Δευτέρα, 14 Απριλίου, 2025
11.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Βibak: Πλατφόρμα για εστιατόρια με τα αποθέματα επαναχρησιμοποιήσιμων συσκευασιών τροφίμων

ΑρχικήstartupΒibak: Πλατφόρμα για εστιατόρια με τα αποθέματα επαναχρησιμοποιήσιμων συσκευασιών τροφίμων
spot_img

Γαλλική startup δημιουργεί μια ψηφιακή πλατφόρμα διαχείρισης των αποθεμάτων από επαναχρησιμοποιήσιμες συσκευασίες για τα εστιατόρια.

Η γαλλική startup, Bibak, φιλοδοξεί να βάλει τέλος στις πλαστικές συσκευασίες τροφίμων και να τις αντικαταστήσει με επαναχρησιμοποιούμενες.

- Advertisement -

Αλλά δεν πρόκειται για άλλη μια εταιρεία που τις παράγει, αλλά για ένα «αποθετήριο» επαναχρησιμοποιούμενων συσκευασιών, δίνοντας την επιπλέον δυνατότητα στον πελάτη να ελέγχει τα αποθέματά του μέσα από την πλατφόρμα της.

Οι πελάτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν την πλατφόρμα της Bibak για να δουν το απόθεμά τους σε πραγματικό χρόνο, να μετρήσουν πόσες συσκευασίες τροφίμων λείπουν, να δημιουργήσουν ένα σύστημα κατάθεσης και να δουν τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις των επαναχρησιμοποιήσιμων δοχείων, αναφέρει δημοσίευμα στον ιστότοπο Tech Crunch.

Ένα ακόμα χαρακτηριστικό της startup είναι το ότι συμβάλλει στη συλλογή αποθεμάτων για τους πελάτες της, με  «έξυπνα» κιόσκια για το κάθε εστιατόριο συγκεκριμένα. Επιπλέον, διαχειρίζεται το σύστημα επιστροφής μετρητών και ανταμοιβής για τους πελάτες της.

Από το 2018, όποτε και ξεκίνησε να υλοποιεί το όραμά της,  συνεργάζεται με γαλλικέςεταιρείες στο χώρο της εστίασης, όπως η Sodexo, η Compass και η Elior και στοχεύει να επεκτείνει το πελατολόγιό της με επιχειρήσεις στη βιομηχανία εκδηλώσεων και σε αλυσίδες fast-food όπως το Burger King.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα του Tech Crunch, η Bibak έκλεισε το Νοέμβριο του περασμένου έτους έναν γύρο χρηματοδότησης, συγκεντρώνοντας 6 εκατομμύρια ευρώ, με πολλές εταιρείες να συμμετέχουν σε αυτόν.

Ένα μεγάλο πλεονέκτημα του γεγονότος ότι η Bibak εδρεύει στη Γαλλία είναι ότι  είναι από την 1η Ιανουαρίου 2023, τα γαλλικά εστιατόρια υποχρεούνται να χρησιμοποιούν επαναχρησιμοποιούμενα δοχεία τροφίμων, το οποίο αναμφίβολα αυξάνει τη ζήτηση για αυτές.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Εκτεθήκαμε διεθνώς: Ελληνικό σκεύος ευθύνεται για δηλητηρίαση Γάλλου από μόλυβδο

Η Γαλλία ενημέρωσε το Ευρωπαϊκό RASFF για σοβαρό κίνδυνο από ελληνικό σκεύος

Ποια είναι η καλύτερη μαρινάδα για το κρέας σας – Τι αποκαλύπτει η επιστήμη για το μαρινάρισμα του κρέατος με οξέα

Μια σειρά πειραμάτων καταρρίπτει μύθους και επιβεβαιώνει ότι η επιλογή του σωστού οξέος μπορεί να κάνει τη διαφορά στην υφή, τη γεύση και τη ζουμερότητα του κρέατος.

Το φθηνό ψάρι στο “στόχαστρο” Οργανώσεων – Γιατί και ποιοι εξέδωσαν οδηγία να μην το τρώμε – Αντιδρά η ευρωπαϊκή Αλιεία

Η αλιευτική βιομηχανία της ΕΕ καταγγέλλει τη συμβουλή των ΜΚΟ προς τους καταναλωτές να σταματήσουν να αγοράζουν το ψάρι που αλιεύει ο στόλος της ΕΕ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα