cibum team
Το Ινστιτούτο Παστέρ στη Γαλλία εντόπισε 50 περιπτώσεις σαλμονέλωσης με παρόμοια χαρακτηριστικά, ενώ είναι σε εξέλιξη η έρευνα από τη Sante Publique France και τη γενική διεύθυνση τροφίμων (DGAL) για το εάν η αιτία της μόλυνσης είναι κοινή για όλους τους ασθενείς.
Τα κρούσματα εντοπίστηκαν σε 10 διαφορετικές περιοχές της χώρας αλλά η περιοχή με τα περισσότερα κρούσματα (23) είναι αυτή που περιλαμβάνει Προβηγκία-Άλπεις-Κυανή Ακτή.
Από τους 50 ασθενείς οι οκτώ χρειάστηκαν νοσοκομειακή περίθαλψη.
Μέχρι στιγμής η έρευνα δείχνει ως κοινή πηγή εισαγόμενα αυγά από την Ισπανία αλλά δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία για να επιβεβαιωθεί προς το παρόν αυτή η πιθανότητα, καθώς οι Γαλλικές αρχές αναμένουν ακόμα απάντηση στις πληροφορίες που ζήτησαν από τις Ισπανικές για την πτηνοτροφική μονάδα.
Ταυτόχρονα οι Γαλλικές αρχές εξέδωσαν επίσης μια προειδοποίηση για Campylobacter σε κατεψυγμένο, μαγειρεμένο, κιμά κοτόπουλου από την Πολωνία. Ένα παιδί νοσηλεύτηκε τον Ιούλιο και ο παθογόνος παράγοντας εντοπίστηκε στο δείγμα των κοπράνων του.
Η επιδημία Giardiasis στην Ιταλία από μολυσμένο νερό βρύσης
ΗΠΑ: Η Dole ανακαλεί συσκευασίες με φρέσκο μαϊντανό λόγω E.coli
Δηλητηρίαση 14 θαμώνων σε εστιατόριο από μονοξείδιο του άνθρακα στο Χονγκ Κονγκ
Διαδικτυακό σεμινάριο “Επισήμανση τροφίμων & ισχυρισμοί διατροφής και υγείας”
Μόλυνση τροφίμων: Ποια τρόφιμα είναι επιρρεπή σε ποια παθογόνα και γιατί
Δηλητηριώδη μανιτάρια: τρείς θάνατοι και εκατοντάδες δηλητηριάσεις Ιούλιο και Αύγουστο στη Γαλλία