Τετάρτη, 10 Αυγούστου, 2022
26.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Η Barilla Hellas συμμετέχει στη «Συμμαχία για τη Μείωση της Σπατάλης Τροφίμων»

ΑρχικήΝέαΗ Barilla Hellas συμμετέχει στη «Συμμαχία για τη Μείωση της Σπατάλης Τροφίμων»
spot_img

cibum team


  Στο πλαίσιο της αποστολής του Ομίλου Barilla «Καλό για σένα, καλό για τον πλανήτη» (Good for You, Good for the Planet), η συνεισφορά του στην παγκόσμια πορεία αειφορίας ενισχύεται με την υπογραφή από την Barilla Hellas της Εθελοντικής Συμφωνίας Συνεργασίας «Συμμαχία για τη Μείωση της Σπατάλης Τροφίμων» στην Ελλάδα.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, η σπατάλη τροφίμων αποτελεί καίρια πρόκληση για την παγκόσμια επισιτιστική ασφάλεια ενώ η μείωση αυτής μπορεί να αποφέρει κοινωνικά, περιβαλλοντικά και οικονομικά οφέλη.

Η Barilla Hellas αφουγκράζεται τις σύγχρονες ανάγκες της κοινωνίας και με την ένταξή της στη «Συμμαχία» συμβάλλει έμπρακτα στην αντιμετώπιση του φαινομένου. Ως εκ τούτου, δεσμεύεται να στηρίξει και να αναπτύξει τους στόχους της «Συμμαχίας» μέσα από την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού καθώς και να συμβάλλει με τις γνώσεις της στην έρευνα στα επιμέρους στάδια της εφοδιαστικής αλυσίδας και στην ποσοτικοποίηση σπατάλης τροφίμων. Παράλληλα, θα συνεισφέρει σημαντικά και στη διευκόλυνση δωρεάς πλεονασμάτων τροφίμων για κοινωφελή σκοπό αλλά και σε πολλές ακόμα πρωτοβουλίες.


Δείτε: Στα κάγκελα εστίαση, ξενοδόχοι και λιανεμπόριο τροφίμων για τα self test του προσωπικού. Δεκάδες χιλιάδες € το κόστος 

Δείτε: Τα πιο περίεργα μηχανήματα αυτόματης πώλησης στον κόσμο  

Δείτε: Καλοκαιρινό γλυκό με Φρυγανιές- κρέμα – καραμέλα  

Δείτε: EFSA για διοξείδιο του τιτανίου: δεν θεωρείται πλέον ασφαλές όταν χρησιμοποιείται ως πρόσθετο τροφίμων 

Δείτε: Έρευνα: οι φυτοφάγοι έχουν περισσότερους υγιείς βιοδείκτες από τους κρεατοφάγους 

Δείτε: Υπ. Εργασίας: Άδεια πατρότητας 14 ημερών μετ’ αποδοχών  

Δείτε: Νοθεία Φέτας: δημοσιοποιήθηκε το πόρισμα του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ για την γαλακτοβιομηχανία ΟΜΗΡΟΣ  

Δείτε: EFSA: πιο συστηματικός τρόπος υπολογισμού και παρουσίασης του χρόνου ζωής  

 Δείτε: ΣΕΑΟΠ: Αλλάζει το ρυθμιστικό πλαίσιο παραγωγής και επισήμανσης των αλκοολούχων ποτών της Ευρώπης   

Δείτε: «Το πάει το γράμμα» ο μουσακάς; 

Δείτε: Απόφαση σταθμός της ΕΕ: ενέκρινε έντομα ως τρόφιμα. Γιατί η κατανάλωση εντόμων είναι μονόδρομος για την ανθρωπότητα.  

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img

Must read

Ίδιο brand, χαμηλότερη ποιότητα – Προϊόντα δύο ταχυτήτων σε χώρες της Ευρώπης

Τα προϊόντα που πωλούνται με την ίδια εμπορική ονομασία και συσκευασία πρέπει να έχουν την ίδια σύνθεση σε κάθε χώρα της ΕΕ. Τα στοιχεία όμως, παραπέμπουν σε αθέμιτες πρακτικές μεγάλων εταιρειών τροφίμων

Υδροξυτυροσόλη ως πρόσθετο: Οι Έλληνες, πρωταθλητές στην πρόσληψη φαινολών μέσω της επιτραπέζιας ελιάς

Επιστημονική έρευνα Ισπανών για την πρόσληψη υδροξυτυροσόλης που υπάρχει σε ελιές, ελαιόλαδο και κρασί. στον Ευρωπαϊκό πληθυσμό - Οι δυνατότητες χρήσης της ως πρόσθετο τροφίμων

ChitoFOODS: Ελληνική καινοτομία για νέες εφαρμογές τροφίμων

Το ChitoFOODS είναι ένα πρωτοποριακό ερευνητικό έργο από Έλληνες επιστήμονες, που ασχολείται με νανοσωματίδια και μεμβράνες με βάση τη χιτοζάνη, με εκχυλίσματα παραπροϊόντων αγροδιατροφής για νέες εφαρμογές τροφίμων.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα