Κυριακή, 24 Νοεμβρίου, 2024
11.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Εκρήξεις σε μπουκάλια Κέτσαπ – Μία από τις μεγαλύτερες απάτες εις βάρος της Heinz

ΑρχικήΝέαΔιεθνήΕκρήξεις σε μπουκάλια Κέτσαπ - Μία από τις μεγαλύτερες απάτες εις βάρος της Heinz
spot_img

Μια από τις μεγαλύτερες απάτες στην ιστορία των τροφίμων, είχε στηθεί σε βάρος της εταιρείας Heinz, αλλά ευτυχώς ο εμπνευστής της δεν μπόρεσε να την ολοκληρώσει και έτσι, έμεινε ανολοκλήρωτη σε μια αποθήκη στο Ντόβερ των ΗΠΑ με τα παραπεταμένα μπουκάλια που εκρήγνυνταν να μαρτυρούν τι θα μπορούσε να έχει συμβεί.

Ο δράστης φέρεται να είχε αγοράσει τεράστιες ποσότητες κέτσαπ από τη γνωστή εταιρεία Heinz και να τη μετέφερε από τις συσκευασίες της εταιρείας σε άλλα μπουκάλια που είχαν την επιγραφή Simply Heinz. Πρόκειται για μια εξαιρετική ποικιλία που παρασκευάζεται με ζάχαρη αντί για γλυκαντικό καλαμποκιού υψηλής φρουκτόζης.

«Η κέτσαπ φαίνεται να είναι αληθινή, αλλά οι ετικέτες στα πλαστικά μπουκάλια είναι ψεύτικες», είχε δηλώσει εκπρόσωπος της Heinz όταν ξεσκεπάστηκε η απάτη. Βέβαια, κανείς δεν ξέρει τι άλλα συστατικά μπορεί να είχαν προστεθεί, αφού δεν είχε πραγματοποιηθεί κανένας ποιοτικός έλεγχος.

Χιλιάδες μπουκάλια πλαστής κέτσαπ είχαν αποθηκευτεί σε αποθήκη 7.000 τετραγωνικά ποδιών. Την απάτη μαρτύρησε η κακή μυρωδιά που είχε προκληθεί από τα μπουκάλια που έσκαγαν από τη ζέστη, αφού ντομάτα και ξύδι είναι όξινα και σε συνδυασμό με τα σάκχαρα δημιουργούσαν πίεση στα μπουκάλια, τα οποία εκρήγνυνταν. Έτσι, οι μύγες έκαναν… “πάρτι” με αποτέλεσμα οι ενοικιαστές των διπλανών χώρων να φωνάξουν την αστυνομία για να δουν τι συμβαίνει.

«Αυτά τα περιστατικά είναι σπάνια για την Heinz. Ως κορυφαίος κατασκευαστής κέτσαπ στον κόσμο, η Heinz εφαρμόζει αυστηρές πρακτικές παραγωγής και συσκευασίας για να διασφαλίσει την ασφάλεια των καταναλωτών. Ως εταιρεία αφοσιωμένη στην ασφάλεια και την ποιότητα των τροφίμων, η Heinz δεν θα ανεχθεί την παράνομη επανασυσκευασία των προϊόντων μας και θα διώξουμε στο μέγιστο βαθμό του νόμου οποιονδήποτε εμπλέκεται σε τέτοια παράνομη συμπεριφορά», είχε δηλώσει τότε ο Michael Mullen, αντιπρόεδρος εταιρικών και κυβερνητικών υποθέσεων της Heinz.

Πάντως, από πλευράς του ο καθηγητής επιστήμης τροφίμων στο Πανεπιστήμιο Rutgers, Don Schaffner, είχε δηλώσει ότι οι επιχειρήσεις νόθευσης τροφίμων στις ΗΠΑ είναι σπάνιες, αν και έχει παρατηρηθεί μεγαλύτερη συχνότητα διεθνώς τα τελευταία χρόνια.

Μάλιστα, εξήγησε ότι είναι αδύνατο να γνωρίζουμε ποιες συνέπειες θα μπορούσε να έχει προκαλέσει η ψεύτικη κέτσαπ στην υγεία εάν είχε φτάσει στα χέρια των καταναλωτών αφού δε γνωρίζουμε τι είδους πληρωτικό μπορεί να είχε προστεθεί. Ωστόσο, είπε ότι είναι απίθανο κάποιος που νοθεύει τρόφιμα να έχει ακολουθήσει έστω και τους βασικούς κανονισμούς για την ασφάλεια των τροφίμων που ισχύουν στις ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ανάκληση 150.000 εμφιαλωμένων νερών: Το  «τεράστιο λάθος» των αρχών

Τον γύρο του κόσμου έκανε μία λανθασμένη ανακοίνωση προκαλώντας την αντίδραση της εταιρείας.

Εμπειρίες επιθεωρητών ασφάλειας τροφίμων: Η πιο συχνή και κοινή παράβαση

Ποιες είναι οι προτάσεις των ερευνητών για την συμμόρφωση των επιχειρήσεων στον τομέα της ασφάλειας τροφίμων.

Αξίζει να ακολουθήσει κάποιος το επάγγελμα του διαιτολόγου; Του Νίκου Ζορζοβίλη*

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του να είσαι διαιτολόγος.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο