Η PepsiCo ανακυκλώνει τους ατμούς από το τηγάνισμα και χρησιμοποιεί το νερό για τις ανάγκες της εγκατάστασης.
Σε άρθρο που δημοσιεύτηκε από το FoodNavigator USA , το εργοστάσιο της PepsiCo στην Καλκούτα επινόησε έναν τρόπο να ανακτήσει τον ατμό που δημιουργείται όταν οι φέτες πατάτας μπαίνουν στη φριτέζα. Αυτός ο ατμός είναι το νερό που υπάρχει στην πατάτα και η PepsiCo το ανακατευθύνει πρώτα ως χαμηλής ποιότητας απορριπτόμενη θερμότητα για να αντισταθμίσει τις θερμικές διεργασίες και στη συνέχεια, αφού ο ατμός συμπυκνωθεί σε νερό και καθαριστεί, η εταιρεία τον επιστρέφει στο εργοστάσιο για να αντισταθμίσει τις χρήσεις γλυκού νερού σε άλλες διαδικασίες.
Σε μια τυπική γραμμή τσιπ πατάτας, θα είναι περίπου 14 εκατομμύρια γαλόνια νερού που θα μπορέσουμε να ανακτήσουμε και να επαναχρησιμοποιήσουμε για να αντισταθμίσουμε τη χρήση του γλυκού νερού, δήλωσε ο Bryan Seitz, υπεύθυνος στρατηγικής βιωσιμοτητας της PepsiCo. . Αυτό προσθέτει περίπου 60 εκατομμύρια λίτρα νερού ετησίως σε μία μόνο τοποθεσία, σύμφωνα με την PepsiCo.