Η προειδοποίηση ήρθε μετά από καταναλωτές που δήλωσαν συμπτώματα αναφυλαξίας.
Επείγουσα προειδοποίηση εξέδωσαν για μια σειρά από δημοφιλή σνακ, συμπεριλαμβανομένων και κάποιων σαλτσών, οι επικεφαλής τροφίμων των Domino’s και Aldi, για φόβους πως θα μπορούσαν να περιέχουν «αδήλωτα φιστίκια», σύμφωνα με τη DailyMail. Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η Domino’s είπε στους πελάτες με αλλεργίες να μην τρώνε μερικά από τα πιο δημοφιλή ντιπ τους, τα οποία περιείχαν συστατικά από μια οικογενειακή εταιρεία μπαχαρικών στο Λέστερ που υπερηφανεύεται ότι έχει το «υψηλότερο επίπεδο ποιότητας».
Οι πελάτες είχαν παραπονεθεί ότι είχαν «φαγούρα στο στόμα» αφού έφαγαν φαγητό από το Domino’s, με αποτέλεσμα η αλυσίδα να εκδώσει μια προειδοποίηση για τις σάλτσες της με σκόρδο και βότανα και μέλι και μουστάρδα. Τώρα, περισσότερα προϊόντα που θα μπορούσαν να περιέχουν αδίστακτα φιστίκια από την οικογενειακή εταιρεία FGS Ingredients Ltd με έδρα το Λέστερ ανακλήθηκαν από την Υπηρεσία Προτύπων Τροφίμων (FSA).
Τα φιστίκια αποτελούν ένα πολύ σοβαρό αλλεργιογόνο υλικό που ακόμη και τα ίχνη τους είναι αρκετά για να οδηγήσουν κάποιους ανθρώπους σε αναφυλακτικό σοκ, το οποίο θα μπορούσε να τους σκοτώσει. Όλα τα προϊόντα έχουν ένα κοινό συστατικό, σκόνη μουστάρδας, το οποίο μπορεί να έχει μολυνθεί με φιστίκια.
Η FSA είπε: «Η FGS Ingredients Ltd ανακαλεί αρκετά προϊόντα που περιέχουν σκόνη μουστάρδας επειδή μπορεί να περιέχουν φιστίκια. «Αυτό σημαίνει ότι αυτά τα προϊόντα αποτελούν πιθανό κίνδυνο για την υγεία για όποιον έχει αλλεργία στα φιστίκια. “Αυτά τα προϊόντα πωλούνται με πολλές διαφορετικές εμπορικές ονομασίες σε πολλά διαφορετικά καταστήματα λιανικής”.
Έρχεται αφότου ένας πελάτης έγραψε στο Διαδίκτυο ότι εμφάνισε «φαγούρα στο στόμα» μετά την κατανάλωση μιας από τις σάλτσες, ανέφερε το Sky News. Ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από την ομάδα προς τους πελάτες ενημέρωσε ότι τόσο οι συσκευασίες των 100g όσο και οι μικρότερες των 25g που συνοδεύουν τις πίτσες ήταν δυνητικά μολυσμένες.
Τα αλλεργιογόνα στο γρήγορο φαγητό έχουν βρεθεί στο επίκεντρο μετά από πολλά περιστατικά που απασχόλησαν. Πέρυσι η 13χρονη μαθήτρια Hannah Jacobs, πέθανε λίγες ώρες αφότου ήπιε μια γουλιά από μια ζεστή σοκολάτα Costa Coffee. Μια έρευνα για τον θάνατό της διαπίστωσε ότι το προσωπικό της αλυσίδας καφετεριών δεν είχε ακολουθήσει τις διαδικασίες ασφαλείας για αλλεργίες.