Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
15.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Financial Times: αποκάλυψη εσωτερικής έκθεσης της Nestlé, ότι το 60% των προϊόντων της δεν είναι υγιεινά!

ΑρχικήΝέαFinancial Times: αποκάλυψη εσωτερικής έκθεσης της Nestlé, ότι το 60% των προϊόντων της δεν είναι υγιεινά!
spot_img

cibum team

   Στην αναγνώριση πως πάνω από το 60% βασικών προϊόντων τροφίμων και ποτών του χαρτοφυλακίου της δεν πληρούν «αναγνωρισμένα στάνταρ υγιεινής», προχώρησε η Nestle, προσθέτοντας, μάλιστα, πως «κάποιες από τις κατηγορίες και τα προϊόντα μας δεν θα είναι ποτέ «υγιεινά», όσο κι αν προσπαθούμε να ανανεωνόμαστε».

Σε μια έκθεση που κυκλοφόρησε μεταξύ των ανώτερων στελεχών της εταιρείας, για την οποία έλαβαν γνώση οι Financial Times, αναφέρεται πως μόνο το 37% των τροφίμων και ποτών που διαθέτει η Nestlé, εξαιρουμένων των προϊόντων όπως οι τροφές για κατοικίδια και η εξειδικευμένη ιατρική διατροφή, επιτυγχάνουν βαθμολογία πάνω από 3,5 με βάση το σύστημα αξιολόγησης της Αυστραλίας.

Σύμφωνα με τους FT, αυτό το σύστημα βαθμολογεί τρόφιμα σε κλίμακα πέντε αστέρων και χρησιμοποιείται σε έρευνες διεθνών ομάδων και ιδρυμάτων. Η Nestlé, η οποία εμπορεύεται, μεταξύ άλλων, μάρκες τροφίμων και ποτών, όπως οι KitKat, Maggi και Nescafé, περιγράφει το όριο των 3,5 αστέρων ως το «αναγνωρισμένο ορόσημο για την υγεία».

Στο συνολικό χαρτοφυλάκιο τροφίμων και ποτών, περίπου το 70% των προϊόντων διατροφής της Nestlé δεν κατάφεραν να καλύψουν αυτό το όριο, ανέφερε η έκθεση, μαζί με το 96% των ποτών -εξαιρουμένου του «καθαρού» καφέ- και το 99% του χαρτοφυλακίου προϊοντων ζαχαροπλαστικής και παγωτού.

Το νερό και τα γαλακτοκομικά προϊόντα σημείωσαν καλύτερη βαθμολογία, με το 82% των νερών και το 60% των γαλακτοκομικών να καλύπτουν το όριο.

Η Nestlé δήλωσε στις αρχές της εβδομάδας, ότι εργάζεται για την αναβάθμιση της στρατηγικής της για τη διατροφή και την υγεία μετά το θέμα των Financial Times.

Η εφημερίδα ανέφερε, ακόμη, ότι αυτή η αξιολόγηση αφορούσε περίπου το ήμισυ του συνολικού χαρτοφυλακίου της Nestlé, επειδή κατηγορίες όπως η ιατρική διατροφή, τα τρόφιμα για τα κατοικίδια, ο καφές και τα βρεφικά σκευάσματα εξαιρέθηκαν από την ανάλυση. Αυτό σημαίνει ότι τα δεδομένα που αναλύθηκαν, αντιπροσωπεύουν και το μισό, περίπου, των συνολικών ετήσιων εσόδων ύψους 72,7 δισεκατομμυρίων λιρών της εταιρείας.

Τα ευρήματα έρχονται καθώς οι κατασκευαστές τροφίμων αντιμετωπίζουν μια παγκόσμια ώθηση για την καταπολέμηση της παχυσαρκίας και την προώθηση της υγιεινής διατροφής. Τα στελέχη της Nestlé εξετάζουν τις νέες δεσμεύσεις που πρέπει να αναλάβουν για τη διατροφή και σκοπεύουν να αποκαλύψουν τα σχέδιά τους αργότερα μέσα στη χρονιά. «Εστιάζουμε πρώτα στο τμήμα του χαρτοφυλακίου τροφίμων και ποτών που μπορεί να μετρηθεί χρησιμοποιώντας εξωτερικά συστήματα ανάλυσης των θρεπτικών συστατικών», πρόσθεσε στέλεχος της εταιρείας.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο