Σάββατο, 10 Μαΐου, 2025
22.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Εμφιαλωμένο νερό: Η Nestle παραδέχθηκε απαγορευμένες μεθόδους παραγωγής για το φυσικό μεταλλικό!

ΑρχικήΝέαΕμφιαλωμένο νερό: Η Nestle παραδέχθηκε απαγορευμένες μεθόδους παραγωγής για το φυσικό μεταλλικό!
spot_img

Ο γίγαντας τροφίμων είπε πως είχε στόχο την “διατροφική τους ασφάλεια”.

Η πρώτη εταιρεία μεταλλικού νερού παγκοσμίως, η Nestlé Waters, παραδέχθηκε ότι το 2021 γνωστοποίησε στις γαλλικές αρχές ότι προσέφυγε σε απαγορευμένες μεθόδους, με την χρήση της υπεριώδους ακτινοβολίας και φίλτρων ενεργού άνθρακα, σε ορισμένα από τα μεταλλικά νερά της για να διατηρήσει την «διατροφική τους ασφάλεια», ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία επιβεβαιώνοντας πληροφορίες που δημοσιεύονται στην εφημερίδα Echos.

- Advertisement -

Ακόμη και αν οι μέθοδοι αυτές «έχουν ως στόχο την εγγύηση της διατροφικής ασφάλειας…απομάκρυναν την εταιρεία από τον στόχο της ρυθμιστικής συμμόρφωσης», εξήγησε η Nestlé Waters στο AFP.

Ωστόσο η εταιρεία διαβεβαιώνει ότι τα μεταλλικά νερά Perrier, Vittel, Hépar και Contrex, που ανήκουν στην Nestlé, είναι πλέον σύμφωνα με το ρυθμιστικό πλαίσιο που ισχύει στη Γαλλία.

Η νομοθεσία απαγορεύει κάθε αποστείρωση των μεταλλικών νερών που οφείλουν να είναι με φυσικό τρόπο υψηλής μικροβιολογικής ποιότητας, αντίθετα με το νερό της βρύσης που αποστειρώνεται πριν γίνει πόσιμο. Και αυτή είναι και η διαφορά του επιτραπέζιου με το φυσικό μεταλλικό νερό.

Η Nestlé δικαιολογεί την προσφυγή στις απαγορευμένες μεθόδους επικαλούμενη «τις αλλαγές του περιβάλλοντος γύρω από τις πηγές, που μπορούν να καταστήσουν δύσκολη ορισμένες φορές την διατήρηση της σταθερότητας των βασικών χαρακτηριστικών» του μεταλλικού νερού, ή αλλιώς την διατήρηση της διατροφικής ασφάλειας και την περιεκτικότητά του σε μέταλλα.

Ο τερματισμός της χρήσης των μεθόδων αυτών αποστείρωσης και φιλτραρίσματος υποχρέωσε την Nestlé Waters να διακόψει την εκμετάλλευση ορισμένων από τις πηγές της στην Βοζ, λόγω «της ευαισθησίας τους στους κλιματικούς κινδύνους» και οδήγησε στην μείωση της παραγωγής των νερών Hépar και Contrex.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ορυκτέλαια στα τρόφιμα: Οι πιέσεις της βιομηχανίας καθυστερούν την προστασία των καταναλωτών – Αποκαλυπτικά έγγραφα της ΕΕ

Στο φως διαφωνίες, επιρροές και γραφειοκρατικές περιπλοκές γύρω από τον νέο κανονισμό για τους επικίνδυνους ρυπαντές τροφίμων

Η απάτη και ο κίνδυνος των “βιολογικών” οικιακών σκευών – Ανησυχία για την ασφάλεια της μελαμίνης

Η μελαμίνη εξακολουθεί να υπάρχει ευρέως σε είδη που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα (FCA) και δηλώνονται ως κατασκευασμένα από μπαμπού

Γιατί η Manchester United ψάχνει υπεύθυνο ασφάλειας τροφίμων; Το σωστό παράδειγμα ενός τεράστιου συλλόγου

Η σημασία της διατροφικής ασφάλειας στον επαγγελματικό αθλητισμό και ένα πρόσφατο περιστατικό που το επιβεβαιώνει
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα