Σάββατο, 10 Μαΐου, 2025
20.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Lay’s: Η PepsiCo μετατρέπει τον ατμό από το τηγάνισμα πατατών σε πόσιμο νερό

ΑρχικήΝέαLay’s: Η PepsiCo μετατρέπει τον ατμό από το τηγάνισμα πατατών σε πόσιμο νερό
spot_img

Η PepsiCo ανακυκλώνει τους ατμούς από το τηγάνισμα και χρησιμοποιεί το νερό για τις ανάγκες της εγκατάστασης.

Σε άρθρο που δημοσιεύτηκε από το FoodNavigator USA , το εργοστάσιο της PepsiCo στην Καλκούτα επινόησε έναν τρόπο να ανακτήσει τον ατμό που δημιουργείται όταν οι φέτες πατάτας μπαίνουν στη φριτέζα. Αυτός ο ατμός είναι το νερό που υπάρχει στην πατάτα και η PepsiCo το ανακατευθύνει πρώτα ως χαμηλής ποιότητας απορριπτόμενη θερμότητα για να αντισταθμίσει τις θερμικές διεργασίες και στη συνέχεια, αφού ο ατμός συμπυκνωθεί σε νερό και καθαριστεί, η εταιρεία τον επιστρέφει στο εργοστάσιο για να αντισταθμίσει τις χρήσεις γλυκού νερού σε άλλες διαδικασίες.

- Advertisement -

 Σε μια τυπική γραμμή τσιπ πατάτας, θα είναι περίπου 14 εκατομμύρια γαλόνια νερού που θα μπορέσουμε να ανακτήσουμε και να επαναχρησιμοποιήσουμε για να αντισταθμίσουμε τη χρήση του γλυκού νερού, δήλωσε ο Bryan Seitz, υπεύθυνος στρατηγικής βιωσιμοτητας της PepsiCo. . Αυτό προσθέτει περίπου 60 εκατομμύρια λίτρα νερού ετησίως σε μία μόνο τοποθεσία, σύμφωνα με την PepsiCo.

Διαβάστε την πλήρη ιστορία εδώ

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ορυκτέλαια στα τρόφιμα: Οι πιέσεις της βιομηχανίας καθυστερούν την προστασία των καταναλωτών – Αποκαλυπτικά έγγραφα της ΕΕ

Στο φως διαφωνίες, επιρροές και γραφειοκρατικές περιπλοκές γύρω από τον νέο κανονισμό για τους επικίνδυνους ρυπαντές τροφίμων

Η απάτη και ο κίνδυνος των “βιολογικών” οικιακών σκευών – Ανησυχία για την ασφάλεια της μελαμίνης

Η μελαμίνη εξακολουθεί να υπάρχει ευρέως σε είδη που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα (FCA) και δηλώνονται ως κατασκευασμένα από μπαμπού

Γιατί η Manchester United ψάχνει υπεύθυνο ασφάλειας τροφίμων; Το σωστό παράδειγμα ενός τεράστιου συλλόγου

Η σημασία της διατροφικής ασφάλειας στον επαγγελματικό αθλητισμό και ένα πρόσφατο περιστατικό που το επιβεβαιώνει
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα