Μετάβαση στο περιεχόμενο
Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου, 2025
12.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Εμφιαλωμένο νερό: Η Nestle παραδέχθηκε απαγορευμένες μεθόδους παραγωγής για το φυσικό μεταλλικό!

ΑρχικήΝέαΕμφιαλωμένο νερό: Η Nestle παραδέχθηκε απαγορευμένες μεθόδους παραγωγής για το φυσικό μεταλλικό!
spot_img

Ο γίγαντας τροφίμων είπε πως είχε στόχο την “διατροφική τους ασφάλεια”.

Η πρώτη εταιρεία μεταλλικού νερού παγκοσμίως, η Nestlé Waters, παραδέχθηκε ότι το 2021 γνωστοποίησε στις γαλλικές αρχές ότι προσέφυγε σε απαγορευμένες μεθόδους, με την χρήση της υπεριώδους ακτινοβολίας και φίλτρων ενεργού άνθρακα, σε ορισμένα από τα μεταλλικά νερά της για να διατηρήσει την «διατροφική τους ασφάλεια», ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία επιβεβαιώνοντας πληροφορίες που δημοσιεύονται στην εφημερίδα Echos.

- Advertisement -

Ακόμη και αν οι μέθοδοι αυτές «έχουν ως στόχο την εγγύηση της διατροφικής ασφάλειας…απομάκρυναν την εταιρεία από τον στόχο της ρυθμιστικής συμμόρφωσης», εξήγησε η Nestlé Waters στο AFP.

Ωστόσο η εταιρεία διαβεβαιώνει ότι τα μεταλλικά νερά Perrier, Vittel, Hépar και Contrex, που ανήκουν στην Nestlé, είναι πλέον σύμφωνα με το ρυθμιστικό πλαίσιο που ισχύει στη Γαλλία.

Η νομοθεσία απαγορεύει κάθε αποστείρωση των μεταλλικών νερών που οφείλουν να είναι με φυσικό τρόπο υψηλής μικροβιολογικής ποιότητας, αντίθετα με το νερό της βρύσης που αποστειρώνεται πριν γίνει πόσιμο. Και αυτή είναι και η διαφορά του επιτραπέζιου με το φυσικό μεταλλικό νερό.

Η Nestlé δικαιολογεί την προσφυγή στις απαγορευμένες μεθόδους επικαλούμενη «τις αλλαγές του περιβάλλοντος γύρω από τις πηγές, που μπορούν να καταστήσουν δύσκολη ορισμένες φορές την διατήρηση της σταθερότητας των βασικών χαρακτηριστικών» του μεταλλικού νερού, ή αλλιώς την διατήρηση της διατροφικής ασφάλειας και την περιεκτικότητά του σε μέταλλα.

Ο τερματισμός της χρήσης των μεθόδων αυτών αποστείρωσης και φιλτραρίσματος υποχρέωσε την Nestlé Waters να διακόψει την εκμετάλλευση ορισμένων από τις πηγές της στην Βοζ, λόγω «της ευαισθησίας τους στους κλιματικούς κινδύνους» και οδήγησε στην μείωση της παραγωγής των νερών Hépar και Contrex.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Φυτικό-νηστίσιμο τυρί: Μήπως το “καθόλου” τυρί είναι καλύτερο; Τι έδειξε επιστημονική μελέτη

Μπορούν τα φυτικά υποκατάστατα του τυριού να αντικαταστήσουν διατροφικά και αισθητικά το τυρί στη διατροφή μας;

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα πλαστικά υλικά που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα

Νέοι κανόνες για την επισήμανση των επαναχρησιμοποιούμενων πλαστικών - Ενσωμάτωση απαιτήσεων για πρόσθετα, ουσίες φυσικής προέλευσης και επανεπεξεργασία πλαστικής ύλης - Προϋποθέσεις για σύνθεση και υψηλό βαθμό καθαρότητας

Codex Alimentarius: Αλλαγές και νέες προσθήκες για την επισήμανση αλλεργιογόνων στις συσκευασίες τροφίμων – Της Άννας Λεκατσά*

Αναθεώρηση διεθνούς προτύπου για την επισήμανση των προσυσκευασμένων τροφίμων από τον Codex Alimentarius
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα