Μετάβαση στο περιεχόμενο
Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου, 2025
9.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Greek Wine Day: Όλο και πιο ανταγωνιστική και η προβολή του ελληνικού κρασιού στην Ιταλία

ΑρχικήΝέαGreek Wine Day: Όλο και πιο ανταγωνιστική και η προβολή του ελληνικού κρασιού στην Ιταλία
spot_img

Το ελληνικό κρασί κερδίζει, συνεχώς, όλο και μεγαλύτερο έδαφος στην Ιταλία.

Για τρίτη συνεχή χρονιά πραγματοποιήθηκε, στη Φλωρεντία, το Greek Wine Day: μια ημερήσια έκθεση αφιερωμένη στην προώθηση της ελληνικής παραγωγής κρασιού και στην οποία πήραν μέρος επαγγελματίες της ιταλικής οινοπαραγωγής, κάβες και εστιατόρια από την Τοσκάνη, σομελιέ, και ο καταξιωμένος σεφ Στέλιος Σάκαλης.

- Advertisement -

Παράλληλα, βραβεύθηκαν τρία ελληνικά κρασιά, τα οποία έχουν συμπεριληφθεί στην έκδοση του ιταλικού οδηγού I Vini del cuore (Τα Κρασιά της καρδιάς) η οποία πρόκειται να κυκλοφορήσει σε έντυπη έκδοση και στο διαδίκτυο.

Συνολικά, στο Greek Wine Day της Φλωρεντίας, το οποίο οργανώθηκε με την στήριξη της άμισθης προξένου της Ελλάδας στην πρωτεύουσα της Αναγέννησης, Πέγκυς Πετρακάκου, συμμετείχαν είκοσι ελληνικά οινοποιεία, από όλες, σχεδόν, τις περιοχές της χώρας μας: απ’ την Κρήτη μέχρι την Θράκη και απ’ την Αττική μέχρι την Κεφαλονιά.

«Η παγκόσμια αγορά γίνεται όλο και πιο ανταγωνιστική και η προβολή του ελληνικού κρασιού στην Ιταλία θα ανοίξει νέους δρόμους στον γαστρονομικό τουρισμό, προσελκύοντας λάτρεις και γνώστες και δημιουργώντας μια αναμφισβήτητη υπεραξία. Η προώθηση του Ελληνικού κρασιού είναι, πρώτα απ΄ όλα, πράξη αναγνώρισης μιας βαθιάς παράδοσης», τόνισε ο διοργανωτής της εκδήλωσης, Χάρης Παπανδρέου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, για τη φιλοξενία της συγκεκριμένης πρωτοβουλία εκφράστηκε μεγάλο ενδιαφέρον και από άλλες πόλεις και είναι πολύ πιθανό, η επόμενη «Ελληνική Ημέρα Κρασιού» της Ιταλίας, να διοργανωθεί στο Μιλάνο.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Τρεις νεκροί από τροφική δηλητηρίαση σε γηροκομείο της Φλωρεντίας

Τρεις άνθρωποι, τρόφιμοι σε γηροκομείο της Φλωρεντίας έχασαν τη ζωή τους από τροφική δηλητηρίαση - 114 κρούσματα γαστρεντερίτιδας.

Τηγάνισμα κρέατος: Υπάρχει κίνδυνος εάν το λάδι υπερβεί τους 180 °C; Τι απαντά επιστημονική επιτροπή

Οι κίνδυνοι και τα όρια θερμοκρασίας του λαδιού που χρησιμοποιείται για τηγάνισμα/τσιγάρισμα κρέατος.

Σουβλατζίδικα: Ο κίνδυνος τροφικής δηλητηρίασης από τις κομμένες ντομάτες και κρεμμύδια – Προσομοιώσεις ανάπτυξης παθογόνων

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι χειριστές που εργάζονται σε σουβλατζίδικα, σχετικά με τη συντήρηση τοματών και κρεμμυδιών κομμένων σε φέτες, για την αποτροπή τροφικής δηλητηρίασης των πελατών τους.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα