Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
19.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Μπύρα σε σκόνη: Το μέλλον της ζυθοποιίας;

ΑρχικήΝέαΚαινοτομία / ΤάσειςΜπύρα σε σκόνη: Το μέλλον της ζυθοποιίας;
spot_img

Απλώς προσθέτετε νερό (όπως γίνεται ο στιγμιαίος καφές) και θα αφρίσει, προσφέροντας μία μπύρα με γεμάτη γεύση. 

Καινοτόμα μπύρα σε σκόνη δημιούργησε γερμανική ζυθοποιία προκειμένου να λύσει το πρόβλημα της μεταφοράς. Ο διευθύνων σύμβουλος της Neuzeller Klosterbrauerei, Stefan Fritsche λέει στην DailyMail , ότι η συνταγή σε σκόνη είναι το μέλλον της μπύρας.

   Για τη δημιουργία της “πιο ξηρής μπύρας” όπως την αποκαλεί, χρειάστηκε 350.000 λίρες σε διάστημα 1,5 χρόνου. Σύμφωνα με την εταιρία, η συγκεκριμένη μπύρα σε σκόνη διαφέρει από τις υπόλοιπες που έχουν βγει καθώς διαθέτει ανθρακικό και αλκοόλ. Το μόνο που μπορεί να επηρεάσει τη γεύση της από μέρος σε μέρος, όπως αναφέρει ο ζυθοποιός, είναι η διαφορετική γεύση του νερού.

Ο Stefan Fritsche, 56 ετών, Διευθύνων Σύμβουλος του Neuzeller Klosterbrauerei κοντά στο Βερολίνο της Γερμανίας, υπόσχεται ότι το μόνο που χρειάζεστε είναι λίγο νερό και ένα κουτάλι για να αναμίξετε το ποτό – και μια «τέλεια» μπύρα θα είναι έτοιμη σε μόλις 90 δευτερόλεπτα

   Η σκόνη λύνει το πρόβλημα της μεταφοράς καθώς αποτελεί μόλις το 5% του βάρους που θα είχε αν ήταν σε μπουκάλι. Ο κ. Fritsche είπε στην DailyMail: “Εξοικονομούμε νερό, γυαλί και καύσιμα, επομένως είναι καλό για το περιβάλλον, χωρίς συμβιβασμούς στη γεύση. Έχουμε τόσες πολλές ευκαιρίες με τη σκόνη, καθώς μπορούμε να το φτιάξουμε με αλκοόλ, χωρίς αυτό, με διοξείδιο του άνθρακα και χωρίς, μπορούμε να ορίσουμε πόσο αφρό θέλουμε να έχουμε από πάνω, υπάρχουν ατελείωτες δυνατότητες”.

Σκοπός της ζυθοποιίας είναι να μεταλαμπαδεύσουν τη γνώση τους αυτή και σε άλλους παραγωγούς προκειμένου μελλοντικά, να μειωθούν οι εκπομπές CO2 που προκαλούνται σήμερα από τις μεταφορές μπύρας σε όλο τον κόσμο. ”Στη Γερμανία, η παραγωγή και η μεταφορά μπύρας αντιπροσωπεύουν το 3-5% των συνολικών εκπομπών CO2. Για ολόκληρο τον κόσμο αντιπροσωπεύει το 50%.

    Οι δημοσιογράφοι της DailyMail που πραγματοποίησαν δοκιμή μιας μπύρας σε σκόνη χωρίς αλκοόλ, αποκαλύπτουν πως τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά παρόμοια με αυτά που θα έπαιρναν από μια βαρελίσια λαγκερ. Ουσιαστικά χρειάστηκε λίγη σκόνη με νερό και ανακάτεμα και το σέικερ σαν να ήταν φραπέ. Το αποτέλεσμα τόσο γευστικά όσο και οπτικά ήταν το ίδιο με μια κανονική μπύρα, όπως αναφέρουν αυτοί που τη δοκίμασαν , και παράλληλα υποστηρίζουν τη θέση του Fritsche, πως με την κατάλληλη επεξεργασία μπορεί όντως να είναι το μέλλον της μπύρας.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

“ΟΧΙ” της EFSA σε ισχυρισμό υγείας για το συμπλήρωμα κρεατίνης

Απορρίφθηκε από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων ο ισχυρισμός υγείας «Η καθημερινή λήψη συμπληρωμάτων κρεατίνης μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της γνωστικής λειτουργίας».

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο