cibum team
Τρείς αγρότες στη Μαλαισία, μετά από δέκα χρόνια προσπαθειών ισχυρίζονται ότι βρήκαν τον τρόπο και τη σωστή σύνθεση θρεπτικών ουσιών και θεραπειών για να καλλιεργήσουν με επιτυχία ιαπωνικά μουμύλια, ένα από τα πιο ακριβά φρούτα στον κόσμο.
Οι αγρότες της μαλαισιανής εταιρείας Mono Premium Melon τρίβουν τακτικά τα πεπόνια με ένα μαλακό πανί ή γάντι, μια πρακτική που ονομάζεται «tama-fuki», λέγοντας ότι ενισχύουν τη γεύση τους και παίζουν κλασική μουσική σε ηχεία στα θερμοκήπια, η οποία πιστεύεται ότι τονώνει την ανάπτυξη.
“Κάθε ιαπωνικό πεπόνι που βλέπετε στο αγρόκτημά μας είναι σχεδόν σαν ένα έργο τέχνης”, δήλωσε ο Seh Cheng Siang, διευθυντής και συνιδρυτής της Mono, στο αγρόκτημα της εταιρείας στη διοικητική πρωτεύουσα της Μαλαισίας, Putrajaya