Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου, 2022
16.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

«Καμπανάκι» για έξαρση κρουσμάτων νοροϊού στην Αγγλία

ΑρχικήΝέα«Καμπανάκι» για έξαρση κρουσμάτων νοροϊού στην Αγγλία
spot_img

cibum team

 

Τον κώδωνα του κινδύνου για τα αυξανόμενα περιστατικά νοροϊού στην Αγγλία έκρουσε ο Δημόσιος Οργανισμός Υγείας της χώρας.

Τα στοιχεία δείχνουν τις τελευταίες εβδομάδες έξαρση κρουσμάτων νοροϊού, ο οποίος είναι εξαιρετικά μεταδοτικός και προκαλεί εμετό και διάρροια. Τα συμπτώματα περνούν σε λίγες ημέρες, αλλά μεταδίδεται πολύ εύκολα από άνθρωπο σε άνθρωπο ή από μολυσμένες επιφάνειες.

Η αύξηση των κρουσμάτων έχει παρατηρηθεί κυρίως σε παιδικούς σταθμούς ή σε χώρους φροντίδας παιδιών, με τον αριθμό των κρουσμάτων να είναι 3πλάσιος, απ’ ότι συνηθίζεται τους καλοκαιρινούς μήνες.

«Ο νοροϊός ήταν σε χαμηλότερα επίπεδα από το κανονικό σε όλη την πανδημία, αλλά καθώς οι περιορισμοί πλέον έχουν μειωθεί έχουμε παρατηρήσει αύξηση των περιπτώσεων σε όλες τις ηλικιακές ομάδες», δήλωσε ο καθηγητής Saheer Gharbia, Αναπληρωτής Διευθυντής της Εθνικής Υπηρεσίας Μόλυνσης.

Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν ξαφνική εμφάνιση ναυτίας, εμετού και διάρροιας, αλλά μπορεί επίσης να περιλαμβάνουν υψηλό πυρετό, κοιλιακό άλγος και πόνο στα άκρα.

Πώς θα προστατευτείτε από τον ιό που προκαλεί εμετό

Η συμβουλή των ειδικών, εάν διαπιστώσετε συμπτώματα νοροϊού, είναι να μείνετε στο σπίτι και να μην επιστρέψετε στη δουλειά ή να στείλετε τα παιδιά στο σχολείο μέχρι 48 ώρες μετά την εξάλειψη των συμπτωμάτων.

Όπως και με τον κορωνοϊό, το πλύσιμο των χεριών είναι πολύ σημαντικό για να σταματήσει η εξάπλωση του ιού, ωστόσο – σε αντίθεση με τον κορωνοϊό, τα αντισηπτικά τζελ δεν σκοτώνουν το νοροϊό. Έτσι, το σαπούνι και το νερό είναι η καλύτερη επιλογή.

Όταν ένα μολυσμένο άτομο κάνει εμετό, τα σταγονίδια μολύνουν τις γύρω επιφάνειες. Ένα οικιακό καθαριστικό με βάση τη χλωρίνη ή ένας συνδυασμός λευκαντικού και ζεστού νερού είναι η καλύτερη λύση για την απολύμανση πιθανώς μολυσμένων επιφανειών και αντικειμένων που χρησιμοποιούνται συνήθως, όπως τουαλέτες, βρύσες, τηλέφωνα, χερούλια πόρτας και επιφάνειες κουζίνας.

Εάν είστε άρρωστοι, αποφύγετε να μαγειρέψετε και να βοηθήσετε στην προετοιμασία γευμάτων για άλλους έως και 48 ώρες μετά τη διακοπή των συμπτωμάτων, καθώς ο νοροϊός μπορεί να εξαπλωθεί μέσω τροφίμων που έχουν μολυνθεί.

Πλύνετε τυχόν μολυσμένα ρούχα ή κλινοσκεπάσματα, χρησιμοποιώντας απορρυπαντικό και στους 60 ° C, και αν είναι δυνατόν, φορέστε γάντια μιας χρήσης για να χειριστείτε μολυσμένα αντικείμενα.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

GFSI: Τρίμηνη αποβολή του IFS – Ποιες οι συνέπειες σε επιχειρήσεις και αγορά

Η ανακοίνωση της διοικούσας επιτροπής του GFSI μιλά για θέματα ακεραιότητας, εμπιστοσύνης και εμπιστευτικότητας.

Η EE θέτει ανώτατα όρια για τις χημικές ουσίες PFAS στα τρόφιμα: Ο Κανονισμός 2022/2388

Ανώτατα όρια για την παρουσία PFOS, PFOA, PFNA και PFHxS  στα τρόφιμα καθόρισε η ΕΕ με τον κανονισμό 2022/2388 της 7ης Δεκεμβρίου προκειμένου να εξασφαλιστεί υψηλό επίπεδο προστασίας της ανθρώπινης υγείας.

Γεωπονικό Αθήνας: Τροποποίηση στις συνθήκες παραγωγής στραγγιστού γιαουρτιού για να μειωθεί το υποπροϊόν ορού γάλακτος

Πρωτοποριακή μελέτη του γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών για την μείωση του υποπροϊόντος όξινου ορού γάλακτος και την αύξηση της απόδοσης του στραγγιστού γιαουρτιού.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα