Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου, 2022
27.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Κύπρος: Υποβολή Δήλωσης Αποθεμάτων Οίνων και Γλευκών

ΑρχικήΝέαΚύπρος: Υποβολή Δήλωσης Αποθεμάτων Οίνων και Γλευκών
spot_img

Το Τμήμα Γεωργίας, του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, ενημερώνει παραγωγούς, μεταπωλητές, εμφιαλωτές και εμπόρους αμπελοοινικών προϊόντων ότι, στo πλαίσιo συμμόρφωσης με το άρθρο 23 του Εκτελεστικού Κανονισμού (ΕΕ) 2018/274, θα πρέπει να υποβάλουν τη «Δήλωση Αποθεμάτων Οίνων και Γλευκών» το αργότερο μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου 2022.

Η δήλωση υποβάλλεται με τηλεομοιότυπο στον αριθμό 25306532 ή με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στην ηλεκτρονική διεύθυνση vitioeno@da.moa.gov.cy.

Τονίζεται ότι οι ποσότητες που δηλώνονται αφορούν σε αυτές που κατέχονται κατά την 31η Ιουλίου 2022 και σε αυτές δεν περιλαμβάνονται αμπελοοινικά προϊόντα που παράγονται από σταφύλια που συγκομίζονται κατά το ίδιο ημερολογιακό έτος.

Διευκρινίζεται ότι οι ποσότητες θα πρέπει να είναι εκφρασμένες σε εκατόλιτρα (hl).

Τέλος, επισημαίνεται ότι η μη έγκαιρη υποβολή της προαναφερόμενης Δήλωσης ή η υποβολή της με ελλιπή ή ανακριβή στοιχεία αποτελεί παράβαση της νομοθεσίας και επιφέρει κυρώσεις.

Για περαιτέρω διευκρινίσεις, οι παραγωγοί, μεταπωλητές, εμφιαλωτές και έμποροι αμπελοοινικών προϊόντων μπορούν να αποτείνονται στον Κλάδο Αμπελουργίας – Οινολογίας του Τμήματος Γεωργίας, στα τηλέφωνα 25877490 και 25877143.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img

Must read

Μέλι σε ζεστό γάλα: Ωφέλιμο, άχρηστο ή μήπως… επικίνδυνο;

Το μέλι στο ζεστό γάλα είναι μια γλυκιά χειμωνιάτικη συνήθεια που επιπλέον μας ανακουφίζει στον πονόλαιμο και στο κρύωμα. Αλλά μήπως το μέλι χάνει τις ευεργετικές του ιδιότητες όταν ζεσταίνεται; Και έχουν δίκιο όσοι ισχυρίζονται ότι γίνεται τοξικό;

Η Ελλάδα ανάμεσα στους κορυφαίους 4 παραβάτες στην ΕΕ για παράνομη και λαθραία αλιεία

Παράνομα ψάρια στο "πιάτο" της Ευρώπης - Η παράνομη και αδήλωτη αλιεία εξακολουθεί να αποτελεί ένα μεγάλο πρόβλημα στην ΕΕ
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα