ΑρχικήΝέαλιανικήΠρόστιμο σε Lidl στον Ταύρο για παραπλάνηση

Πρόστιμο σε Lidl στον Ταύρο για παραπλάνηση

2 λεπτά ανάγνωσης

Πρόστιμα 5.000 ευρώ στη lidl ΕΛΛΑΣ για παραβάσεις σε καταστήματα σε Ταύρο και Παλαιό Φάληρο

Δύο διοικητικά πρόστιμα συνολικού ύψους 5.000 ευρώ επιβλήθηκαν στην επιχείρηση ΛΙΝΤΛ ΕΛΛΑΣ & ΣΙΑ Ο.Ε., με έδρα τη ΒΙΠΕΘ Σίνδου στη Θεσσαλονίκη, με αποφάσεις του Αναπληρωτή Προϊστάμενου της Διεύθυνσης Ανάπτυξης των Περιφερειακών Ενοτήτων Νοτίου Τομέα Αθηνών στις 9 Μαρτίου 2026, έπειτα από ελέγχους για την εφαρμογή των Κανόνων ΔΙ.Ε.Π.Π.Υ.

- Advertisement -

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Διαδικτυακό σεμινάριο για την Προληπτική Επισήμανση Αλλεργιογόνων στα τρόφιμα Precautionary Allergens Labelling in food (PAL) – CibumLEARNING σε συνεργασία με την TÜV NORD HELLAS

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Ντομάτες: Έλληνες επιστήμονες ξεκλειδώνουν το μυστικό για καλλιέργειες χωρίς φυτοφάρμακα

- Advertisement -

Συγκεκριμένα, με την απόφαση 302098/09.03.2026 επιβλήθηκε πρόστιμο 3.000 ευρώ μετά από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στις 3 Μαρτίου 2026 στο υποκατάστημα της εταιρείας στην οδό Πέτρου Ράλλη 21 στον Ταύρο. Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ασυμφωνία στην αναγραφή της χώρας προέλευσης για το προϊόν «πατάτες χύμα», καθώς στην πινακίδα πώλησης αναγραφόταν ως προέλευση η Γαλλία, ενώ στην ετικέτα του κιβωτίου από το οποίο πωλούνταν το προϊόν αναγραφόταν ως χώρα προέλευσης η Ελλάδα. Η παράβαση αφορά την παράγραφο 4 του άρθρου 29 της Υπουργικής Απόφασης 91354/2017 για τους Κανόνες ΔΙ.Ε.Π.Π.Υ., όπως ισχύει, σε συνδυασμό με το άρθρο 4 του νόμου 4177/2013.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Είναι το βιολογικό μέλι πιο θρεπτικό; Εργαστηριακή ανάλυση 33 προϊόντων

- Advertisement -

Με ξεχωριστή απόφαση, την 302068/09.03.2026, επιβλήθηκε επιπλέον πρόστιμο 2.000 ευρώ μετά από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε επίσης στις 3 Μαρτίου 2026 σε άλλο υποκατάστημα της εταιρείας, στην οδό Ιάσονος 6 στο Παλαιό Φάληρο. Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι στο κατάστημα δεν υπήρχε ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου τιμών, όπως price checker ή άλλο ηλεκτρονικό μέσο πληροφόρησης για τους καταναλωτές. Η παράβαση αφορά την παράγραφο 6 του άρθρου 2 της ίδιας υπουργικής απόφασης για τους Κανόνες ΔΙ.Ε.Π.Π.Υ., σε συνδυασμό με το άρθρο 4 του νόμου 4177/2013.

- Advertisement -

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Δημοφιλές καρύκευμα συνδέθηκε με αυξημένο κίνδυνο ενός θανατηφόρου καρκίνου – Μετα-ανάλυση 14 μελετών σε 11.310 άτομα

Δύο μεγάλες επιστημονικές ανασκοπήσεις εξέτασαν τη σχέση του με τον καρκίνο του οισοφάγου και άλλα νοσήματα.

EUDR: Οι αλλαγές που επηρεάζουν τις επιχειρήσεις τροφίμων – Οι νέες υποχρεώσεις για καφέ, σοκολάτα, κακάο, φοινικέλαιο, σόγια και κρέας

Οι αλλαγές στον EUDR επηρεάζουν καφέ, κακάο, φοινικέλαιο, σόγια και βοοειδή. Οι νέες υποχρεώσεις για εισαγωγείς και επιχειρήσεις τροφίμων.

Καφές: Εντοπίστηκαν καρκινογόνες και τοξικές για την αναπαραγωγή ουσίες από κοκτέιλ απαγορευμένων φυτοφαρμάκων – Διεθνής έκθεση

Η έκθεση με τίτλο «Poison in Your Coffee» αποκαλύπτει ότι πάνω από τα μισά χρησιμοποιούμενα δραστικά συστατικά στις καλλιέργειες είναι απαγορευμένα στην ΕΕ