Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

ΠΟΠ – ΠΓΕ το μέλι Ικαρίας « Άναμμα»

ΑρχικήΝέαΠΟΠ – ΠΓΕ το μέλι Ικαρίας « Άναμμα»
spot_img

cibum team


  Το μέλι Ικαρίας, γνωστό και ως μέλι Άναμμα ή αναματόμελο, είναι ένα από τα τρία προϊόντα που ανήκει πλέον στην κατηγορία των Προϊόντων Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης – Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΟΠ-ΠΓΕ). Τα προϊόντα αυτά περιλαμβάνονται στο σχετικό φάκελο καταχώρησης που συντάσσει η Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Η παραγωγή του ξεκίνησε πριν από αιώνες. Διαφέρει από τις άλλες ποικιλίες μελιού, καθώς είναι παχύρευστο και παράγεται από ρείκι. Η Ερείκη είναι θάμνος με πολλά λουλούδια, από τα οποία παράγεται το μέλι. Το χρώμα του είναι σκούρο και η γεύση του είναι έντονη. Είναι πλούσιο σε θρεπτική αξία και περιέχει μεγάλη ποσότητα γύρης. Έχει αντιφλεγμονώδεις, αντισυπτικές και στυπτικές ιδιότητηες. Η παραγωγή γίνεται κατά τους φθινοπωρινούς μήνες. Ο συγκεκριμένος θάμνος είναι πολύ σημαντικός γιατί επιτρέπει την ανανέωση του μελισσιού.

- Advertisement -

Η άγρια φύση του νησιού είναι ευνοϊκή και για άλλες ποικιλίες όπως μέλι από θυμάρι και από πεύκο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα άλλα δύο προϊόντα που περιλαμβάνονται στο φάκελο καταχώρησης είναι η Σαρδέλα Καλλονής και το Μελίχλωρο Τυρί Λήμνου.

Πηγή: visitikaria.gr 


Δείτε: Τεράστια απάτη με νοθευμένο σαφράν στην Ισπανία  

Δείτε: Στα κάγκελα εστίαση, ξενοδόχοι και λιανεμπόριο τροφίμων για τα self test του προσωπικού. Δεκάδες χιλιάδες € το κόστος 

Δείτε: Τα πιο περίεργα μηχανήματα αυτόματης πώλησης στον κόσμο  

Δείτε: Καλοκαιρινό γλυκό με Φρυγανιές- κρέμα – καραμέλα  

Δείτε: EFSA για διοξείδιο του τιτανίου: δεν θεωρείται πλέον ασφαλές όταν χρησιμοποιείται ως πρόσθετο τροφίμων 

Δείτε: Έρευνα: οι φυτοφάγοι έχουν περισσότερους υγιείς βιοδείκτες από τους κρεατοφάγους 

Δείτε: Υπ. Εργασίας: Άδεια πατρότητας 14 ημερών μετ’ αποδοχών  

Δείτε: Νοθεία Φέτας: δημοσιοποιήθηκε το πόρισμα του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ για την γαλακτοβιομηχανία ΟΜΗΡΟΣ  

Δείτε: EFSA: πιο συστηματικός τρόπος υπολογισμού και παρουσίασης του χρόνου ζωής  

 Δείτε: ΣΕΑΟΠ: Αλλάζει το ρυθμιστικό πλαίσιο παραγωγής και επισήμανσης των αλκοολούχων ποτών της Ευρώπης   

Δείτε: «Το πάει το γράμμα» ο μουσακάς; 

Δείτε: Απόφαση σταθμός της ΕΕ: ενέκρινε έντομα ως τρόφιμα. Γιατί η κατανάλωση εντόμων είναι μονόδρομος για την ανθρωπότητα.  

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Τα οικιακά πλαστικά σκεύη που προκαλούν σοβαρά προβλήματα στην καρδιά – Τι δείχνει νέα μελέτη και πως να τα αναγνωρίσετε

 Έρευνα συνδέει χημική ουσία που χρησιμοποιείται στα πλαστικά με θανάτους από καρδιακές παθήσεις

Απάτη στον τόνο: Προσθέτουν χρώμα για να μοιάζει με φρέσκο – Νέους κανόνες εισάγει η ΕΕ

Η ΕΕ παραδέχεται "Απάτη Τροφίμων" στον τόνο και θεσπίζει νέους κανόνες

Χιλιάδες άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο από τα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα – Νέα παγκόσμια μελέτη

Παγκόσμια μελέτη συνδέει την κατανάλωση υπερεπεξεργασμένων τροφίμων με πρόωρους θανάτους που μπορούν να προληφθούν
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα