Σάββατο, 28 Δεκεμβρίου, 2024
8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Η επίδραση των πλημμυρικών φαινομένων στα εδάφη της Θεσσαλίας

ΑρχικήΝέαΗ επίδραση των πλημμυρικών φαινομένων στα εδάφη της Θεσσαλίας
spot_img

Επίσκεψη για δειγματοληψίες και επιτόπιες παρατηρήσεις από τον ΕΛΓΟ-Δήμητρα.

Επιτόπια επίσκεψη στις περιοχές της Νέας Λεύκης, Χάλκης, Πλατυκάμπου, Αχιλλείου, Κιλελέρ με το κινητό Εργαστήριο Αναλύσεων Εδαφών και Νερών του Ινστιτούτου Βιομηχανικών και Κτηνοτροφικών Φυτών του ΕΛΓΟ «Δήμητρα», για δειγματοληψίες, μακροσκοπική παρατήρηση και εκτίμηση των συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί μετά τις πλημμύρες.

Διαπιστώθηκε σημαντική ποικιλομορφία των επιπτώσεων της πλημμύρας στους αγρούς ανάλογα με το ανάγλυφο και τη θέση τους.

Πραγματοποιήθηκε συλλογή δειγμάτων φερτών υλικών ιζημάτων/λάσπης στις περιοχές Χάλκης και Πλατυκάμπου για την εκτίμηση της συγκέντρωσης βαρέων μετάλλων και άλλων φυσικοχημικών ιδιοτήτων που επηρεάζουν τη γονιμότητα του εδάφους.

Στη περιοχή της Νέας Λέυκης πέριξ του χειμάρρου «Γκουσμπασανιώτης» διαπιστώθηκε σε μεγάλες εκτάσεις, η απώλεια του επιφανειακού γόνιμου εδάφους εξαιτίας της σφοδρής κίνησης του νερού κατά τη διάρκεια των έντονων βροχοπτώσεων.

Διανύθηκε συνολική απόσταση περίπου 100-120χλμ.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Σκόρδο – Κρεμμύδι: Επιστήμονες εφιστούν προσοχή στο τσιγάρισμα – Δημιουργούνται βλαβερές ενώσεις

Νέα μελέτη αποκαλύπτει ότι το σκόρδο και τα κρεμμύδια περιέχουν χημικές ουσίες, που μπορούν να μετατραπούν σε τρανς λιπαρά όταν μαγειρεύονται σε υψηλές θερμοκρασίες.

Coca Cola: Ανάκληση 28 εκατομμυρίων αναψυκτικών λόγω σοβαρού κινδύνου – 80 επιθεωρητές εν δράσει

Η μεγαλύτερη ανάκληση των τελευταίων 25 ετών στην Αυστρία που επηρέασε 18 χώρες.

Έκκληση προς την αλλαντοβιομηχανία: Μειώστε τα συντηρητικά για να αυξήστε την ασφάλεια – Προτεινόμενες λύσεις    

Τα μέτρα που προτείνουν ερευνητές για τη μείωση του κινδύνου λιστερίωσης στα τρόφιμα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο