Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
15.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Καινοτομία: Ελληνικές ελιές χωρίς αλάτι

ΑρχικήΝέαΚαινοτομία: Ελληνικές ελιές χωρίς αλάτι
spot_img

Olivia:Καινοτόμα προϊόντα επιτραπέζιας ελιάς με χαμηλή περιεκτικότητα σε αλάτι και αυξημένη διάρκεια ζωής.

Νέα προϊόντα ελιάς με ανώτερα διατροφικά και οργανοληπτικά χαρακτηριστικά, αυξημένη διάρκεια ζωής και χαμηλή περιεκτικότητα σε αλάτι, συμμάχησαν δημιουργήθηκαν μέσα από το έργο «Olivia» για το οποίο «αυμμάχησαν» η εταιρεία Pelopac, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και η AgroApps.

Στη χώρα μας, η ελιά θεωρείται «ναυαρχίδα» των αγροτικών προϊόντων, ενώ κατέχει κυρίαρχο κομμάτι στη μεσογειακή διατροφή αποτελώντας ένα κατεξοχήν παραδοσιακό προϊόν, με σημαντικά οφέλη για την υγεία.

Οι ελιές χαρακτηρίζονται από το υψηλό φαινολικό τους περιεχόμενο, την αντιοξειδωτική τους δράση και την περιεκτικότητά τους σε ακόρεστα λιπαρά οξέα, τα οποία είναι ευεργετικά για τον οργανισμό, ενώ η ζύμωση της επιτραπέζιας αφορά σε μια διαδικασία που στηρίζεται στη χρήση του κοινού αλατιού, ως κύριο συστατικό της άλμης.

Όμως, έρευνες έχουν αποδείξει ότι ο πληθυσμός, παγκοσμίως, καταναλώνει μεγάλες ποσότητες αλατιού και λόγω της σύνδεσης του με την υπέρταση και τις ρυθμιστικές λειτουργίες του οργανισμού έχει προταθεί η μείωση της πρόσληψής του.

Στο πλαίσιο αυτό, οι προαναφερόμενοι εταίροι «έτρεξαν« το τετραετές έργο Olivia:Καινοτόμα προϊόντα επιτραπέζιας ελιάς με χαμηλή περιεκτικότητα σε αλάτι και αυξημένη διάρκεια ζωής, το οποίο ολοκληρώνεται στο τέλος του τρέχοντος έτους και τα αποτελέσματά του, όπως και η διαδρομή του, οι μεθοδολογίες που εφαρμόστηκαν και οι τεχνολογίες που χρησιμοποιήθηκαν, θα παρουσιαστούν σε εκδήλωση που θα γίνει την Πέμπτη 19/9. Στην εκδήλωση, εκπρόσωποι των εταίρων που «έτρεξαν» το Olivia, θα μιλήσουν επίσης για τις δυνατότητες και τα οφέλη της συνεργασίας τους.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο