ΑρχικήΝέαΕστίαση / ΤουρισμόςΣέρβιρε περιστέρια από την πλατεία αντί για πάπια! Σε δίκη ιδιοκτήτης κινέζικου...

Σέρβιρε περιστέρια από την πλατεία αντί για πάπια! Σε δίκη ιδιοκτήτης κινέζικου εστιατορίου

4 λεπτά ανάγνωσης

«Πάπια Πεκίνου» από την πλατεία της γειτονιάς σέρβιρε ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου που διώκεται για εγκλήματα κατά της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος

Σοκ και αποτροπιασμό έχει προκαλέσει στην ισπανική πρωτεύουσα η αποκάλυψη ότι γνωστό κινέζικο εστιατόριο στη Μαδρίτη, με καλή φήμη στις πλατφόρμες κριτικών, σέρβιρε φαγητά σε άθλια υγειονομική κατάσταση —με αποκορύφωμα τη θανάτωση περιστεριών με κλωτσιές για να σερβιριστούν ως… πάπια Πεκίνου. Το εστιατόριο Jin Gu, που βρίσκεται στην οδό Perpetua Díaz 37 στην περιοχή Usera, σφραγίστηκε από τις δημοτικές αρχές μετά από σειρά καταγγελιών. Η αστυνομία εντόπισε τρομακτικές παραβάσεις υγειονομικού και περιβαλλοντικού χαρακτήρα.

- Advertisement -

300 κιλά σάπιου φαγητού και «μαύρη» αποθήκη πίσω από το μπάνιο

Το Κινέζικο εστιατόριο Jin Gu στη Μαδρίτη.

Κατά την επιτόπια επιθεώρηση στις 25 Μαρτίου, εντοπίστηκαν πάνω από 300 κιλά αλλοιωμένων τροφίμων, παγίδες με σάπια κρέατα για τρωκτικά και δύο ξεπουπουλιασμένα περιστέρια που, όπως κατήγγειλαν οι αρχές, είχαν θανατωθεί κλοτσηδόν και προορίζονταν να σερβιριστούν ως «πάπια Πεκίνου». Σε κρυφό δωμάτιο πίσω από συρόμενη βιβλιοθήκη στο μπάνιο ΑμεΑ, η αστυνομία βρήκε 8 βιομηχανικούς καταψύκτες χωρίς θερμόμετρα, γεμάτους προϊόντα χωρίς σήμανση ή πιστοποίηση. Ανάμεσα στα ευρήματα: κατεψυγμένες «μαύρες» κότες, αποξηραμένα κρέατα που στέγνωναν μπροστά από ανεμιστήρες, και απαγορευμένα θαλασσινά της οικογένειας των βivalvia (τύπου «κινέζικος χουμάς»), τα οποία προστατεύονται από τη νομοθεσία της Ε.Ε.

Ανεξέλεγκτες συνθήκες — Απειλή για τη δημόσια υγεία

Κρέας κρεμασμένο σε απλώστρα ρούχων περιτριγυρισμένο από στεγνωτήρια βρέθηκε κρυμμένο στο εστιατόριο (Δημοτική Αστυνομία).

Η κουζίνα του καταστήματος θύμιζε σκηνικό ταινίας τρόμου: σκουριασμένα σκεύη, βρώμικες επιφάνειες, φριτέζες με λάδια εβδομάδων, έντομα παντού και εργαζόμενοι χωρίς καν γάντια. Στο χώρο των σκουπιδιών βρέθηκε ανοιχτό βαρέλι με 100+ λίτρα λιπαρών αποβλήτων, αποθηκευμένα χωρίς καμία επεξεργασία ή ασφάλεια. Οι έξοδοι κινδύνου ήταν μπλοκαρισμένες, τα πυροσβεστικά μέσα ανύπαρκτα ή τοποθετημένα λάθος, και το σύστημα απεντόμωσης εκτός λειτουργίας. Οι παραβάσεις θεωρούνται βαρύτατες και επισύρουν ποινικές διώξεις.

- Advertisement -

Δίωξη για εγκλήματα κατά της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος

Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος αντιμετωπίζει κατηγορίες για εγκλήματα κατά της δημόσιας υγείας, της πανίδας και χλωρίδας, καθώς και για παραβίαση των δικαιωμάτων των καταναλωτών. Παρά τις αλλεπάλληλες καταγγελίες από περιοίκους, το εστιατόριο συνέχιζε να λειτουργεί, αποκτώντας ακόμα και θετικές κριτικές στο διαδίκτυο —γεγονός που εντείνει τον προβληματισμό για το σύστημα ελέγχων.

Η υπόθεση βρίσκεται πλέον στα χέρια της Εισαγγελίας και των υγειονομικών αρχών, ενώ το κατάστημα έκλεισε άμεσα με απόφαση της δημοτικής αρχής Usera. Στο εξωτερικό του, το μόνο που αναγράφεται είναι μια πινακίδα που γράφει ειρωνικά: “Κλειστό λόγω διακοπών”.

- Advertisement -

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Ποιο ρύζι βρέθηκε συχνότερα με αρσενικό και κάδμιο, σύμφωνα με 1.734 ευρωπαϊκές ειδοποιήσεις σε διάστημα 21 ετών

Μελέτη που ανέλυσε ειδοποιήσεις του ευρωπαϊκού συστήματος RASFF την περίοδο 2002-2023 καταγράφει τα συχνότερα προβλήματα στο ρύζι, από υπολείμματα φυτοφαρμάκων και μυκοτοξίνες έως βαρέα μέταλλα και μη εγκεκριμένους γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς

Σωρεία παραβάσεων ασφάλειας τροφίμων σε μεγάλο αρτοποιείο – Η προειδοποιητική επιστολή των Αρχών

Η υπόθεση φωτίζει τις απαιτήσεις που οφείλουν να τηρούν οι επιχειρήσεις παραγωγής αρτοσκευασμάτων

PFAS στο πόσιμο νερό: Η αόρατη πρόκληση για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον – Τι δείχνουν οι μετρήσεις στην Ελλάδα

Σε αποκλειστική συνέντευξη, η Δρ Έρη Μπιζάνη εξηγεί ποια είναι η πραγματική εικόνα σήμερα για τα PFAS στο πόσιμο νερό της Ελλάδας, τι δείχνουν οι διαθέσιμες μετρήσεις και ποιες περιοχές απαιτούν αυξημένη επιτήρηση.