Πέμπτη, 1 Ιουνίου, 2023
19.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Γαλλία: 50 λοιμώξεις σαλμονέλωσης. Ως αιτία εξετάζονται εισαγόμενα αυγά

ΑρχικήΝέαΓαλλία: 50 λοιμώξεις σαλμονέλωσης. Ως αιτία εξετάζονται εισαγόμενα αυγά
spot_img

cibum team

Το Ινστιτούτο Παστέρ στη Γαλλία εντόπισε 50 περιπτώσεις σαλμονέλωσης με παρόμοια χαρακτηριστικά, ενώ είναι σε εξέλιξη η έρευνα από τη Sante Publique France και τη γενική διεύθυνση τροφίμων (DGAL) για το εάν η αιτία της μόλυνσης είναι κοινή για όλους τους ασθενείς.

 Τα κρούσματα εντοπίστηκαν σε 10 διαφορετικές περιοχές της χώρας  αλλά η περιοχή με τα περισσότερα κρούσματα (23) είναι αυτή που περιλαμβάνει Προβηγκία-Άλπεις-Κυανή Ακτή.

 Από τους 50 ασθενείς οι οκτώ χρειάστηκαν νοσοκομειακή περίθαλψη.

Μέχρι στιγμής η έρευνα δείχνει ως κοινή πηγή εισαγόμενα αυγά από την Ισπανία αλλά δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία για να επιβεβαιωθεί προς το παρόν αυτή η πιθανότητα, καθώς οι Γαλλικές αρχές αναμένουν ακόμα απάντηση στις πληροφορίες που ζήτησαν από τις Ισπανικές για την πτηνοτροφική μονάδα.

 Ταυτόχρονα οι Γαλλικές αρχές εξέδωσαν επίσης μια προειδοποίηση για  Campylobacter σε κατεψυγμένο, μαγειρεμένο, κιμά κοτόπουλου από την Πολωνία. Ένα παιδί νοσηλεύτηκε τον Ιούλιο και ο παθογόνος παράγοντας εντοπίστηκε στο δείγμα των κοπράνων του.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Τα αυτοκόλλητα βραβείων αυξάνουν τις πωλήσεις στο τυρί! Επιστημονική έρευνα

οι καταναλωτές είναι πρόθυμοι να πληρώσουν περισσότερο για επισημάνσεις βραβείου

Τι πιστεύουν οι καταναλωτές για τα φυτικά προϊόντα;

Είναι παραπλανητικοί οι όροι "κρέας" ή "γάλα" σε φυτικά προϊόντα ή όχι; Τι ισχύει σε διάφορες χώρες.

Πολυανθεκτικά παθογόνα βακτήρια βρέθηκαν στο 40% των δειγμάτων κρέατος σούπερ μάρκετ!

Πολυανθεκτικό στα αντιβιοτικά E. coli βρέθηκε στο 40% των δειγμάτων κρέατος σούπερ μάρκετ που δοκιμάστηκαν σε ισπανική μελέτη - Τα πουλερικά η πιο μολυσμένη κατηγορία.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα