Τετάρτη, 14 Μαΐου, 2025
16.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ψηφιακή κάρτα εργασίας σε εστιατόρια – Αρνήθηκε η Υπ. Εργασίας το αίτημα της ΠΟΕΣΕ για παράταση του χρόνου έναρξης

ΑρχικήΝέαΕστίαση / ΤουρισμόςΨηφιακή κάρτα εργασίας σε εστιατόρια - Αρνήθηκε η Υπ. Εργασίας το αίτημα της ΠΟΕΣΕ για παράταση του χρόνου έναρξης
spot_img

Συνάντηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών & Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ) με την Υπουργό Εργασίας για την εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας

Συνάντηση είχε χθες η Διοίκηση της ΠΟΕΣΕ με την Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης κα Ν. Κεραμέως, με θέμα την εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας στον κλάδο της εστίασης. Ζητήθηκε από την κα Υπουργό η παράταση του χρόνου έναρξης μέχρι το τέλος της τουριστικής περιόδου. Η ΠΟΕΣΕ έθεσε τα τεχνικά προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει ο κλάδος κατά την εφαρμογή με βάση την ισχύουσα νομοθεσία μιας άλλης εποχής και βεβαίως το ύψος των προστίμων.

- Advertisement -

Οι θέσεις που διατύπωσε η Υπουργός είναι η πλήρης εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας στην εστίαση από 1η Μαρτίου 2025, η εξέταση των προβλημάτων από την υποχρεωτική εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας και η διάθεση για βελτίωση μέσα από ανοικτό διάλογο με την ΠΟΕΣΕ.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην τροπολογία που κατέθεσε το Υπουργείο Εργασίας για την μείωση των ασφαλιστικών εισφορών στις υπερωρίες, στην προσαύξηση του 25% στη νυκτερινή εργασία και του 75% στην προσαύξηση για εργασία τις Κυριακές και Αργίες.

Η ΠΟΕΣΕ χαιρετίζει την τροπολογία για τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών που αποτελούσε άλλωστε ένα πάγιο αίτημα του κλάδου και έγινε δεκτό από την κα Υπουργό.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος της ΠΟΕΣΕ κ. Γιώργος Καββαθάς, ο Αντιπρόεδρος κ. Γιώργος Κουράσης, ο Γεν. Γραμματέας κ. Γιάννης Δαβερώνης και τα Μέλη της Διοίκησης κ.κ. Αθανασιάδης Βασίλης και Κοτσαμπάς Σωτήρης.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η νέα γνωμοδότηση της EFSA για τους κινδύνους από την παρουσία υπερχλωρικού στα τρόφιμα

Η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων επανεξετάζει τους κινδύνους από την παρουσία υπερχλωρικού άλατος

Σεμινάριο cibumLEARNING: Προληπτική Επισήμανση Αλλεργιογόνων στα τρόφιμα Precautionary Allergens Labelling in food PAL Advanced Training Course

To cibum σας παρουσιάζει τo πρώτο σεμινάριο στην Ελλάδα με θέμα Προληπτική Επισήμανση Αλλεργιογόνων στα τρόφιμα / Precautionary Allergens Labelling in food

Και άλλο δημοφιλές ψάρι με υψηλά επίπεδα τοξικού υδραργύρου (και δεν είναι τόνος)

Συναγερμός για άλλο ένα ψάρι με υδράργυρο πάνω από τα όρια
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα