Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024
24.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Λειψυδρία: Η απάντηση βρίσκεται στην εφαρμογή διεθνών προτύπων και στην Πιστοποίησή τους

ΑρχικήΠιστοποίησηΛειψυδρία: Η απάντηση βρίσκεται στην εφαρμογή διεθνών προτύπων και στην Πιστοποίησή τους
spot_img

H TUV HELLAS, έχει αναπτύξει σύστημα για την Πιστοποίηση των Επιχειρήσεων σύμφωνα με το Διεθνές πρότυπο ISO 46001:2019 καθώς και σχετικό Σεμινάριο για την ενημέρωση και εκπαίδευση των ενδιαφερομένων.

Της Μαρίας Πιτσίκα Χημικός MSc, Σύμβουλος Διοίκησης της TUV HELLAS.

Γιατί σήμερα, περισσότερο από ποτέ άλλοτε, απαιτείται η εφαρμογή και η Πιστοποίηση των επιχειρήσεων με βάση το Διεθνές Πρότυπο ISO 46001:2019 «Σύστημα Διαχείρισης αποδοτικής χρήσης υδάτων—Απαιτήσεις και οδηγίες για τη χρήση»;

«Λειψυδρία: Ανησυχία στον θεσσαλικό κάμπο»*

« Σε κίνδυνο η λίμνη Πλαστήρα από την υπεράντληση υδάτων»*

«Λειψυδρία στα Καλάβρυτα: Γεμίζουν τα παγούρια τους από πηγή»*

«14 δήμοι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης»*

«Ολυμπιακοί Αγώνες: Ασθένησε αθλήτρια μετά την κολύμβηση στον Σηκουάνα – Αποσύρεται το Βέλγιο από το τρίαθλο»**

«Ασθενής και Ελβετός τριαθλητής – Οι μετρήσεις του E.coli ήταν πολύ υψηλές στον Σηκουάνα επί ημέρες, προκαλώντας ματαίωση προπονήσεων και αναβολή αγώνων»

Επιπλέον,

  • η διασφάλιση της διαθεσιμότητας του νερού και η αειφόρος διαχείρισή του σε επίπεδο χώρας, αποτελεί βασικό στοιχείο του στόχου 6 « Clean Water and sanitation» της AGENDA 2030 του ΟΗΕ για την αειφόρο ανάπτυξη ενώ,
  • η ολοκληρωμένη πολιτική υδάτων της ΕΕ στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της για τη Γαλάζια Συμφωνία, αφορά στη βιώσιμη πολιτική υδάτων για την εξάλειψη της ένδειας νερού και τη διασφάλιση της πρόσβασης σε ασφαλές και οικονομικά προσιτό νερό και αποχέτευση ως ανθρώπινο δικαίωμα.

Ποια τα πλεονεκτήματα της πιστοποίησης του Συστήματος αποδοτικής  Διαχείρισης Υδάτινων Πόρων σύμφωνα με το Πρότυπο ISO 46001:2019:

  • Εξοικονόμηση πόρων (κόστους) λόγω αποτελεσματικής διαχείρισης των υδάτινων πόρων
  • Βελτίωση του υδάτινου ισοζυγίου (Καλύτερη διαχείριση της χρήσης νερού – βελτιστοποίηση της ζήτησης νερού).
  • Διαφάνεια του οργανισμού κατανάλωσης νερού, οι λεπτομερείς αναλύσεις δημιουργούν ένα πρότυπο κατανάλωσης βάσει του οποίου μπορεί να σχεδιαστεί μια καταλληλότερη στρατηγική χρήσης νερού.
  • Βελτίωση της εικόνας του Οργανισμού/επιχείρησης διαχείρισης νερού
  • Αξιόπιστα δεδομένα για την υποβολή εκθέσεων βιωσιμότητας (Ανταποκρινόμαστε στην κοινωνική και εταιρική ευθύνη όσον αφορά τη βιώσιμη χρήση του νερού)
  • Εξειδίκευση της εφαρμογής του Προτύπου ISO 14001:2015 Περιβαλλοντική Διαχείριση.

Τέλος, η εφαρμογή και Πιστοποίηση με το Διεθνές Πρότυπο προάγει την ορθολογική χρήση του σημαντικότερου πόρου για σήμερα και τις επόμενες γενεές. Ο πλανήτης είναι το σπίτι μας και είναι υποχρέωσή μας να τον προστατέψουμε.

TÜVHELLAS (TÜVNORD), Φορέας Πιστοποίησης και Εκπαίδευσης, αρωγός περιβαλλοντικών δράσεων, έχει αναπτύξει σύστημα για την Πιστοποίηση των Επιχειρήσεων σύμφωνα με το Διεθνές πρότυπο ISO 46001:2019 καθώς και σχετικό Σεμινάριο για την ενημέρωση και εκπαίδευση των ενδιαφερομένων.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πιπεριές: Ποιο χρώμα είναι πιο υγιεινό;

Οι πιπεριές είναι γνωστές για τα πολλαπλά τους οφέλη για την υγεία, αλλά η διαφορά στο χρώμα τους μπορεί να υποδηλώνει διαφοροποιημένη περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά.

Μέχρι πόσα πατατάκια με πράσινα σημάδια μπορείτε να φάτε για να μην αρρωστήσετε

Επειδή υπάρχουν μέσα σε σακουλάκι γνωστής εταιρείας, δεν σημαίνει ότι πρέπει και να τα καταναλώσετε.

Listeria monocytogenes σε εστιατόρια και καφέ: Ποια τα επικίνδυνα σημεία επιμόλυνσης και πώς μεταφέρεται

Η παρουσία L. monocytogenes στο περιβάλλον και τυχόν αποτυχίες στις GMP θα μπορούσαν να προωθήσουν την επιμόλυνση των τροφίμων με αυτό το παθογόνο, που αποτελεί σοβαρό κίνδυνο για τους καταναλωτές.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο