Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Αναστολή δραστηριότητας 21 εστιατορίων – Ποινικές διώξεις και κατασχέσεις τροφίμων

ΑρχικήΝέαΕστίαση / ΤουρισμόςΑναστολή δραστηριότητας 21 εστιατορίων - Ποινικές διώξεις και κατασχέσεις τροφίμων
spot_img

“Εφόδους” σε χώρους εστίασης και ψηφιακές πλατφόρμες παράδοσης τροφίμων διενήργησαν οι αρχές ασφάλειας τροφίμων στην Πορτογαλία.

«Λαυράκι» έπιασε η Αρχή Τροφίμων και Οικονομικής Ασφάλειας της Πορτογαλίας (ASAE) κατά τις επιθεωρήσεις της σε χώρους εστίασης και ψηφιακές πλατφόρμες που ασχολούνται με τα τρόφιμα, στο πλαίσιο της εκστρατείας «Portugal Sempre Seguro» (Πορτογαλία πάντα Ασφαλής)

- Advertisement -

Οι έλεγχοι αφορούσαν την συμμόρφωση των επιχειρήσεων με τους κανόνες ασφάλειας τροφίμων και ποτών, αλλά και τη διαπίστωση αν οι ψηφιακές πλατφόρμες παράδοσης τροφίμων, διασφαλίζουν την προστασία των καταναλωτών.

Συνολικά επιθεωρήθηκαν 305 φορείς και ασκήθηκαν 3 ποινικές διώξεις για απάτη τροφίμων.
Οι κυριότερες παραβάσεις που καταγράφηκαν αφορούσαν τη μη συμμόρφωση με τις απαιτήσεις υγιεινής/παραβίασης των υποχρεώσεων του επιχειρηματία, έλλειψη ή μη ύπαρξη ή παρατυπίες στο σύστημα HACCP, έλλειψη βιβλίου παραπόνων και μη συμμόρφωση με την επισήμανση των τροφίμων.

Επίσης, αποφασίστηκε η αναστολή της δραστηριότητας 21 επιχειρήσεων εστίασης κυρίως για παράβαση των γενικών υποχρεώσεων των υπευθύνων και κατασχέθηκαν 20 κιλά τροφίμων, εκτιμώμενης αξίας 2.250,00 ευρώ.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Χιλιάδες άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο από τα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα – Νέα παγκόσμια μελέτη

Παγκόσμια μελέτη συνδέει την κατανάλωση υπερεπεξεργασμένων τροφίμων με πρόωρους θανάτους που μπορούν να προληφθούν

Πρωινό και διαλειμματική νηστεία: Πότε είναι ωφέλιμο και πότε όχι – Του Νίκου Ζορζοβίλη*

Πως η ώρα του πρώτου γεύματος επηρεάζει τον οργανισμό και τον μεταβολισμό.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα