Κυριακή, Ιανουάριος 12, 2025
13.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Η Ελλάδα τιμώμενη χώρα στο φεστιβάλ τυριού στο Βελιγράδι

ΑρχικήΝέαΗ Ελλάδα τιμώμενη χώρα στο φεστιβάλ τυριού στο Βελιγράδι
spot_img

Η Ελλάδα είναι φέτος τιμώμενη χώρα στο 12ο Φεστιβάλ Τυριού που πραγματοποιείται στο Βελιγράδι. Την έναρξη των εργασιών του φεστιβάλ πραγματοποίησαν ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης και ο πρεσβευτής της Ελλάδας στη Σερβία Γιώργος Διακοφωτάκης. Όλοι οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν, σήμερα και αύριο, ελληνικά παραδοσιακά τυριά, όπως φέτα, κεφαλοτύρι, γραβιέρα, κασέρι, μανούρι, μυζήθρα, κασκαβάλι, μετσοβόνε κά.

Έντονη παρουσία στο φεστιβάλ έχει η Περιφέρεια Ηπείρου που εκπροσωπείται από πολλές εταιρίες παραγωγής τυριών και σχολές τυροκομικής. Ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, επισήμανε ότι τα τυριά αποτελούν το ανταγωνιστικότερο ελληνικό προϊόν στην παγκόσμια αγορά. «Το προνόμιο της Ελλάδας είναι ότι έχουμε ποιότητα στον πρωτογενή τομέα. Ειδικά στην Ήπειρο, όπου έχουμε 5.000 αρωματικά φυτά, όλα τα προϊόντα γύρω από το γάλα είναι ποιοτικά, όχι μόνο ανταγωνιστικά από πλευράς ποιότητας αλλά και από πλευράς ποικιλίας. Συνεπώς δεν είναι τυχαίο ότι κατακτήσαμε τα τελευταία χρόνια όλες τις αγορές του κόσμου» επισήμανε ο κ. Καχριμάνης. Ανέφερε επίσης, ότι η Περιφέρεια Ηπείρου με την συμμετοχή της σε όλες τις μεγάλες εκθέσεις που γίνονται στο εξωτερικό, στοχεύει στην προώθηση των τυροκομικών προϊόντων και έχει καταφέρει να δώσει μεγάλη ώθηση στις εξαγωγές. Ο κ. Καχριμάνης δήλωσε αισιόδοξος για το μέλλον της τυροκομικής, υπογραμμίζοντας: «Εάν έχουμε σωστούς κανόνες και τους τηρούμε, η παραγωγή τυροκομικών προϊόντων θα είναι ένα μεγάλο ατού της πατρίδας μας για να μην ξαναμπούμε σε μνημόνια».

   Στο 12ο Φεστιβάλ Τυριού στο Βελιγράδι εκτός από τα τυροκομικά προϊόντα παρουσιάζονται επίσης ελληνικά κρασιά όπως και ελληνικό μέλι.

Πηγή: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ποιο λάδι έχει τις περισσότερες δηλητηριώδεις μυκοτοξίνες – Ανάλυση 250 δειγμάτων

Για πρώτη φορά, έχουν θεσπιστεί από την ΕΕ ανώτατα...

Τοξικές ουσίες σε δημοφιλή εσώρουχα – Διεθνής μελέτη – Πως να ξεχωρίσετε ποια εσώρουχα δεν περιέχουν επικίνδυνα υλικά

Οι τοξικές ουσίες εντοπίστηκαν περισσότερο σε γνωστές μάρκες εσωρούχων που πωλούνται και στην Ελλάδα.

Ελληνικό γιαούρτι: Γιατί είναι καλύτερο από τα άλλα – Επιστημονική μελέτη

Οι παράγοντες που οδηγούν την αποδοχή και την καινοτομία στο ελληνικό γιαούρτι.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο