Κυριακή, Ιανουάριος 12, 2025
14.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Γιατί στη Βρετανία πουλάνε τα αγγούρια τυλιγμένα σε μεμβράνη;

ΑρχικήΝέαΓιατί στη Βρετανία πουλάνε τα αγγούρια τυλιγμένα σε μεμβράνη;
spot_img

Και δεν είναι θέμα αισθητικής – εξυπηρετεί στην πραγματικότητα έναν σημαντικό σκοπό!

Στα βρετανικά σούπερ μάρκετ τα θερμοκηπιακά, χωρίς κουκούτσια ή τα ευρωπαϊκά αγγούρια— θεωρούνται γενικά ανώτερα από τα υπόλοιπα. Το μόνο που χρειάζεται για να το καταλάβει κανείς είναι να ρίξει μια ματιά στις ετικέτες των τιμών: τα αγγλικά αγγούρια είναι συνήθως πιο ακριβά.

Δείτε επίσης: ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ: Δύο πρόστιμα σε κατάστημα στην Καλλιθέα για χρέωση υψηλότερης τιμής και για παραπλάνηση

Και η διαφορά δεν είναι μόνο στο μέγεθος (τα ανώτερης ποιότητας είναι μικρότερα!) Σύμφωνα με το The Spruce Eats , τα αγγλικά αγγούρια έχουν πολύ μικρότερους σπόρους και λεπτότερη φλούδα, κάτι που τους δίνει μια πιο γλυκιά γεύση από τα υπόλοιπα. Αλλά αυτό το εξαιρετικά λεπτό δέρμα έχει και μειονεκτήματα. 

Πρώτον, όπως εξηγεί το The Kitchn , τα καθιστά ιδιαίτερα ευάλωτα σε χτυπήματα κατά τη διάρκεια της διαδικασίας συσκευασίας και αποστολής. Η λεπτή φλούδα τους μπορεί επίσης να τα κάνει να χαλάσουν πιο γρήγορα, καθώς δεν είναι τόσο καλά εξοπλισμένα για να κρατούν το νερό μέσα και το οξυγόνο έξω. Το τύλιγμά τους σε μεμβράνη παρέχει ένα επιπλέον στρώμα προστασίας από αυτά τα προβλήματα.

Η πλαστική μεμβράνει μπορεί γενικότερα να παρατείνει τη διάρκεια ζωής του αγγουριού, επομένως είναι καλή ιδέα να κρατάμε το αγγούρι τυλιγμένο έως ότου έρθει η ώρα του σερβιρίσματος. Ένα αγγούρι καλυμμένο με μεμβράνη θα μπορούσε να παραμείνει σε εξαιρετική κατάσταση ακόμη και για 10 ημέρες στο ψυγείο.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ποιο λάδι έχει τις περισσότερες δηλητηριώδεις μυκοτοξίνες – Ανάλυση 250 δειγμάτων

Για πρώτη φορά, έχουν θεσπιστεί από την ΕΕ ανώτατα...

Τοξικές ουσίες σε δημοφιλή εσώρουχα – Διεθνής μελέτη – Πως να ξεχωρίσετε ποια εσώρουχα δεν περιέχουν επικίνδυνα υλικά

Οι τοξικές ουσίες εντοπίστηκαν περισσότερο σε γνωστές μάρκες εσωρούχων που πωλούνται και στην Ελλάδα.

Ελληνικό γιαούρτι: Γιατί είναι καλύτερο από τα άλλα – Επιστημονική μελέτη

Οι παράγοντες που οδηγούν την αποδοχή και την καινοτομία στο ελληνικό γιαούρτι.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο