Δευτέρα, 6 Ιανουαρίου, 2025
11.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Λαμία – τροφική δηλητηρίαση: Από πρόθεση η φωτιά στο κέτερινγκ λέει η πυροσβεστική

ΑρχικήΝέαΛαμία - τροφική δηλητηρίαση: Από πρόθεση η φωτιά στο κέτερινγκ λέει η πυροσβεστική
spot_img

Από πρόθεση ξεκίνησε η φωτιά που κατέκαψε το εργοστάσιο τροφίμων στη Λαμία, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις από την Πυροσβεστική.

Πρόκειται για το εργοστάσιο στο οποίο είχαν παραχθεί τα έτοιμα γεύματα που μοιράστηκαν σε σχολεία της περιοχής και αρκετοί μαθητές, τις ημέρες πριν προκληθεί η φωτιά, είχαν πάθει τροφική δηλητηρίαση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού του Πυροσβεστικού Σώματος έκρινε ότι η φωτιά μπήκε από πρόθεση. Κατά τις ίδιες πληροφορίες έχει ήδη ενημερωθεί ο αρμόδιος εισαγγελέας για τα μέχρι τώρα στοιχεία, ενώ η έρευνα συνεχίζεται με σκοπό να ανευρεθούν και άλλα σχετικά στοιχεία και να ταυτοποιηθούν τα πρόσωπα πίσω από τη φωτιά.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία τα οποία έχουν δει και το φως της δημοσιότητας η φωτιά ξεκίνησε από σταθμευμένο φορτηγό μπροστά από το εργοστάσιο και επεκτάθηκε με πολύ μεγάλη ταχύτητα με αποτέλεσμα να καεί το εργοστάσιο ολοσχερώς. Η διερεύνηση άλλων στοιχείων και τεκμηρίων δεν έχει ολοκληρωθεί και συνεχίζεται από την ΔΑΕΕ.

Στο εργοστάσιο που κάηκε ολοσχερώς παρασκευάστηκαν τα σχολικά γεύματα που προκάλεσαν τροφική δηλητηρίαση σε 63 μαθητές δημοτικού της Λαμίας.

Τα παιδιά κατανάλωσαν μακαρόνια με κιμά το ίδιο φαγητό που είχαν καταναλώσει και οι 30 μαθητές γυμνασίου σε νησί του ΒΑ Αιγαίου που υπέστησαν τροφική δηλητηρίαση το 2021. Τα δείγματα τροφίμων που κατανάλωσαν τα παιδιά δημοτικών σχολείων στη Λαμία και αναλύθηκαν σε κρατικά εργαστήρια, βρέθηκαν θετικά στα βακτήρια Staphylococcus aureus.

Να σημειωθεί ότι ο ΟΠΕΚΑ στον οποίο ανήκει η αρμοδιότητα για τη διανομή των σχολικών γευμάτων αποφάσισε να σταματήσει τη σίτιση από τον συγκεκριμένο ανάδοχο «Γιαννίτσης logistics AE» και τη συγκεκριμένη μονάδα παραγωγής μετά τις τροφικές δηλητηριάσεις.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ο νέος Ευρωπαϊκός “Aναδυόμενος Κίνδυνος” – Χρησιμοποιείται σε 5.000 μονάδες επεξεργασίας

Στην κατηγορία "Αναδυόμενων Κινδύνων" ένα νανοϋλικό που χρησιμοποιείται σε μονάδες επεξεργασίας λυμάτων και εισχωρεί στην τροφική αλυσίδα.

Το νέο ποτό που χαρακτηρίστηκε ως “αναδυόμενος κίνδυνος” από τις Ευρωπαϊκές Αρχές

Τι αναφέρει η ετήσια έκθεση της EFSA για το νέο ποτό χωρίς αλκοόλ που στοχεύει όμως, να έχει τις ίδιες επιδράσεις με τα αλκοολούχα ποτά.

Ελληνικό τυρί με καρκινογόνες ουσίες προκάλεσε ευρωπαϊκό συναγερμό – Eξάγεται σε 6 χώρες (φωτο)

Συστατικά ορυκτελαίων (MOAH) που ταξινομούνται από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων ως δυνητικά καρκινογόνα, σε φέτες vegan τυριού που παράγεται στην Ελλάδα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο