Τρίτη, 15 Οκτωβρίου, 2024
21.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Η Heinz λανσάρει τις “ανάποδες” κονσέρβες για την αποφυγή σπατάλης τροφίμων

ΑρχικήΝέαΗ Heinz λανσάρει τις "ανάποδες" κονσέρβες για την αποφυγή σπατάλης τροφίμων
spot_img

Η Heinz λανσάρει “ανάποδες” κονσέρβες περιορισμένης έκδοσης για να δώσει τέλος στην απογοήτευση του κοινού να μη καταναλώνονται μέχρι τέλους.

Την περασμένη εβδομάδα αποκαλύφθηκε ότι η Heinz κυκλοφόρησε μια περιορισμένη έκδοση «Upside Down» κονσέρβας, σχεδιασμένη έτσι ώστε να είναι πιο εύκολο από ποτέ να αναποδογυρίσετε όλο το περιεχόμενο της κονσέρβας, χωρίς να χρειάζεται να ξύσετε τα τελευταία κομμάτια από το κουτί.

Αυτό συμβαίνει καθώς η έρευνα της εταιρείας διαπίστωσε ότι το 87% των καταναλωτών καταβάλλουν μεγάλες προσπάθειες για να βάλουν στο πιάτο τους και το τελευταίο φασόλι από την κονσέρβα. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το 68% δηλώνει ότι ξύνει τον πάτο της κονσέρβας με ένα κουτάλι, ενώ ένας στους τρείς καταφεύγει στο να κουνάει μανιωδώς την κονσέρβα για να βγάλει τα υπόλοιπα φασόλια.

Ο καθηγητής Charles Spence από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, ο οποίος ειδικεύεται στον σχεδιασμό τροφίμων, συμφώνησε ότι η αποθήκευση μιας κονσέρβας ανάποδα θα σήμαινε ότι τα φασόλια δεν θα καθιζάνουν στον «πάτο», καθιστώντας ευκολότερο να απολαύσετε τη γεύση κάθε φασολιού.

Η Ellen Manning, δημοσιογράφος της Daily Mail, επέλεξε μερικά από τα πιο δημοφιλή κονσερβοποιημένα προϊόντα και συνέκρινε τον τρόπο με τον οποίο αδειάζουν από την κονσέρβα όταν έχουν αποθηκευτεί «σωστά προς τα πάνω» με την νέα μέθοδο της Heinz.

Στις 10 κονσέρβες που δοκίμασε, μόνο τα δαχτυλίδια ζυμαρικών (Spaghetti hoops) είχαν πιο αποτελεσματική έξοδο από τη κονσέρβα με τη μέθοδο της Heinz, καταλήγοντας στο συμπέρασμα οτι η νέα πατέντα δεν είναι και τόσο αποτελεσματική!

Η εταιρεία πάντως δια μέσου της Alessandra de Dreuille, διευθύντριας γεύματα & βρεφικά στο Ηνωμένο Βασίλειο της Heinz, δήλωσε: «Ελπίζουμε η ανάποδη ετικέτα μας να κάνει περισσότερους ανθρώπους να γνωρίσουν τη πατέντα και να συνεχίσουν να αποθηκεύουν τις κονσέρβες τους ανάποδα, ακόμη και μετά την εξάντληση αυτής της περιορισμένης έκδοσης, επειδή είναι πολύ καλά για να τα αφήσουν πίσω».

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Παγκόσμια αναστάτωση για τον μολυσμένο καπνιστό σολομό – Μετά την Ελλάδα και την Ευρώπη ειδοποίηση και από τον Καναδά

Οι εμπειρογνώμονες της EFSA και του ECDC λένε ότι απαιτούνται περαιτέρω έρευνες για τον εντοπισμό της προέλευσης της μόλυνσης

Πώς νιώθουν οι Θεσσαλονικείς όταν τρώνε έντομα – Μελέτη του ΑΠΘ

Μελέτη του ΑΠΘ διερεύνησε την προθυμία των Ελλήνων καταναλωτών που κατοικούν στη Θεσσαλονίκη να εντάξουν τα έντομα στη διατροφή τους.

Το Ισραήλ αρνήθηκε να παραλάβει φορτία με ελληνικές ντομάτες

Διευκρινίσεις από τον εκπρόσωπο του Incofruit Hellas στο cibum.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο