Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου, 2022
27.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

EFSA: Ανακοινώνει νέο επικεφαλής επιστήμονα

ΑρχικήΝέαΤεχνολογία ΤροφίμωνEFSA: Ανακοινώνει νέο επικεφαλής επιστήμονα
spot_img

Η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων (EFSA) όρισε τον Carlos Gonçalo das Neves ως νέο επικεφαλής επιστήμονα της.

Ο Das Neves, Πορτογάλος και Νορβηγός υπήκοος που είναι επί του παρόντος Διευθυντής Έρευνας και Διεθνοποίησης στο Νορβηγικό Κτηνιατρικό Ινστιτούτο (NVI) και καθηγητής στη Σχολή Επιστημών Υγείας στο Αρκτικό Πανεπιστήμιο της Νορβηγίας (UiT), θα αναλάβει το νέο του ρόλο την 1η Νοεμβρίου 2022.

Ο Das Neves υπηρέτησε στο παρελθόν ως Επικεφαλής Ιολογίας και Επικεφαλής Ασφάλειας Τροφίμων & Αναδυόμενων Απειλών στο NVI. Έχοντας διδακτορικό στην κτηνιατρική επιστήμη, οι τομείς της έρευνας και της διδασκαλίας του περιλαμβάνουν την υγεία των ζώων, τη βιοποικιλότητα, τις αναδυόμενες απειλές και τη One Health.

«Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που καλωσορίζουμε τον Carlos Gonçalo das Neves ως τον νέο μας Επιστήμονα. Η διεθνής του εμπειρία θα αποτελέσει ισχυρό πλεονέκτημα για την EFSA στην αποστολή μας να οικοδομήσουμε μόνιμες συνεργασίες στους τομείς της ασφάλειας των τροφίμων, της One Health και της βιωσιμότητας», δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής της EFSA, Bernhard Url.

Ακολουθώντας τα βήματα της προηγούμενης επικεφαλής επιστήμονα της EFSA, Marta Hugas, η οποία συνταξιοδοτήθηκε νωρίτερα φέτος, ο das Neves θα διαμορφώσει την επιστημονική στρατηγική της EFSA και θα ενεργήσει ως επιστημονικός πρεσβευτής της Αρχής, προωθώντας τη συνεργασία και την καινοτομία τόσο εντός όσο και εκτός της EFSA.

«Είμαι απίστευτα ευγνώμων για την ευκαιρία που μου δόθηκε να συμμετάσχω στην EFSA και στο εκπληκτικό της δίκτυο επιστημόνων που διασφαλίζουν ότι τα τρόφιμα μας είναι ασφαλή, υγιεινά και βιώσιμα. Ως ισχυρός υποστηρικτής της One Health, ελπίζω ότι στο νέο μου ρόλο ως επικεφαλής επιστήμονας της EFSA μπορώ να βοηθήσω να μας συνδέσουν όλους ακόμα καλύτερα σε αυτή την κοινή αποστολή για την Ευρώπη και τον πλανήτη μας», δήλωσε ο Das Neves.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img

Must read

Μέλι σε ζεστό γάλα: Ωφέλιμο, άχρηστο ή μήπως… επικίνδυνο;

Το μέλι στο ζεστό γάλα είναι μια γλυκιά χειμωνιάτικη συνήθεια που επιπλέον μας ανακουφίζει στον πονόλαιμο και στο κρύωμα. Αλλά μήπως το μέλι χάνει τις ευεργετικές του ιδιότητες όταν ζεσταίνεται; Και έχουν δίκιο όσοι ισχυρίζονται ότι γίνεται τοξικό;

Η Ελλάδα ανάμεσα στους κορυφαίους 4 παραβάτες στην ΕΕ για παράνομη και λαθραία αλιεία

Παράνομα ψάρια στο "πιάτο" της Ευρώπης - Η παράνομη και αδήλωτη αλιεία εξακολουθεί να αποτελεί ένα μεγάλο πρόβλημα στην ΕΕ

Καφές: Οι διαφορές στο γευστικό προφίλ του ζεστού καφέ σε σχέση με τον κρύο

Πιο πικρός και στυφός ο ζεστός καφές φίλτρου, αλλά πιο γλυκός και φρουτώδης ο cold brew σύμφωνα με Κινεζική μελέτη
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα