Σάββατο, 10 Μαΐου, 2025
22.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Γάλα: Η παγκόσμια παραγωγή επιβραδύνεται ανταποκρινόμενη στη χλιαρή ζήτηση

ΑρχικήΝέαΓάλα: Η παγκόσμια παραγωγή επιβραδύνεται ανταποκρινόμενη στη χλιαρή ζήτηση
spot_img

Η μειωμένη παραγωγή αλλά και η μειωμένη ζήτηση αποτρέπουν την μείωση της τιμής.

Η επιβράδυνση της παγκόσμιας παραγωγής γάλακτος ταιριάζει τελικά με τη χλιαρή αύξηση της ζήτησης στις περισσότερες περιοχές, αποτρέποντας περαιτέρω πτώση των τιμών, σημειώνει η νέα έκθεση αναλυτών γαλακτοκομικών και τραπεζιτών Rabobank .  Τους τελευταίους μήνες, οι χαμηλότερες τιμές του γάλακτος στις περισσότερες βασικές παγκόσμιες γαλακτοκομικές περιοχές έχουν μειώσει τις προμήθειες όπως αναφέρει το diaryindustries.

- Advertisement -

Η παραγωγή γάλακτος από τις Big 7 εξαγωγικές περιοχές αναμένεται να αυξηθεί κατά 0,3% σε ετήσια βάση το 2023. Η υποβάθμιση από την εκτίμηση του περασμένου τριμήνου κατά 0,5% οφείλεται στις μειώσεις στις περισσότερες βασικές περιοχές του κόσμου, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, της ΕΕ και της Νέας Ζηλανδίας. Μέχρι το 2024, η παραγωγή αναμένεται να αυξηθεί κατά 0,4%, πολύ λιγότερο από το μέσο ετήσιο κέρδος 1,6% που παρατηρήθηκε από το 2010 έως το 2020. 

Ενδιαφέρον παρουσιάζει επίσης, η παραγωγή γάλακτος στην Κίνα, όπου οι κορυφαίοι μεταποιητές γαλακτοκομικών προϊόντων, αναφέρουν μέτρια ανάκαμψη της ζήτησης, αλλά, μέχρι σήμερα, αυτό δεν έχει καταφέρει να αντισταθμίσει την ισχυρή αύξηση της εγχώριας παραγωγής γάλακτος. Η αύξηση της παραγωγής γάλακτος θα επιβραδυνθεί κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2023 και το 2024, αλλά δεν αναμένεται πλήρης εξισορρόπηση της αγοράς βραχυπρόθεσμα και θετικές εισαγωγές από έτος σε έτος δεν αναμένονται μέχρι τα τέλη του 2024 ή τις αρχές του 2025. 

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ορυκτέλαια στα τρόφιμα: Οι πιέσεις της βιομηχανίας καθυστερούν την προστασία των καταναλωτών – Αποκαλυπτικά έγγραφα της ΕΕ

Στο φως διαφωνίες, επιρροές και γραφειοκρατικές περιπλοκές γύρω από τον νέο κανονισμό για τους επικίνδυνους ρυπαντές τροφίμων

Η απάτη και ο κίνδυνος των “βιολογικών” οικιακών σκευών – Ανησυχία για την ασφάλεια της μελαμίνης

Η μελαμίνη εξακολουθεί να υπάρχει ευρέως σε είδη που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα (FCA) και δηλώνονται ως κατασκευασμένα από μπαμπού

Γιατί η Manchester United ψάχνει υπεύθυνο ασφάλειας τροφίμων; Το σωστό παράδειγμα ενός τεράστιου συλλόγου

Η σημασία της διατροφικής ασφάλειας στον επαγγελματικό αθλητισμό και ένα πρόσφατο περιστατικό που το επιβεβαιώνει
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα