Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, 2024
23.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ανακαλούνται προϊόντα Domino’s και Aldi, για φόβους “αδήλωτων φυστικιών”

ΑρχικήΝέαΑνακαλούνται προϊόντα Domino's και Aldi, για φόβους "αδήλωτων φυστικιών"
spot_img

Η προειδοποίηση ήρθε μετά από καταναλωτές που δήλωσαν συμπτώματα αναφυλαξίας.

   Επείγουσα προειδοποίηση εξέδωσαν για μια σειρά από δημοφιλή σνακ, συμπεριλαμβανομένων και κάποιων σαλτσών, οι επικεφαλής τροφίμων των Domino’s και Aldi, για φόβους πως θα μπορούσαν να περιέχουν «αδήλωτα φιστίκια», σύμφωνα με τη DailyMail. Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η Domino’s είπε στους πελάτες με αλλεργίες να μην τρώνε μερικά από τα πιο δημοφιλή ντιπ τους, τα οποία περιείχαν συστατικά από μια οικογενειακή εταιρεία μπαχαρικών στο Λέστερ που υπερηφανεύεται ότι έχει το «υψηλότερο επίπεδο ποιότητας».

   Οι πελάτες είχαν παραπονεθεί ότι είχαν «φαγούρα στο στόμα» αφού έφαγαν φαγητό από το Domino’s, με αποτέλεσμα η αλυσίδα να εκδώσει μια προειδοποίηση για τις σάλτσες της με σκόρδο και βότανα και μέλι και μουστάρδα. Τώρα, περισσότερα προϊόντα που θα μπορούσαν να περιέχουν αδίστακτα φιστίκια από την οικογενειακή εταιρεία FGS Ingredients Ltd με έδρα το Λέστερ ανακλήθηκαν από την Υπηρεσία Προτύπων Τροφίμων (FSA).

   Τα φιστίκια αποτελούν ένα πολύ σοβαρό αλλεργιογόνο υλικό που ακόμη και τα ίχνη τους είναι αρκετά για να οδηγήσουν κάποιους ανθρώπους σε αναφυλακτικό σοκ, το οποίο θα μπορούσε να τους σκοτώσει. Όλα τα προϊόντα έχουν ένα κοινό συστατικό, σκόνη μουστάρδας, το οποίο μπορεί να έχει μολυνθεί με φιστίκια.

   Η FSA είπε: «Η FGS Ingredients Ltd ανακαλεί αρκετά προϊόντα που περιέχουν σκόνη μουστάρδας επειδή μπορεί να περιέχουν φιστίκια. «Αυτό σημαίνει ότι αυτά τα προϊόντα αποτελούν πιθανό κίνδυνο για την υγεία για όποιον έχει αλλεργία στα φιστίκια. “Αυτά τα προϊόντα πωλούνται με πολλές διαφορετικές εμπορικές ονομασίες σε πολλά διαφορετικά καταστήματα λιανικής”.

   Έρχεται αφότου ένας πελάτης έγραψε στο Διαδίκτυο ότι εμφάνισε «φαγούρα στο στόμα» μετά την κατανάλωση μιας από τις σάλτσες, ανέφερε το Sky News. Ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από την ομάδα προς τους πελάτες ενημέρωσε ότι τόσο οι συσκευασίες των 100g όσο και οι μικρότερες των 25g που συνοδεύουν τις πίτσες ήταν δυνητικά μολυσμένες.

   Τα αλλεργιογόνα στο γρήγορο φαγητό έχουν βρεθεί στο επίκεντρο μετά από πολλά περιστατικά που απασχόλησαν. Πέρυσι η 13χρονη μαθήτρια Hannah Jacobs, πέθανε λίγες ώρες αφότου ήπιε μια γουλιά από μια ζεστή σοκολάτα Costa Coffee. Μια έρευνα για τον θάνατό της διαπίστωσε ότι το προσωπικό της αλυσίδας καφετεριών δεν είχε ακολουθήσει τις διαδικασίες ασφαλείας για αλλεργίες.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Νοθεία μελιού και ελαιολάδου στην Ευρώπη – Η νέα έκθεση του ACN για το 2023

Η νοθεία και η παραποίηση προϊόντος είχε τις περισσότερες ειδοποιήσεις στο Ευρωπαϊκό δίκτυο Προειδοποίησης και Συνεργασίας (ACN) το 2023.

Κ. Κουτσουμανής (EFSA): «H Ευρώπη έχει επιτύχει το μέγιστο επίπεδο ασφάλειας τροφίμων σε όλο τον πλανήτη»

Ο νέος αντιπρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Αρχής Ασφάλειας Τροφίμων, σε αποκλειστική συνέντευξη στο cibum, αναφέρθηκε στη νέα του θέση ως αντιπρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής της EFSA, και τόνισε την ανάγκη της ολιστικής προσέγγισης των θεμάτων ασφάλειας τροφίμων.

Χαμηλότερη όλων των εποχών, η εμπιστοσύνη των καταναλωτών για την ασφάλεια τροφίμων

Περίπου 1 στους 3 καταναλωτές είναι «εξαιρετικά ανήσυχος» για το E. coli στον κιμά, για τα βαρέα μέταλλα στις παιδικές τροφές και για τον υδράργυρο στα θαλασσινά. 
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο