Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
15.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Lay’s: Η PepsiCo μετατρέπει τον ατμό από το τηγάνισμα πατατών σε πόσιμο νερό

ΑρχικήΝέαLay’s: Η PepsiCo μετατρέπει τον ατμό από το τηγάνισμα πατατών σε πόσιμο νερό
spot_img

Η PepsiCo ανακυκλώνει τους ατμούς από το τηγάνισμα και χρησιμοποιεί το νερό για τις ανάγκες της εγκατάστασης.

Σε άρθρο που δημοσιεύτηκε από το FoodNavigator USA , το εργοστάσιο της PepsiCo στην Καλκούτα επινόησε έναν τρόπο να ανακτήσει τον ατμό που δημιουργείται όταν οι φέτες πατάτας μπαίνουν στη φριτέζα. Αυτός ο ατμός είναι το νερό που υπάρχει στην πατάτα και η PepsiCo το ανακατευθύνει πρώτα ως χαμηλής ποιότητας απορριπτόμενη θερμότητα για να αντισταθμίσει τις θερμικές διεργασίες και στη συνέχεια, αφού ο ατμός συμπυκνωθεί σε νερό και καθαριστεί, η εταιρεία τον επιστρέφει στο εργοστάσιο για να αντισταθμίσει τις χρήσεις γλυκού νερού σε άλλες διαδικασίες.

 Σε μια τυπική γραμμή τσιπ πατάτας, θα είναι περίπου 14 εκατομμύρια γαλόνια νερού που θα μπορέσουμε να ανακτήσουμε και να επαναχρησιμοποιήσουμε για να αντισταθμίσουμε τη χρήση του γλυκού νερού, δήλωσε ο Bryan Seitz, υπεύθυνος στρατηγικής βιωσιμοτητας της PepsiCo. . Αυτό προσθέτει περίπου 60 εκατομμύρια λίτρα νερού ετησίως σε μία μόνο τοποθεσία, σύμφωνα με την PepsiCo.

Διαβάστε την πλήρη ιστορία εδώ

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο