Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024
23.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Γαλλία: 50 λοιμώξεις σαλμονέλωσης. Ως αιτία εξετάζονται εισαγόμενα αυγά

ΑρχικήΝέαΓαλλία: 50 λοιμώξεις σαλμονέλωσης. Ως αιτία εξετάζονται εισαγόμενα αυγά
spot_img

cibum team

Το Ινστιτούτο Παστέρ στη Γαλλία εντόπισε 50 περιπτώσεις σαλμονέλωσης με παρόμοια χαρακτηριστικά, ενώ είναι σε εξέλιξη η έρευνα από τη Sante Publique France και τη γενική διεύθυνση τροφίμων (DGAL) για το εάν η αιτία της μόλυνσης είναι κοινή για όλους τους ασθενείς.

 Τα κρούσματα εντοπίστηκαν σε 10 διαφορετικές περιοχές της χώρας  αλλά η περιοχή με τα περισσότερα κρούσματα (23) είναι αυτή που περιλαμβάνει Προβηγκία-Άλπεις-Κυανή Ακτή.

 Από τους 50 ασθενείς οι οκτώ χρειάστηκαν νοσοκομειακή περίθαλψη.

Μέχρι στιγμής η έρευνα δείχνει ως κοινή πηγή εισαγόμενα αυγά από την Ισπανία αλλά δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία για να επιβεβαιωθεί προς το παρόν αυτή η πιθανότητα, καθώς οι Γαλλικές αρχές αναμένουν ακόμα απάντηση στις πληροφορίες που ζήτησαν από τις Ισπανικές για την πτηνοτροφική μονάδα.

 Ταυτόχρονα οι Γαλλικές αρχές εξέδωσαν επίσης μια προειδοποίηση για  Campylobacter σε κατεψυγμένο, μαγειρεμένο, κιμά κοτόπουλου από την Πολωνία. Ένα παιδί νοσηλεύτηκε τον Ιούλιο και ο παθογόνος παράγοντας εντοπίστηκε στο δείγμα των κοπράνων του.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ο Ευρωπαϊκός συναγερμός για τα δηλητηριώδη πατατάκια

Αναφορά στην έκθεση του ευρωπαϊκού ACN για τα δηλητηριώδη πατατάκια που έχουν διανεμηθεί σε 23 χώρες.

Προσοχή: Ο ΕΦΕΤ ανακάλεσε σήμερα από την ελληνική αγορά μολυσμένο ισπανικό κρέας

Μετά από εργαστηριακές αναλύσεις εντοπίστηκε ο παθογόνος μικροοργανισμός σαλμονέλα.

Σουβλάκια: Πόσο επιβλαβής είναι η κατανάλωση καμένου κρέατος και τι μπορείτε να κάνετε για να μειώσετε τον κίνδυνο

Πώς μπορεί να μειωθεί η πιθανότητα σχηματισμού επιβλαβών ενώσεων από το ψήσιμο του κρέατος.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο