Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
20.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

ΠΟΠ – ΠΓΕ το μέλι Ικαρίας « Άναμμα»

ΑρχικήΝέαΠΟΠ – ΠΓΕ το μέλι Ικαρίας « Άναμμα»
spot_img

cibum team


  Το μέλι Ικαρίας, γνωστό και ως μέλι Άναμμα ή αναματόμελο, είναι ένα από τα τρία προϊόντα που ανήκει πλέον στην κατηγορία των Προϊόντων Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης – Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΟΠ-ΠΓΕ). Τα προϊόντα αυτά περιλαμβάνονται στο σχετικό φάκελο καταχώρησης που συντάσσει η Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Η παραγωγή του ξεκίνησε πριν από αιώνες. Διαφέρει από τις άλλες ποικιλίες μελιού, καθώς είναι παχύρευστο και παράγεται από ρείκι. Η Ερείκη είναι θάμνος με πολλά λουλούδια, από τα οποία παράγεται το μέλι. Το χρώμα του είναι σκούρο και η γεύση του είναι έντονη. Είναι πλούσιο σε θρεπτική αξία και περιέχει μεγάλη ποσότητα γύρης. Έχει αντιφλεγμονώδεις, αντισυπτικές και στυπτικές ιδιότητηες. Η παραγωγή γίνεται κατά τους φθινοπωρινούς μήνες. Ο συγκεκριμένος θάμνος είναι πολύ σημαντικός γιατί επιτρέπει την ανανέωση του μελισσιού.

Η άγρια φύση του νησιού είναι ευνοϊκή και για άλλες ποικιλίες όπως μέλι από θυμάρι και από πεύκο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα άλλα δύο προϊόντα που περιλαμβάνονται στο φάκελο καταχώρησης είναι η Σαρδέλα Καλλονής και το Μελίχλωρο Τυρί Λήμνου.

Πηγή: visitikaria.gr 


Δείτε: Τεράστια απάτη με νοθευμένο σαφράν στην Ισπανία  

Δείτε: Στα κάγκελα εστίαση, ξενοδόχοι και λιανεμπόριο τροφίμων για τα self test του προσωπικού. Δεκάδες χιλιάδες € το κόστος 

Δείτε: Τα πιο περίεργα μηχανήματα αυτόματης πώλησης στον κόσμο  

Δείτε: Καλοκαιρινό γλυκό με Φρυγανιές- κρέμα – καραμέλα  

Δείτε: EFSA για διοξείδιο του τιτανίου: δεν θεωρείται πλέον ασφαλές όταν χρησιμοποιείται ως πρόσθετο τροφίμων 

Δείτε: Έρευνα: οι φυτοφάγοι έχουν περισσότερους υγιείς βιοδείκτες από τους κρεατοφάγους 

Δείτε: Υπ. Εργασίας: Άδεια πατρότητας 14 ημερών μετ’ αποδοχών  

Δείτε: Νοθεία Φέτας: δημοσιοποιήθηκε το πόρισμα του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ για την γαλακτοβιομηχανία ΟΜΗΡΟΣ  

Δείτε: EFSA: πιο συστηματικός τρόπος υπολογισμού και παρουσίασης του χρόνου ζωής  

 Δείτε: ΣΕΑΟΠ: Αλλάζει το ρυθμιστικό πλαίσιο παραγωγής και επισήμανσης των αλκοολούχων ποτών της Ευρώπης   

Δείτε: «Το πάει το γράμμα» ο μουσακάς; 

Δείτε: Απόφαση σταθμός της ΕΕ: ενέκρινε έντομα ως τρόφιμα. Γιατί η κατανάλωση εντόμων είναι μονόδρομος για την ανθρωπότητα.  

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

spot_img

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η νέα εγκύκλιος του Υπ. Υγείας για τους ελέγχους ενόψει Πάσχα – Αυστηροί έλεγχοι και στους delivery

Το Υπουργείο Υγείας ζητά από τους επιθεωρητές αυστηρότητα ως προς την τήρηση των προβλεπόμενων υγειονομικών όρων και προϋποθέσεων.

Γιατί οι καταναλωτές προτιμούν το εμφιαλωμένο από το νερό βρύσης;

Οι προσπάθειες της ΕΕ για στροφή των Ευρωπαίων στο νερό βρύσης και η λόγοι της προσήλωσης των καταναλωτών στο εμφιαλωμένο.

Καταναλωτής: Οι υψηλές τιμές οδηγούν σε επικίνδυνες πρακτικές ασφάλειας τροφίμων

Έρευνα έδειξε πως οι αυξανόμενες τιμές ωθούν τους ανθρώπους να αναλαμβάνουν περισσότερους κινδύνους για την ασφάλεια των τροφίμων προκειμένου να εξοικονομήσουν χρήματα.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα