Τρίτη, 5 Νοεμβρίου, 2024
14.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Έρευνα ρίχνει φως στην απόλαυση της σοκολάτας μετά τον COVID-19

ΑρχικήΝέαΚαινοτομία / ΤάσειςΈρευνα ρίχνει φως στην απόλαυση της σοκολάτας μετά τον COVID-19
spot_img

Η στάση των καταναλωτών απέναντι στη ζωή έχει αλλάξει, και τώρα οι σοκολατοποιοί σε όλο τον κόσμο πρέπει να καινοτομήσουν για να καλύψουν τις εξελισσόμενες ανάγκες των καταναλωτών στη ζαχαροπλαστική και τα σνακ

Ο όμιλος σοκολατοβιομηχανίας Barry Callebaut με έδρα τη Ζυρίχη διεξήγαγε έρευνα για το πως η αλλαγή στη στάση ζωής των καταναλωτών επηρεάζει τον τρόπο απόλαυσης: Το αποτέλεσμα έδειξε ότι η τέρψη και η συνειδητή ζωή επηρεάζουν την αγοραστική συμπεριφορά. Κι αυτό έχει ενταθεί μετά την πανδημία COVID-19 καθώς το ένα τρίτο (32%) των καταναλωτών λένε ότι είχαν εντρυφήσει πλέον στην συνειδητή απόλαυση.

  • Το 75% των παγκόσμιων καταναλωτών θέλει να δοκιμάσει νέες και συναρπαστικές εμπειρίες σοκολάτας
  • Το 67% των παγκόσμιων καταναλωτών θέλει να μάθει περισσότερα για το από πού προέρχεται η σοκολάτα τους και τι περιέχει
  • Το 83% των παγκόσμιων καταναλωτών συμφωνεί ότι η σοκολάτα πρέπει “να είναι νόστιμη και καλή για μένα”
  • Το 55% των παγκόσμιων καταναλωτών συμφωνεί ότι οι σοκολάτες με πολλές γεύσεις και υφές είναι πιο premium

Σύμφωνα με τον Bas Smit, παγκόσμιο αντιπρόεδρο μάρκετινγκ της Barry Callebaut: «Αυτή η εξέλιξη στη στάση των καταναλωτών θα γίνει όλο και πιο σημαντική τα επόμενα χρόνια. Με την κατανόηση αυτής της αλλαγής, η βιομηχανία έχει την ευκαιρία να ξεκλειδώσει νέες ευκαιρίες στον κόσμο της απόλαυσης»

Η έρευνα της παγκόσμιας σοκολατοβιομηχανίας κάλυψε 27 αγορές και εντόπισε τις ανάγκες, τα κίνητρα, τις προσδοκίες και τις συμπεριφορές των καταναλωτών προκειμένου να αποκαλύψει τις τάσεις των καταναλωτών αλλά και τις τάσεις του κλάδου. Η έρευνα έγινε διαδικτυακά για την στάση και τη σχέση των καταναλωτών με την απόλαυση σε Βραζιλία, Κίνα, Βρετανία, ΗΠΑ και τη Γαλλία. Από κάθε χώρα ρωτήθηκαν 420 καταναλωτές.

Τι απάντησαν; ότι σήμερα «απολαμβάνουν τη ζωή στο έπακρο, μετατρέπουν τη κάθε στιγμή σε κάτι ξεχωριστό και αναζητούν έντονες εμπειρίες»

Σχεδόν τα δύο τρίτα (64%) των καταναλωτών λένε ότι ψάχνουν να βρουν περισσότερο ενθουσιασμό με αποτέλεσμα να αναζητούν προϊόντα που είναι μια «γιορτή για τα μάτια και τους γευστικούς κάλυκες». Και αυτό δεν είναι άλλο από την σοκολάτα. Όταν θέλουν να γιορτάσουν ή να απολαύσουν, το 75% των καταναλωτών επιλέγει κάτι που να είναι ή να περιέχει σοκολάτα.

Η υφή παίζει επίσης βασικό ρόλο στην απόλαυση. Σε συνεργασία με Ολλανδούς ερευνητές, οι επιστήμονες της Unilever μελέτησαν πρόσφατα τον σχεδιασμό μεταϋλικών –τεχνητών εργαστηριακών υλικών– για να «προγραμματίσουν» την ιδανική ρωγμή και αίσθηση που έχει η σοκολάτα στο στόμα.

Τον τελευταίο χρόνο, παραδείγματα γεμίσεων που παρέχουν ενδιαφέρουσες νέες διαστάσεις στη σοκολάτα έχουν επεκταθεί πέρα ​​από τους ξηρούς καρπούς, τα μπισκότα, τη νουγκατίνα, τη μαρέγκα και την κηρήθρα. Κρυσταλλωμένα πέταλα λουλουδιών και ακόμη και τραγανό λυοφιλοποιημένο γιαούρτι και μέλι έχουν κάνει την εμφάνισή τους.

Ζώντας συνειδητά με υγιείς απολαύσεις

Η βιωσιμότητα εταιρειών και προϊόντων φαίνεται πως παίζει επίσης σημαντικό ρόλο στην απόλαυση των καταναλωτών. Σε αυτήν την τάση, οι καταναλωτές κάνουν πιο ενεργά επιλογές που επηρεάζουν θετικά την υγεία τους, τους άλλους ανθρώπους και το περιβάλλον. Για παράδειγμα, οι μισοί καταναλωτές αντιμετωπίζουν την υγεία τους πιο σοβαρά από ό,τι πριν από ένα χρόνο.

Επιπλέον, το 44% των καταναλωτών τρέφονταν πιο υγιεινά σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν. Όταν οι καταναλωτές έχουν αυτή τη στάση, αναζητούν «υγιεινές απολαύσεις», που σημαίνει τροφή για την υγεία. Η έρευνα δείχνει πως το 70% των καταναλωτών θα αγαπούσε μια σοκολάτα που τονώνει την υγεία.

Η στάση “Γιορτάζοντας τη ζωή” έγινε ένα με τη στάση “Ζώντας συνειδητά”

Για πολλά χρόνια, η έρευνα των καταναλωτών από την Barry Callebaut έδειχνε δύο στάσεις απέναντι στη ζωή – μία «Γιορτάζοντας τη Ζωή» και η άλλη «Ζώντας συνειδητά». Στο παρελθόν, αυτές οι δύο συμπεριφορές συνήθως βιώνονταν χωριστά.

Πρόσφατα, ωστόσο, ο κατασκευαστής σοκολάτας είδε αυτές τις συμπεριφορές να συγχωνεύονται. Ανάλογα με τη διάθεση ή τη νοοτροπία τους, οι καταναλωτές έχουν μια συγκεκριμένη στάση απέναντι στη ζωή και αυτή η στάση θα καθορίσει το είδος της απόλαυσης που θα επιλέξουν.

«Το να ζεις μια συμβιωτική ζωή είναι το γλυκό σημείο μεταξύ του «Γιορτάστε τη ζωή» και του «Ζήστε συνειδητά»», αναφέρει η Barry Callebaut. “Οι καταναλωτές συνδυάζουν την ήπια προσέγγισή τους για την υγεία με τη φροντίδα για τον πλανήτη και τους ανθρώπους του

Barry Callebaut


Με ετήσιες πωλήσεις περίπου 7,2 δισεκατομμυρίων CHF (7,9 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ) το οικονομικό έτος 2020/21, ο όμιλος Barry Callebaut με έδρα τη Ζυρίχη επιβλέπει την προμήθεια και την επεξεργασία κόκκων κακάο για την παραγωγή ραφιναρισμένης σοκολάτας, συμπεριλαμβανομένων των γεμίσεων σοκολάτας, διακοσμήσεις και συνθέσεις.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

7 νεκροί από την μαγιά στο ψωμί – Συνεχιζόμενη μόλυνση της γραμμής παραγωγής

Έκρηξη λιστερίωσης που σχετίζεται με προϊόντα μαγιάς Baker's, στην Ελβετία.

Ενθουσιασμός και χαρά στην τελετή απονομής των βραβείων FEA 2024

Με μεγάλη επιτυχία και πλήθους κόσμου, ολοκληρώθηκε η τελετή βράβευσης των βραβείων Food Experts’ Awards 2024 στο πλαίσιο της έκθεσης τροφίμων Food&Drink της ΔΕΘ HELEXPO.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο