Σάββατο, 28 Δεκεμβρίου, 2024
8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Διεθνή: Ρομπότ φτιάχνει burger ala carte

ΑρχικήΝέαΚαινοτομία / ΤάσειςΔιεθνή: Ρομπότ φτιάχνει burger ala carte
spot_img

Η ισραηλινή αλυσίδα ταχυφαγείων BBB προτείνει εδώ και λίγες ημέρες ένα χορτοφαγικό μπέργκερ, που παρασκευάζει και μαγειρεύει ένα ρομπότ, το οποίο προσαρμόζει το ψήσιμο και τη σύνθεσή του ανάλογα με τα γούστα των πελατών, μια καινοτομία, σύμφωνα με το φαστ φουντ.

«Είναι η πρώτη φορά που ένα μηχάνημα παρασκευάζει αυτόματα ένα εξατομικευμένο μπέργκερ», δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο η Ρασέλι Βίζμαν, διευθύνουσα σύμβουλος της SavorEat, της ισραηλινής start-up, που εξειδικεύεται στην παραγωγή εναλλακτικών κρέατος και βρίσκεται πίσω από την όλη ιδέα.

Ο καθένας μπορεί να επιλέξει την ποσότητα των φυτικών πρωτεϊνών ή των λιπαρών στο μπέργκερ του, όπως και το μέγεθός του ή τον τρόπο μαγειρέματός του μέσω μιας εφαρμογής, εξήγησε η Βίζμαν.

Το «ρομπότ σεφ», που έχει ύψος ενός μεγάλου φούρνου, μπορεί να φτιάξει ταυτόχρονα τρία διαφορετικά μπέργκερ.

Το μηχάνημα αναμειγνύει διάφορα συστατικά, όπως φασόλια, πατάτες και ρεβύθια προκειμένου να φτιάξει ένα μείγμα «που μοιάζει σε εκείνο του αληθινού κρέατος», είπε η Βίζμαν, η οποία δημιούργησε το 2018 την εταιρεία της μαζί με δύο καθηγητές του Πανεπιστημίου της Ιερουσαλήμ.

Το έδεσμα μαγειρεύεται σε λίγα λεπτά, διαβεβαίωσε η ίδια.

«Η καινοτομία», σύμφωνα με τη διευθύνουσα σύμβουλου του ομίλου BBB Αχούβα Τούργκεμαν, είναι ότι ο πελάτης επιλέγει τα συστατικά και το ρομπότ εκτελεί χωρίς κανείς να αγγίζει το μπέργκερ, το οποίο τοποθετείται στη συνέχεια με το χέρι μεταξύ δύο φετών ψωμιού.

Σε πρώτη φάση, όσοι το επιθυμούν θα μπορούν να δοκιμάσουν αυτή τη γαστρονομική καινοτομία στα εστιατόρια της πόλης Χερτσλίγια, κοντά στο Τελ Αβίβ, έναντι περίπου 60 σέκελ (17 ευρώ), μαζί με πατάτες τηγανιτές και αναψυκτικό.

Πηγή: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Σκόρδο – Κρεμμύδι: Επιστήμονες εφιστούν προσοχή στο τσιγάρισμα – Δημιουργούνται βλαβερές ενώσεις

Νέα μελέτη αποκαλύπτει ότι το σκόρδο και τα κρεμμύδια περιέχουν χημικές ουσίες, που μπορούν να μετατραπούν σε τρανς λιπαρά όταν μαγειρεύονται σε υψηλές θερμοκρασίες.

Coca Cola: Ανάκληση 28 εκατομμυρίων αναψυκτικών λόγω σοβαρού κινδύνου – 80 επιθεωρητές εν δράσει

Η μεγαλύτερη ανάκληση των τελευταίων 25 ετών στην Αυστρία που επηρέασε 18 χώρες.

Έκκληση προς την αλλαντοβιομηχανία: Μειώστε τα συντηρητικά για να αυξήστε την ασφάλεια – Προτεινόμενες λύσεις    

Τα μέτρα που προτείνουν ερευνητές για τη μείωση του κινδύνου λιστερίωσης στα τρόφιμα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο