Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
21.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Μποϊκοτάζ στις σοκολάτες της Cadbury – Γιατί βρέθηκε στο στόχαστρο των καταναλωτών

ΑρχικήΝέαΜποϊκοτάζ στις σοκολάτες της Cadbury - Γιατί βρέθηκε στο στόχαστρο των καταναλωτών
spot_img

Γιατί τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θέτουν στο επίκεντρό τους την Cadbury και γιατί οι καταναλωτές ωθούνται στο να μην αγοράζουν τα προϊόντα της;

Η εταιρεία με παγκόσμια παρουσία στα είδη ζαχαροπλαστικής Cadbury, βρέθηκε πρόσφατα στο στόχαστρο του Twitter και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Πρόσφατα, ένα στιγμιότυπο οθόνης μιας ιστοσελίδας, σύμφωνα με πληροφορίες της Cadbury, κοινοποιείται ευρέως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αναφέρει ότι η εταιρεία χρησιμοποίησε ζελατίνη στα προϊόντα της, αλλά ισχυρίστηκε ότι είναι πιστοποιημένα με halal, ενώ στην πραγματικότητα η ζελατίνη προέρχεται από βόειο κρέας. Έκτοτε οι εκκλήσεις για μποϊκοτάζ αυξάνονται.

Σύμφωνα με την αρμόδια ιστοσελίδα halal.gr αραβικός όρος Halal σημαίνει «νόμιμο ή επιτρεπτό» και δεν χαρακτηρίζει μόνο τρόφιμα και ποτά, αλλά και πολλά προϊόντα της καθημερινότητας. Όσον αφορά τα τρόφιμα Halal, δεν αφορά μόνο τα προϊόντα κρέατος. Αντιθέτως, ο όρος Halal απευθύνεται γενικά σε όλα τα τρόφιμα, ειδικά στα επεξεργασμένα.

Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί πως το γεγονός ότι η Cadbury, όπως απεικόνιζε το στιγμιότυπο, χρησιμοποιούσε ζελατίνη από βόειο κρέας στα προϊόντα της ήταν ιδιαίτερα εξοργιστικό για τους Ινδούς καταναλωτές, οι οποίοι θεωρούν την αγελάδα ιερό ζώο.

Ωστόσο, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Mint, το στιγμιότυπο οθόνης προέρχεται από μια παλαιότερη έκδοση του ιστότοπου της μάρκας στην Αυστραλία. Και πέρυσι, ο ίδιος ισχυρισμός έγινε, μετά τον οποίο ο ιστότοπος ενημερώθηκε ώστε να αντικατοπτρίζει ότι προέρχεται από το “αυστραλιανό” υποκατάστημά του.

Η εταιρεία είχε τότε διευκρινίσει ότι όλα τα προϊόντα της που κατασκευάζονταν στην Ινδία ήταν
“100% χορτοφαγικά” και ότι η “πράσινη κουκκίδα στο περιτύλιγμα” πιστοποιεί τον ισχυρισμό. Ωστόσο, η εταιρεία δεν έχει σχολιάσει ακόμα το τελευταίο μπορϊκοτάζ.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Φυτοφάρμακα σε τρόφιμα: Δημοσιεύτηκε η έκθεση της EFSA για το 2022

Συστάσεις στους διαχειριστές κινδύνου για την αύξηση της αποτελεσματικότητας των ευρωπαϊκών συστημάτων ελέγχου.

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ραβέντι σε συνταγές – Σοβαρός κίνδυνος

Το υπουργείο τροφίμων, γεωργίας και αλιείας της Δανίας προειδοποιεί: Μη τρώτε τα φύλλα από ραβέντι.

«Θα σε συναντήσω στο Greeks»: Πως η Ελληνική γαστρονομία και τα προϊόντα μας κυριαρχούν στις διεθνείς αγορές

Τα Ελληνικά προϊόντα γίνονται mainstream στον κόσμο κερδίζοντας τους καταναλωτές πολύ πέρα από την Ελληνοαμερικανική αγορά.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα