Απλώς προσθέτετε νερό (όπως γίνεται ο στιγμιαίος καφές) και θα αφρίσει, προσφέροντας μία μπύρα με γεμάτη γεύση.
Καινοτόμα μπύρα σε σκόνη δημιούργησε γερμανική ζυθοποιία προκειμένου να λύσει το πρόβλημα της μεταφοράς. Ο διευθύνων σύμβουλος της Neuzeller Klosterbrauerei, Stefan Fritsche λέει στην DailyMail , ότι η συνταγή σε σκόνη είναι το μέλλον της μπύρας.
Για τη δημιουργία της “πιο ξηρής μπύρας” όπως την αποκαλεί, χρειάστηκε 350.000 λίρες σε διάστημα 1,5 χρόνου. Σύμφωνα με την εταιρία, η συγκεκριμένη μπύρα σε σκόνη διαφέρει από τις υπόλοιπες που έχουν βγει καθώς διαθέτει ανθρακικό και αλκοόλ. Το μόνο που μπορεί να επηρεάσει τη γεύση της από μέρος σε μέρος, όπως αναφέρει ο ζυθοποιός, είναι η διαφορετική γεύση του νερού.
Η σκόνη λύνει το πρόβλημα της μεταφοράς καθώς αποτελεί μόλις το 5% του βάρους που θα είχε αν ήταν σε μπουκάλι. Ο κ. Fritsche είπε στην DailyMail: “Εξοικονομούμε νερό, γυαλί και καύσιμα, επομένως είναι καλό για το περιβάλλον, χωρίς συμβιβασμούς στη γεύση. Έχουμε τόσες πολλές ευκαιρίες με τη σκόνη, καθώς μπορούμε να το φτιάξουμε με αλκοόλ, χωρίς αυτό, με διοξείδιο του άνθρακα και χωρίς, μπορούμε να ορίσουμε πόσο αφρό θέλουμε να έχουμε από πάνω, υπάρχουν ατελείωτες δυνατότητες”.
Σκοπός της ζυθοποιίας είναι να μεταλαμπαδεύσουν τη γνώση τους αυτή και σε άλλους παραγωγούς προκειμένου μελλοντικά, να μειωθούν οι εκπομπές CO2 που προκαλούνται σήμερα από τις μεταφορές μπύρας σε όλο τον κόσμο. ”Στη Γερμανία, η παραγωγή και η μεταφορά μπύρας αντιπροσωπεύουν το 3-5% των συνολικών εκπομπών CO2. Για ολόκληρο τον κόσμο αντιπροσωπεύει το 50%.
Οι δημοσιογράφοι της DailyMail που πραγματοποίησαν δοκιμή μιας μπύρας σε σκόνη χωρίς αλκοόλ, αποκαλύπτουν πως τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά παρόμοια με αυτά που θα έπαιρναν από μια βαρελίσια λαγκερ. Ουσιαστικά χρειάστηκε λίγη σκόνη με νερό και ανακάτεμα και το σέικερ σαν να ήταν φραπέ. Το αποτέλεσμα τόσο γευστικά όσο και οπτικά ήταν το ίδιο με μια κανονική μπύρα, όπως αναφέρουν αυτοί που τη δοκίμασαν , και παράλληλα υποστηρίζουν τη θέση του Fritsche, πως με την κατάλληλη επεξεργασία μπορεί όντως να είναι το μέλλον της μπύρας.