ΑρχικήΝέαGeneral Mills: Ακτιβιστές καλούν τους καταναλωτές σε μποϊκοτάζ γνωστών προϊόντων

General Mills: Ακτιβιστές καλούν τους καταναλωτές σε μποϊκοτάζ γνωστών προϊόντων

3 λεπτά ανάγνωσης

Στόχος η ανάδειξη των κοινωνικών και περιβαλλοντικών επιπτώσεων της σύγχρονης βιομηχανίας τροφίμων.

Από τις 21 έως τις 28 Απριλίου, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες τροφίμων στον κόσμο, η General Mills, θα βρεθεί στο στόχαστρο ενός οργανωμένου μποϊκοτάζ που καλείται από την ακτιβιστική οργάνωση People’s Union USA. Η δράση αυτή αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης καμπάνιας που στοχεύει στον περιορισμό της επιρροής πολυεθνικών εταιρειών στις καταναλωτικές συνήθειες, στο διατροφικό σύστημα και στο περιβάλλον.

- Advertisement -

Η General Mills, γνωστή για δημοφιλή προϊόντα όπως τα δημητριακά Cheerios, τα παγωτά Häagen-Dazs και τα σνακ Nature Valley, κατηγορείται από τους διοργανωτές για “ανεξέλεγκτη εταιρική εξουσία”, κακή διατροφική επίδραση και περιβαλλοντική αδιαφορία. Η κριτική δεν περιορίζεται μόνο στο προϊοντικό της αποτύπωμα, αλλά επεκτείνεται στις επιχειρηματικές της πρακτικές, με έμφαση στις πιέσεις κατά της διαφάνειας για τους γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς, στην υπερεκμετάλλευση φυσικών πόρων και στην κοινωνική ανισότητα μεταξύ στελεχών και εργατών.

Ο πλήρης κατάλογος των προϊόντων που προτείνεται να μποϊκοταριστούν περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:

- Advertisement -
  • Δημητριακά: Cheerios, Chex, Cinnamon Toast Crunch, Lucky Charms, Wheaties, Trix, Cocoa Puffs, Kix, Total
  • Παγωτά και σνακ: Häagen-Dazs, Nature Valley, Larabar, Fiber One, Fruit Roll-Ups
  • Γαλακτοκομικά και γιαούρτια: Yoplait, Go-Gurt, Liberté
  • Προϊόντα αρτοποιίας και αλεύρι: Betty Crocker, Bisquick, Gold Medal Flour
  • Κατεψυγμένα τρόφιμα και έτοιμα γεύματα: Totino’s, Old El Paso, Progresso, Green Giant
  • Φυσικά και βιολογικά προϊόντα: Annie’s Homegrown
  • Τροφές για κατοικίδια: Blue Buffalo

Ο John Schwarz, ιδρυτής της People’s Union USA, καταφέρθηκε κατά της εταιρείας μέσα από ένα βίντεο που ανάρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κατηγορώντας την General Mills για εκμετάλλευση αγροτών, διατροφικό αποπροσανατολισμό και συνεισφορά στην κρίση πλαστικής ρύπανσης. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η General Mills εκπροσωπεί ό,τι πιο προβληματικό στο σύγχρονο διατροφικό σύστημα».

Μόλις τον τελευταίο χρόνο, η People’s Union USA έχει καλέσει σε ανάλογες ενέργειες κατά εταιρειών όπως η Amazon, η Walmart, η Target και η Nestlé, ενώ ενθαρρύνει τους καταναλωτές να στηρίξουν τις τοπικές επιχειρήσεις ως αντίβαρο στις πολυεθνικές.

- Advertisement -

Με τη λήξη του μποϊκοτάζ στις 28 Απριλίου, η General Mills θα παρακολουθεί προσεκτικά την αντίδραση των καταναλωτών, ενώ η ακτιβιστική πίεση φαίνεται να κλιμακώνεται με νέα κύματα δράσεων στο ορίζοντα.

https://www.macon.com/news/nation-world/national/article304658131.html

- Advertisement -

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

40 νέες προσλήψεις στον ΕΦΕΤ για την ενίσχυση των ελέγχων τροφίμων – Από τον Σεπτέμβριο επιθεωρήσεις και στα κυλικεία σχολείων

O ΥπΑΑΤ Μ. Σχοινάς επισκέφθηκε τον ΕΦΕΤ και ανακοίνωσε 40 προσλήψεις για την ενίσχυση των ελέγχων ασφάλειας τροφίμων.

Ευρωπαϊκός συναγερμός για ρύζι με ορυκτέλαια έως και +19.978% πάνω από το όριο – Η Ελλάδα στις 30 χώρες διανομής, 54 follow-ups (φωτο)

Ευρωπαϊκή ειδοποίηση RASFF για ρύζι με MOSH και MOAH: Νέα επικαιροποίηση με περισσότερες χώρες, ανακλήσεις και εργαστηριακά ευρήματα.

Φαγητό στις διακοπές: Ο διαιτολόγος Ν. Ζορζοβίλης αποκαλύπτει μικρά “κόλπα” για προστασία από τροφικές δηλητηριάσεις

Πρακτικές συμβουλές για ασφαλή κατανάλωση τροφίμων σε παραλίες, ξενοδοχεία, ταξίδια και εστιατόρια.