Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024
26.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Το διάστημα διευρύνει τα σύνορα της γεωργίας και της βιολογίας

ΑρχικήΝέαΤο διάστημα διευρύνει τα σύνορα της γεωργίας και της βιολογίας
spot_img

Ολοένα και περισσότερες εταιρείες έχουν ξεκινήσει να επενδύουν στο διάστημα για να ανακαλύψουν τις δυνατότητές του σε διάφορους παράγοντες, όπως ο τουρισμός και η διαμονή. Τι συμβαίνει, όμως, με τη γεωργία;

Ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός (ISS) φιλοξενεί σήμερα περίπου 200 πειράματα, με έναν σημαντικό αριθμό από αυτά να  επικεντρώνεται στα τρόφιμα και τη γεωργία. Ο λόγος για αυτό είναι, όταν τελικά εγκαταλείψουμε αυτόν τον πλανήτη για οικισμούς στο φεγγάρι ή ακόμα και στον Άρη, θα ήταν πιθανότατα χρήσιμο να κατέχουμε την τεχνογνωσία για να καλλιεργούμε τρόφιμα εκεί.

Ωστόσο, δεν είναι αυτός ο μόνος λόγος. Γίνεται γρήγορα προφανές ότι ακόμη και στη Γη, θα αντιμετωπίσουμε δυσκολίες όταν πρόκειται να τροφοδοτήσουμε έναν συνεχώς αυξανόμενο πληθυσμό, ιδιαίτερα όταν λαμβάνουμε υπόψη παράγοντες, όπως την κλιματική αλλαγή και την υπερθέρμανση του πλανήτη. Ίσως τα πειράματα στο διάστημα μας οδηγήσουν σε νέες εξελίξεις και επιστημονικές ανακαλύψεις που θα μας βοηθήσουν να μη μας λείψει τίποτα σε φαγητό και φάρμακα, όποιον πλανήτη του σύμπαντος κι αν αποκαλούμε «σπίτι μας».

Σε ένα διαδικτυακό σεμινάριο από τον Chris Hadfield, πρώην διοικητή του ISS και έναν από τους πιο διάσημους αστροναύτες στον κόσμο, και τον Ilan Sobel, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Bioharvest Sciences, αναλύθηκε η πρόοδος που έχει σημειωθεί σε αυτόν τον τομέα. Η Bioharvest έχει αναπτύξει ιδιόκτητες μεθόδους ανάπτυξης φυτικών κυττάρων σε βιοαντιδραστήρες,  με τρόπο που να μην αλλοιώνει τη μοριακή τους δομή, προκειμένου να δημιουργήσει εκχυλίσματα που διατηρούν όλες τις ιδιότητες υγείας και ευεξίας του αρχικού φυτού. Μέχρι στιγμής, έχουν δημιουργήσει κυτταρική ύλη από κόκκινα σταφύλια, ελιές, ρόδια, ακόμη και κάνναβη.

Ο Hadfield δήλωσε πως, έχοντας γυρίσει γύρω από την τροχιά του κόσμου 2.600 φορές, του έδωσε μια νέα προοπτική για τον πλανήτη και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Κατά τη διάρκεια της 20ετούς καριέρας του ως αστροναύτης, πέταξε στο διάστημα τρεις φορές, πιλοτάρισε δύο φορές το διαστημικό λεωφορείο, βοήθησε στην κατασκευή δύο διαστημικών σταθμών και συμμετείχε σε διαστημικό περπάτημα 15 ωρών χωρίς οχήματα.

Πηγή: https://www.forbes.com/sites/bernardmarr/2022/03/24/is-space-the-next-frontier-for-agriculture-and-biology/?sh=72a6a46d1ada

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Σουβλάκια: Πόσο επιβλαβής είναι η κατανάλωση καμένου κρέατος και τι μπορείτε να κάνετε για να μειώσετε τον κίνδυνο

Πώς μπορεί να μειωθεί η πιθανότητα σχηματισμού επιβλαβών ενώσεων από το ψήσιμο του κρέατος.

Επικίνδυνες κάψουλες καφέ: Βρέθηκε ακρυλαμίδιο, φουράνιο και γλυφοσάτη σε εργαστηριακές αναλύσεις

Ο καφές είναι ένα ρόφημα που προκαλεί διαρκή συζήτηση σχετικά με τα οφέλη και τους κινδύνους του για την υγεία.

Φονικές σοκολάτες: Αυξάνονται τα θύματα – Δύο νεκροί και 169 σοβαρές τροφικές δηλητηριάσεις

Τα θύματα της φονικής σοκολάτας αυξάνονται παρά την μαζική ανάκληση των επικίνδυνων προϊόντων που είχε γίνει τον Ιούνιο.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο