Κυριακή, Ιανουάριος 12, 2025
18.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Γαλλία: Ανακαλείται πολύ γνωστό αλεύρι με Salmonella

ΑρχικήΝέαΓαλλία: Ανακαλείται πολύ γνωστό αλεύρι με Salmonella
spot_img

Ανακαλείται στην Γαλλία αλεύρι μαύρου σίτου από την εταιρεία METRO, λόγω πιθανής παρουσίας Salmonella.

Η αρχές της Γαλλίας ανακοίνωσαν την ανάκληση του προϊόντος Farine de blé noir fluide 1kg METRO CHEF της εταιρείας METRO λόγω παρουσίας Salmonella.

Τα στοιχεία των δύο ανακληθείσων παρτίδων είναι: Batch 503118CS11 (κοινό) με ημερομηνίες ελάχιστης διατηρησιμότητας 28/10/2022 και 29/10/2022, ενώ διατέθηκε στην αγορά από 03/05/2022 έως 17/05/2022.

Το αλεύρι μαύρου σίτου ανακλήθηκε έπειτα από εθελοντική πρωτοβουλία της εταιρεία, όπως αναφέρει η Rapel Conso.

Έχει γίνει σύσταση στους καταναλωτές που το έχουν ήδη προμηθευτεί, να μην το καταναλώσουν και να το επιστρέψουν στο κατάστημα αγοράς προς πλήρη επιστροφή των χρημάτων τους.

Σχετικά με τη Salmonella

Οι τροφιμογενείς ασθένειες που προκαλούνται από Salmonella οδηγούν σε γαστρεντερικές διαταραχές (διάρροια, έμετος) αιφνίδιας έναρξης, που συχνά συνοδεύονται από πυρετό και πονοκέφαλο που συνήθως εμφανίζονται 6 έως 72 ώρες μετά την κατανάλωση μολυσμένων προϊόντων.

Αυτά τα συμπτώματα μπορεί να είναι πιο έντονα σε μικρά παιδιά, έγκυες γυναίκες, ανοσοκατεσταλμένα άτομα και ηλικιωμένους. Ελλείψει συμπτωμάτων εντός 7 ημερών μετά την κατανάλωση των προσβεβλημένων προϊόντων, παύει η ανησυχία για εκδήλωση σαλμονέλλωσης.

Το μαγείρεμα των προϊόντων (βραστά αυγά, αρτοσκευάσματα, κρέας πουλερικών κ.λπ.) στους +65°C καταστρέφει αυτά τα βακτήρια και αποτρέπει τις συνέπειες μιας τέτοιας μόλυνσης.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Επανάσταση στην αντιμετώπιση των βιοφίλμ σε μονάδες επεξεργασίας – Επιστήμονες εντόπισαν τον “αδυσώπητο” εχθρό τους

Επιστήμονες ανακάλυψαν φυσική ουσία που εμποδίζει τον σχηματισμό βιοφίλμ.

Ποιο λάδι έχει τις περισσότερες δηλητηριώδεις μυκοτοξίνες – Ανάλυση 250 δειγμάτων

Για πρώτη φορά, έχουν θεσπιστεί από την ΕΕ ανώτατα...

Τοξικές ουσίες σε δημοφιλή εσώρουχα – Διεθνής μελέτη – Πως να ξεχωρίσετε ποια εσώρουχα δεν περιέχουν επικίνδυνα υλικά

Οι τοξικές ουσίες εντοπίστηκαν περισσότερο σε γνωστές μάρκες εσωρούχων που πωλούνται και στην Ελλάδα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο