Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου, 2024
13.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Κατάσχεση νοθευμένης σαμπάνιας αξίας 2 εκατ. ευρώ!

ΑρχικήΝέαΚατάσχεση νοθευμένης σαμπάνιας αξίας 2 εκατ. ευρώ!
spot_img

Σχεδόν 300.000 μπουκάλια σαμπάνιας κατασχέθηκαν από οινοπαραγωγό, λόγω της ανάμειξης πιστοποιημένων σταφυλιών με παράτυπες ποικιλίες.

Ένας οινοπαραγωγός πιάστηκε στα πράσα να πωλεί σαμπάνια με πλαστή δήλωση προέλευσης σταφυλιών και λανθασμένες ημερομηνίες συγκομιδής.

Σύμφωνα με το The Drinks Business, πρόκειται για τον οινοποιό Frédéric Gallois, ο οποίος βρέθηκε ένοχος για εξαπάτηση, αφού κατά τη διάρκεια μιας επιθεώρησης στις εγκαταστάσεις του παρατηρήθηκε πως όχι μόνο τα σταφύλια συγκομίζονταν εκτός των επίσημων ημερομηνιών, αλλά και ότι τα αμπέλια έφεραν περισσότερες ποσότητες από τις επιτρεπόμενες.

 Ο οινοπαραγωγός, που προέρχεται από μια οικογένεια οινοποιών στη Γαλλία, διαπιστώθηκε ότι παραβίαζε την ονομασία καταγωγής της σαμπάνιας (AOC), αφού οι δοκιμές των επιθεωρητών διαπίστωσαν ότι το προϊόν του περιείχε ταυτόχρονα και τύπους σταφυλιών από μη πιστοποιημένα αμπέλια. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η υπηρεσία απάτης καταναλωτών είχε προηγουμένως αποσύρει την πιστοποίηση από έναν από τους δύο αμπελώνες του Gallois.

Περίπου 100.000 από τα μπουκάλια σαμπάνιας του Gallois ανακαλύφθηκαν κρυμμένα στο κτήμα του στα νότια της γαλλικής περιοχής Champagne, που περιείχαν μη πιστοποιημένα σταφύλια. Πιστεύεται ότι από τα 30.604 μπουκάλια που πωλούσε το οινοποιείο, τουλάχιστον τα 1.025 περιείχαν κατά το ήμισυ νοθευμένο προϊόν.

Στον παραγωγό επιβλήθηκε πρόστιμο 12.000 ευρώ, αλλά η σαμπάνια που κατασχέθηκε εκτιμάται ότι είναι αξίας 2 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πατατάκια: Ευρήματα μελέτης σε 14 μάρκες για επικίνδυνες ουσίες, φυσικοχημικές και αισθητηριακές ιδιότητες

Πόσο ικανοποιείται η απαίτηση των καταναλωτών, για πιο υγιεινά πατατάκια χωρίς συμβιβασμούς στη γεύση και την ποιότητα.

Μελομακάρονα εμπορίου: Το συντηρητικό που περιέχουν και το “ψεύτικο” συστατικό

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τα συντηρητικά και τα πρόσθετα στα μελομακάρονα εμπορίου.

Τα 8 πιο κρίσιμα ζητήματα που αντιμετωπίζει η σύγχρονη βιομηχανία τροφίμων

Ομάδα εμπειρογνωμόνων από την ακαδημαϊκή κοινότητα και τη βιομηχανία, ξεχώρισε τα πιο σημαντικά ζητήματα που αντιμετωπίζει η βιομηχανία τροφίμων που σχετίζονται με την επιστήμη και την τεχνολογία των τροφίμων από ερευνητική σκοπιά.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο