Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
15 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Γυναίκες στις κλάδο των τροφίμων. Νέο πρόγραμμα ενίσχυσης

ΑρχικήΝέαΓυναίκες στις κλάδο των τροφίμων. Νέο πρόγραμμα ενίσχυσης
spot_img

cibum team

  Την έναρξη του νέου επιταχυντή ιδεών (early-stage idea) Empowering Women Agripreneurs (EWA), με αντικείμενο την ενδυνάμωση γυναικών επιχειρηματιών στον κλάδο της αγροδιατροφής στην Ελλάδα, ανακοίνωσαν το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Καινοτομίας και Τεχνολογίας- Τομέας Τροφίμων ΕΙΤ Food και οι Industry Disruptors – Game Changers, σε συνεργασία με την πρωτοβουλία Future Agro Challenge και τον Οργανισμό «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά».

   Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το πρόγραμμα θα έχει διάρκεια έξι (6) μήνες και απευθύνεται αποκλειστικά σε γυναίκες που ενδιαφέρονται να δραστηριοποιηθούν επιχειρηματικά στον ευρύτερο τομέα του τρόφιμου και της αγροτικής παραγωγής.

   Σκοπός του προγράμματος είναι να ενισχύσει τις επιχειρηματικές δεξιότητες των ωφελούμενων, προκειμένου να αναπτύξουν ιδέες και καινοτόμες λύσεις, που απαντούν σε σύγχρονες προκλήσεις του αγροδιατροφικού τομέα.

   Οι Industry Disruptors, θέτουν ως προτεραιότητα τη δημιουργία ενός εξωστρεφούς οικοσυστήματος στον αγροδιατροφικό τομέα που ενθαρρύνει και αναδεικνύει την καινοτόμο επιχειρηματικότητα σε παγκόσμια κλίμακα. Σε αυτό το πλαίσιο, υλοποιούν το συγκεκριμένο έργο και προσφέρουν σε γυναίκες που ενδιαφέρονται να σταδιοδρομήσουν σε αυτόν τον τομέα, ευκαιρίες δικτύωσης αλλά και τα απαραίτητα εφόδια για την ανάπτυξη των επιχειρηματικών ιδεών τους.

   Οι ωφελούμενες του προγράμματος θα είναι συνολικά δέκα (10) και θα έχουν την ευκαιρία:

   – Να λάβουν εντατική καθοδήγηση, προσαρμοσμένη στις ανάγκες τους, από ειδικούς του τομέα των επιχειρήσεων και της αγροδιατροφής.

   – Να συμμετέχουν σε εκδηλώσεις επιχειρηματικότητας και δικτύωσης τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

   – Να διεκδικήσουν χρηματοδότηση έως και 10.000 ευρώ έκαστη.

   Οι αιτήσεις γίνονται δεκτές έως τις 13 Ιουνίου 2021.


Δείτε:Τα γλυκά καννόλι του γοητευτικού επιθεωρητή Μονταλμπάνο! 

Δείτε: Γάλα: Ένα τρόφιμο σύμβολο για την εξέλιξη της ανθρωπότητας. Ποια είναι η αλλαγή, εξαιτίας της οποίας μπορούμε να πίνουμε γάλα. 

Δείτε: Το σχέδιο της Mondelez International για την Chipita 

Ανατροπή: Τοξικές χημικές ουσίες και σε συσκευασίες φυτικής προέλευσης (plant-based)

Δείτε: Νοθεία φέτας: Αλλάζει το θεσμικό πλαίσιο των ποινών. Στις 2 Ιουνίου οι αποφάσεις για την ΟΜΗΡΟΣ 

Δείτε: Τα εστιατόρια του μέλλοντος. Η επανάσταση του drive-thru  

Δείτε: EFSA: Σε δημόσια διαβούλευση το νέο σχέδιο καθοδήγησης για την αξιολόγηση κινδύνων από χημικά μείγματα  

 Δείτε: ΘΕΜΑ: Φυσικό Μεταλλικό Νερό.

 Δείτε: Πότε θα αυξηθούν οι τουριστικές ροές. Πόσα ξενοδοχεία έχουν ανοίξει  

Δείτε: Ξενοδοχεία: πως θα λειτουργήσουν τα γυμναστήρια  

Δείτε: Διαδικτυακό σεμινάριο της EFSA για ένζυμα, αρωματικές ύλες και πρόσθετα τροφίμων 

Δείτε: Μεγάλη απάτη τροφίμων στην Ιταλία. 6 εντάλματα σύλληψης για παραπλανητική ετικέτα 

Δείτε: ΣΕΒΕ κατά του Nutriscore  

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Νέα μελέτη αποκαλύπτει τους κινδύνους για την υγεία από δημοφιλές γλυκαντικό που υπάρχει σε κέικ, τσίχλες και παγωτά

Μια κοινή τεχνητή γλυκαντική ουσία που βρίσκεται σε ανθρακούχα ποτά, τσίχλες και παγωτά μπορεί να βλάψει το έντερο, όπως έδειξε έρευνα.

Αυτό το ξέρετε; Ποιο λογότυπο δημοφιλούς τροφίμου έχει φιλοτεχνήσει ο Σαλβαντόρ Νταλί

Οι περισσότεροι δε γνωρίζουν ότι πίσω από το λογότυπο ενός θρυλικού και παγκόσμιου προϊόντος κρύβεται μια μεγάλη μορφή της ζωγραφικής.

Καρκινογόνες ουσίες σε λαδόκολλα ψησίματος – Ευρήματα νέας μελέτης

Επιβραδυντικά φλόγας και καρκινογόνες ουσίες πάνω από τα ρυθμιστικά όρια σε ορισμένα «οικολογικά» χαρτιά ψησίματος.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα