Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
15.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Εμφιαλωμένο νερό: Η Nestle παραδέχθηκε απαγορευμένες μεθόδους παραγωγής για το φυσικό μεταλλικό!

ΑρχικήΝέαΕμφιαλωμένο νερό: Η Nestle παραδέχθηκε απαγορευμένες μεθόδους παραγωγής για το φυσικό μεταλλικό!
spot_img

Ο γίγαντας τροφίμων είπε πως είχε στόχο την “διατροφική τους ασφάλεια”.

Η πρώτη εταιρεία μεταλλικού νερού παγκοσμίως, η Nestlé Waters, παραδέχθηκε ότι το 2021 γνωστοποίησε στις γαλλικές αρχές ότι προσέφυγε σε απαγορευμένες μεθόδους, με την χρήση της υπεριώδους ακτινοβολίας και φίλτρων ενεργού άνθρακα, σε ορισμένα από τα μεταλλικά νερά της για να διατηρήσει την «διατροφική τους ασφάλεια», ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία επιβεβαιώνοντας πληροφορίες που δημοσιεύονται στην εφημερίδα Echos.

Ακόμη και αν οι μέθοδοι αυτές «έχουν ως στόχο την εγγύηση της διατροφικής ασφάλειας…απομάκρυναν την εταιρεία από τον στόχο της ρυθμιστικής συμμόρφωσης», εξήγησε η Nestlé Waters στο AFP.

Ωστόσο η εταιρεία διαβεβαιώνει ότι τα μεταλλικά νερά Perrier, Vittel, Hépar και Contrex, που ανήκουν στην Nestlé, είναι πλέον σύμφωνα με το ρυθμιστικό πλαίσιο που ισχύει στη Γαλλία.

Η νομοθεσία απαγορεύει κάθε αποστείρωση των μεταλλικών νερών που οφείλουν να είναι με φυσικό τρόπο υψηλής μικροβιολογικής ποιότητας, αντίθετα με το νερό της βρύσης που αποστειρώνεται πριν γίνει πόσιμο. Και αυτή είναι και η διαφορά του επιτραπέζιου με το φυσικό μεταλλικό νερό.

Η Nestlé δικαιολογεί την προσφυγή στις απαγορευμένες μεθόδους επικαλούμενη «τις αλλαγές του περιβάλλοντος γύρω από τις πηγές, που μπορούν να καταστήσουν δύσκολη ορισμένες φορές την διατήρηση της σταθερότητας των βασικών χαρακτηριστικών» του μεταλλικού νερού, ή αλλιώς την διατήρηση της διατροφικής ασφάλειας και την περιεκτικότητά του σε μέταλλα.

Ο τερματισμός της χρήσης των μεθόδων αυτών αποστείρωσης και φιλτραρίσματος υποχρέωσε την Nestlé Waters να διακόψει την εκμετάλλευση ορισμένων από τις πηγές της στην Βοζ, λόγω «της ευαισθησίας τους στους κλιματικούς κινδύνους» και οδήγησε στην μείωση της παραγωγής των νερών Hépar και Contrex.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο