήμου Αθηναίων, η οποία έχει εντείνει τη δραστηριότητά της για την απελευθέρωση του δημόσιου χώρου από παράνομα τραπεζοκαθίσματα και την απόδοσή τους στους πολίτες.

- Advertisement -

   Σύμφωνα με τα στοιχεία του δήμου Αθηναίων κατά το πρώτο οκτάμηνο του 2024:

   – Οι έλεγχοι αδειών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος αυξήθηκαν κατά 29,51%, φτάνοντας τους 6.338 το 2024 από 4.894 το 2023.

   – Οι έλεγχοι για την κατάληψη κοινοχρήστου χώρου αυξήθηκαν κατά 7,25%, με 3.949 ελέγχους το 2024 από 3.682 το 2023.

   – Η έκδοση εντολών άρσης αντικειμένων από τον κοινόχρηστο χώρο αυξήθηκαν κατά 33,51%, φτάνοντας τις 1.960 το 2024 έναντι 1.468 το 2023.

   Παράλληλα, κλιμάκια της Δημοτικής Αστυνομίας πραγματοποιούν συνεχείς και συστηματικούς ελέγχους σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος για την τήρηση των κανονισμών που αφορούν την ηχορύπανση. Οι έλεγχοι αυτοί διεξάγονται με τη χρήση ηχόμετρων για την ακριβή μέτρηση των επιπέδων θορύβου, έχοντας ως στόχο τη διασφάλιση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

   Κατά το πρώτο οκτάμηνο του 2024 πραγματοποιήθηκαν 1.035 έλεγχοι ηχομέτρησης, στους οποίους διαπιστώθηκαν 240 παραβάσεις και υποβλήθηκαν ισάριθμες εκθέσεις προφορικής μήνυσης, ενώ εκτελέστηκαν 77 αποφάσεις σφράγισης καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος για παραβάσεις που σχετίζονται με άδειες και μουσική.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

456 κρούσματα σαλμονέλας σε μικρά παιδιά από τα Kinder της Ferrero – Η εταιρεία γνώριζε μήνες πριν αλλά δεν ενημέρωσε τις Αρχές

Νέα έρευνα για το ξέσπασμα σαλμονέλωσης σε πολλές χώρες δείχνει ότι η Ferrero γνώριζε για τη μόλυνση στο εργοστάσιο πολύ πριν τις τροφικές δηλητηριάσεις των παιδιών αλλά δεν ενημέρωσε τις Αρχές

Καλλυντικά και είδη προσωπικής φροντίδας: Ο κίνδυνος από τη χρήση τους και η εξωσωματική γονιμοποίηση – Της Ελένης Τσαγκά

Γιατί τον τελευταίο καιρό ανακαλούνται τόσα πολλά προϊόντα περιποίησης και ομορφιάς;

Τούρτες στα ελληνικά ζαχαροπλαστεία: Γιατί έχουν την ίδια (άνοστη) γεύση

Απογοήτευση από τις τούρτες που μας "σερβίρουν" τα ελληνικά ζαχαροπλαστεία
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα