Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου, 2024
20.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Greek Wine Day: Όλο και πιο ανταγωνιστική και η προβολή του ελληνικού κρασιού στην Ιταλία

ΑρχικήΝέαGreek Wine Day: Όλο και πιο ανταγωνιστική και η προβολή του ελληνικού κρασιού στην Ιταλία
spot_img

Το ελληνικό κρασί κερδίζει, συνεχώς, όλο και μεγαλύτερο έδαφος στην Ιταλία.

Για τρίτη συνεχή χρονιά πραγματοποιήθηκε, στη Φλωρεντία, το Greek Wine Day: μια ημερήσια έκθεση αφιερωμένη στην προώθηση της ελληνικής παραγωγής κρασιού και στην οποία πήραν μέρος επαγγελματίες της ιταλικής οινοπαραγωγής, κάβες και εστιατόρια από την Τοσκάνη, σομελιέ, και ο καταξιωμένος σεφ Στέλιος Σάκαλης.

Παράλληλα, βραβεύθηκαν τρία ελληνικά κρασιά, τα οποία έχουν συμπεριληφθεί στην έκδοση του ιταλικού οδηγού I Vini del cuore (Τα Κρασιά της καρδιάς) η οποία πρόκειται να κυκλοφορήσει σε έντυπη έκδοση και στο διαδίκτυο.

Συνολικά, στο Greek Wine Day της Φλωρεντίας, το οποίο οργανώθηκε με την στήριξη της άμισθης προξένου της Ελλάδας στην πρωτεύουσα της Αναγέννησης, Πέγκυς Πετρακάκου, συμμετείχαν είκοσι ελληνικά οινοποιεία, από όλες, σχεδόν, τις περιοχές της χώρας μας: απ’ την Κρήτη μέχρι την Θράκη και απ’ την Αττική μέχρι την Κεφαλονιά.

«Η παγκόσμια αγορά γίνεται όλο και πιο ανταγωνιστική και η προβολή του ελληνικού κρασιού στην Ιταλία θα ανοίξει νέους δρόμους στον γαστρονομικό τουρισμό, προσελκύοντας λάτρεις και γνώστες και δημιουργώντας μια αναμφισβήτητη υπεραξία. Η προώθηση του Ελληνικού κρασιού είναι, πρώτα απ΄ όλα, πράξη αναγνώρισης μιας βαθιάς παράδοσης», τόνισε ο διοργανωτής της εκδήλωσης, Χάρης Παπανδρέου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, για τη φιλοξενία της συγκεκριμένης πρωτοβουλία εκφράστηκε μεγάλο ενδιαφέρον και από άλλες πόλεις και είναι πολύ πιθανό, η επόμενη «Ελληνική Ημέρα Κρασιού» της Ιταλίας, να διοργανωθεί στο Μιλάνο.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.

Ποιες χαρτοπετσέτες περιέχουν καρκινογόνες και τοξικές ουσίες – Ευρήματα μελετών

Οι χαρτοπετσέτες που είναι γεμάτες με τοξικές ουσίες.

Lidl Nl: “Μην το καταναλώσετε” – Ανακαλείται δημοφιλές τρόφιμο λόγω σοβαρού κινδύνου τραυματισμού

Βιομηχανία παραγωγής συσκευασιών για τρόφιμα πίσω από τουλάχιστον επτά ανακλήσεις τροφίμων λόγω παρουσίας χάλκινων νημάτων από καλώδιο γείωσης.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο